שאלה בנושא חישולים

Zegdel

New member
שאלה בנושא חישולים

על מנת לשפר את הבעיטות שלי, רציתי להתחיל לחשל את עצם השוק הקדמית (שוק - מהברך עד לקרסול אם אינינ טועה) רציתי לשאול האם החישול, שמשמעותו חיסול של העצבים במקום, עשוי לגרום נזק כלשהו מלבד חוסר תחושה במקום? לדוגמא קשיים בהליכה או דברים דומים תודה מראש, דקל

Zegdel

New member
זה לא העניין

לבעוט בעצים, לגלגל מקלות על השוק, לזרוק על עצמי אבנים. זאת ממש לא הנקודה. אבל אם למשל אני אאבד לגמרי תחושה במקום זה עשוי להיות מסוכן. כמו האנשים האלה שלא מרגישים כאב ואז הם לא יודעים כשהן מדממים למוות.

floppy disk

New member
זאת בדיוק הנקודה

דרך החישול יכולה להיות הרסנית ולגרום לבעיות. אובדן התחושה זה רק נזק (או תועלת, תלוי את מי שואלים) אחד. אבל גם מי שמחשל את עצמו ירגיש למיטב ידיעתי דימום באזור המחושל, מה גם שבכל מקרה הדימום יעצר בשלב כלשהו, זה לא שחישול גורם להמופיליה. והרי פציעות שגורמות לדימום רציני ומסוכן אתה בכל מקרה תרגיש, גם אם אתה מחושל וגם אם לא.

Zegdel

New member
אז מה אתה אומר?

אמרת לי בדיוק את מה שרציתי לשמוע, שאין בזה שום סכנה.

brunoflexe

New member
אני מצטער אבל קראתי את החלק הזה

"לבעוט בעצים, לגלגל מקלות על השוק, לזרוק על עצמי אבנים." והתגלגלתי על הארץ בצחוק. אז בשביל ללמוד אמנות לחימה ? הרי בעצם אתה תוקף את עצמך בצורה יותר חמורה מאשר סביר שאי פעם תיתקל ברחוב ...

Zegdel

New member
לא אכפת לי מהרחוב

אכפת לי מלהיות חזק ומחושל... חשבתי שזאת הדרך הנכונה, וטעיתי. ספארינג עובד יותר טוב

brunoflexe

New member
סתם ככה מסקרנות

למה חשוב לך להיות חזק ומחושל אם לא אכפת לך מהרחוב ? בשביל בנות ? אתה עובד בעבודה שעבורה זה חשוב ? אתה רוצה להיות T-1000 כשתהיה גדול ?

Zegdel

New member
לא

אני רוצה להרגיש טוב עם עצמי. באמת שלא מזיז לי בנות או מה אנשים חושבים. תמיד הייתי יכול להתגונן מול ערסים או משהו, כי אני סה"כ בחור די גדול, ולא מציקים לי יותר מדי. העבודה שלי היא להיות תלמיד י"ב. אין לי מושג מה זה T-1000.

brunoflexe

New member
T-1000 זה הרובוט משליחות קטלנית

(היום כבר לא לומדים את זה בתיכון ? אז מה כן לומדים שם?) אוקיי, אז לא אכפת לך מה בנות או אנשים בכלל חושבים עליך. אז למה כדי להרגיש טוב עם עצמך אתה רוצה להיות חזק ומחושל, אם אין לך שום צורך ממשי (בנות, הגנה עצמית וכו) ?

Zegdel

New member
יוצא שנשמעתי עוין

אז ממש לא. להיפך. בוא נגיד את זה ככה - אני לא אתנגד לבנות, והגנה עצמית זה חשוב מאוד. אבל קודם כל אני מתאמן בא"ל בשביל עצמי. בשביל הכיף, אם אפשר לקרוא לזה ככה, של האימון. בשביל תחושת הזיכוך של אחרי האימון.

ננדין

New member
חישול מהסוג הזה הוא אפילו מסוכן!

יש יתרונות בקצת להקהות את העצבים ואם אתה עושה כזה דבר תבעט מקסימום בשק לא דחוס מידי! מעבר להריגה של עצבים אתה יכול לגרום להריסה של כלי דם קטנים שמזינים את העצם ובכך אפילו לגרות לדילול והחלשה של העצם שזה בעצם הפוך ממה שאתה רוצה להשיג, לא? בשביל לגרום לעצם לגדול לרוחב ובכך להגדיל את עוצמת המכה שהיא יכול לספוג צריך להפעיל לחץ אנכי על העצם כלומר ע"י ריצה, קפיצה וכדומה...רק שים לב שאתה מתאמן בחוכמה ולא פוגע בברכיים. בעיטות בקרשים, עצים וכו' זה דבר מסוכן ולא יעיל...אני הייתי הולך על בעיטות לשק לא דחוס בשילוב עם פעילות בונה עצם כגון ריצה... בהצלחה, רון

Zegdel

New member
אתה בטוח?

כי דווקא לפי מה שאני יודע, למשל המתאבקים התאילנדים בועטים בעצי בננה האלה שלהם 1000 פעם ביום, וכמעט כל צורה שאני מכיר של קונג-פו משלבת חישולים מסוג של להכות בדברים עד שלא יכאב לך.

ממש ממש לא.

חישולים של קונג פו לא עובדים ככה. אנחנו לא הורסים את ההרגשה, אתה עובד עד שאתה לא מסוגל יותר. זה שאני נותן אגרוף לקיר עם חבילת עיתונים עליו לא אומרת שאני הורס את העצבים. אני נותן מכות מבוקרות כלפי משהו שמדמה די בהצלחה גוף אנושי (שכבה רכה על גבי שכבה עבה). התאילנדים בועטים בעצים ונפצעים, וזו בעצם המטרה - לנתק את העצבים שמעבירים את תחושת הכאב. החיזוק של השאולין למשל, לא אומר להכאיב לעצמך, אלא להבין איך צריך לתת או לספוג את המכה נכון, ובעצם כך לשפר את הטכניקה. אין כאן אלמנט של שבירה או פציעה, ואם עובדים נכון בחישולי קונג פו אין שום סיכוי שתיפצע.

Zegdel

New member
אוקיי, אבל

אני עדיין מעוניין לחשל את החלק הזה. איך אתה ממליץ לי לעשות זאת? לדעתך לבעוט בדברים זה לא טוב? לא כ"כ הבנתי ממה שאמרת. לנתק את העצבים זה משהו שונה מלהרוג אותם? התאילנדים בועטים בעצים ונפצעים. אתה אומר שזה לא כואב? אני לא רוצה להיפצע, אבל לקבל כמה חבורות בהחלט בא בחשבון. ואני ממש לא מבין איך אני אמור להכות בדברים בעזרת חלק רגיש של הגוף מבלי שיכאב לי...

אתה בטוח שתאילנדים בועטים בעצים?

למיטב ידיעתי זה ממש לא נכון. להפך: באימונים הם משתמשים במגיני רגליים, שהטובים שבהם עשויים עור ומכילים ספוג עבה ועולים לא מעט. לתחרויות עולים רק עם כפפות איגרוף, אבל קודם כל לא כולם מתחרים, ובאימונים יש שימוש במגינים. ולמה שלא יהיה?

Zegdel

New member
אני לא מתיימר

לדעת כלום על א"ל. אני ממש חדש וכל הנסיון שלי מסתכם בשנה אצל אבי שפילריין ולראות סרטים תיעודיים ולא תיעודיים. עכשיו, בסרט של נשיונל ג'אוגראפיק שנקרא Fight Science, הביאו מתאבק תאילנדי, לא זוכר מה הייתה האומנות שלו. הוא אמר במפורש שבתאילנד בועטים בעצים 1000 פעמים ביום, ואז הדגים כיצד הוא שובר מחבט בייסבול בבעיטה. אבי שפילריין הוא חסיד של חישולים. הוא היה מקדיש שיעורים שלמים לחישולים, והיה ממליץ לנו להכות קירות, אם זכרוני אינו מטעיני. וגם אם אני טועה, אז איך אני כן אמור לחשל את השוק?

IshMaElf

New member
אל תאמין לכל מה שאתה רואה בטלויזיה

לוחמים תאילנדים באיגרוף תאילנדי בתאילנד הם לא קודם כל לא מיתאבקים, הם סטרייקרים והם לא דופקים לעצים בעיטות, יש להם פדים תאילנדים והרבה ציוד הגנה שמיוצר בתאילנד, מהציוד הטוב ביותר בעולם כמו של TWINS, וFAIRTEX

Zegdel

New member
בדיוק בגלל זה אמרתי שאני לא מתיימר

להבין באומנויות לחימה. עכשיו, דומני שציינתי במפורש שיכול להיות שאני טועה, ובמקרה כזה אני מבקש שמישהו יאמר לי איך כן לחשל את העצם. תודה מראש

IshMaElf

New member
קשה לחשל עצם, זה תלוי בכל מיני

משתנים, חוזק ודחיסות של עצם זה דבר שתלוי חוץ מהעומסים שאתה שם עליה גם בגנטיקה שלך, בתזונה וכדומה... אתה יכול לעבוד בעיטות על שק איגרוף כבד ללא מגנים או על פדים והshin bone שלך תיתחזק וזה לא רע, אבל עדיף לך לא להיסתכן בדברים כמו בעיטות בעצים וכדומה כי שם אתה עלול רק ליגרום לעצמך נזק ללא שום תועלת. גם ריצה תורמת לחיזוק השלד והעצמות, גם תרגיל עם מישקל כמו סקוואט שמפעיל עומס על פלג גוף תחתון יכול להועיל בחיזוק העצמות.

למעלה