שאלה בנושא חברות

Rene2

New member
שאלה בנושא חברות

יש לי חברת ילדות שלמדתי איתה בביה"ס התיכון, מאז שתינו התחתנו וילדנו ילדים. הקשר אחרי הלימודים ניתק ולאחרונה התחדש. יש לציין שגם בבית הספר היא היתה אדם שחושב שהוא צודק , שדרכו היא הנכונה, ושהיא יודעת הכל. החיים אצלה הם תמיד בין שחור ללבן, אין אפור ואין אמצע. בהיותנו בביה"ס הדבר מעולם לא הפריע לי, אני הסתפקתי בחברות שלנו, לא היו לי המון חברות, וזה אולי היה המחיר. היום גם אין לי המון חברות, אבל אני מוצאת שהשיחות איתה מאד מעיקות, ברגע שאני מביעה את דעתי בנושאים מסויימים, או מספרת לה על כל מיני דברים, מיד היא קופצת, ואומרת מה היא חושבת שנכון, ואי אפשר להזיז אותה מדעתה. זה ממש מעצבן כי השיחות הופכות לוויכוחים, למרות שהיא לא ילדה לידה טבעית היא יודעת הכל, למרות שיש לה אוטו שונה משלי, היא עדיין יודעת הכל, ברגע שאני אומרת משהו שהפוך או נוגד את דעותיה היא מיד קוטלת אותי היא מבטלת את דברי וזה מאד מתיש, למרות שאין לי חברות מספיק ואילו הייתי רוצה יותר אני מוצאת את עצמי מאד מתעצבנת לאחר כל שיחה. כבר מס' פעמים אחרי שסיימנו לדבר, אמרתי לעצמי שאני מפסיקה את הקשר, ושוב דיברנו, אולי ומאחר ואין לי מספיק חיי חברה.... בשיחה האחרונה , אמרתי לה שהיא מתישה, היא אמרה אז תתעצבני, אז אמרתי לה שזה מה שהולך להיות, היא צחקה. וזה הרגיז אותי עוד יותר. 1. מה דעתכם על הקשר 2. הייתי רוצה לנתק את הקשר, או לפחות להסביר לה בדיוק מה אני מרגישה , מה דעתכם על כך, 3. איך הייתם נוהגים.

אני הייתי פשוט מתרחקת...

תתנתקי את וכשהיא תדבר איתך תגידי מה את מרגישה אם היא תשתנה א בכיף תוכלו לחזור להיות חברות אם לא.. פשוט אל תדברו ותתקרבו יותר אפשר רק מידי פעם להרים טלפון להגיד חג שמח או מזל טוב וזהו... עדיף לך למצוא חברה שיהיה טוב לך לדבר איתה ושיהיה לך נעים להיות בחברתה לא כזאת שכל מה שאת מקבלת ממנה זה זילזול ויחס של שליטה ועליונות ... אני מכירה את הסוג הזה של האנשים וזה באמת לא נחמד... וגם אין מצב שהם ישתנו... אז פשוט תמשיכי הלאה...ותמצאי מישהי שבאותו ראש שלך...

sh53

New member
3 תשובות ל-3 שאלות

1. מה דעתי על הקשר? הוא לא תורם לך, הוא מעצבן אותך, אין לחברה כבוד כלפייך והיא מבטלת כל מה שאת אומרת, גם כשאת מעלה את הבעיה לדיון ביניכן, היא לא מתייחסת לכך בכבוד, אלא מזלזלת בך ואומרת לך אז מה? אז תתעצבני!!! עם חברות כאלה, מי צריך אוייבים? 2. הייתי רוצה לנתק את הקשר, או לפחות להסביר לה בדיוק מה אני מרגישה , מה דעתכם על כך. כמו שכתבתי בתשובה לשאלה 1, אני הייתי מנתקת, אני לא חושבת שאני צריכה לסבול כל כך הרבה ועוד בשביל מישהי שלא מעריכה אחרים, מעריכה את עצמה בלבד ואפילו מזלזלת באחרים. 3. איך הייתם נוהגים. אם השאלה היא איך לסיים את הקשר, יש כמה אפשרויות: א. היא מתקשרת, לומר לה שאת מאוד עסוקה ואין לך זמן בשבילה. תני לה להרגיש קצת ממה שאת מרגישה. ב. את יכולה כמובן גם ליזום את סיום הקשר לגמרי, אם זה רצונך בכך. איך לעשות את זה? בשיחה הבאה שהיא מתקשרת אלייך, לומר לה שהיא החכמה מביניכן, היא היודעת הכל ולא נראה לך שיש לך מה להציע לה, אז שתחפש את החברים שלה והחברים שמתאימים לה במקום אחר. אם השאלה שלך כאן איך לרכוש חברים חדשים? לילדים שלך יש חברים, נכון, ולילדים האלה יש הורים נכון? את יכולה לשאול את ילדייך אם הם רוצים לשחק עם ילדים אחרים, לקחת את הילדים שלך לבית של החברים, לקשקש קצת עם האמא שם, כל פעם להאריך קצת את השיחה עם האמא ואולי אפילו להזמין לקפה. להעשיר את חייך בחוגים שאת אוהבת וכך גם תכירי אנשים בחוגים אליהם תצטרפי. אני תמיד ממליצה על הפורומים של תפוז, להצטרף לפורומים - עדיף כמה שיותר פורומים, כי ככה תכירי יותר אנשים, אך מצד שני לא להצטרף בבת אחת ל-10 - 20 פורומים, אבל מצד שני לא להצטרף לאחד בלבד ולחכות רק להכיר בו אנשים, בפורומים אפשר להכיר אנשים מכתיבתם, לראות אל מי את הכי מתחברת וכמובן במידה ויהיו מפגשי פורומים להצטרף אליהם.

Rene2

New member
תודה על תשובתך. החכמתי.

יש לי קצת חשש להכיר אנשים בפורמים, תמיד זה מפחיד אותי כמו בליינד דייט. אבל אני חושבת שזה באמת רעיון... תודה.

למעלה