שאלה בנוגע ל... אוכל?

netapet2

New member
שאלה בנוגע ל... אוכל?

טוב,
יש לי חברה שהתגייסה ביולי נראה לי אחרי וועדות רפואיות בנוגע לכך שהיא אלרגית ל- אורגנו, זעתר ואי סבילות ללקטוז.
כפי שהבנתם החליטו לגייס אותה. והיא הגיעה להיות מש"קית קישור בחור בארץ (סתם, לא כזה חור, אבל לא הכי נגיש, בלהבלה, לא קשור לענייננו).
קיצר- המפקדת שלה הכריחה שבעבקות ביקורת היא צריכה להשאר כל השבוע בבסיס, וחברה שלי לא הביאה מספיק אוכל, אחרי ריבים עם המפקדת היא שחררה אותה לאותו היום הבייתה.
בסופו של דבר יצא שהיא עשתה במהלך השבוע לילה כן לילה לא.
עכשיו המפקדים שלה החליטו שהיא כן יכולה להשאר שבוע שלם בבסיס ופשוט לשאול את הטבח כל יום אם הוא שם משהו מהדברים האלה באוכל.

עכשיו סבבה, בארוחת בצהריים אני מבינה שלא אמור להיות לקטוז כי זה אמור להיות בשרי...
אבל אורגנו וזעתר? מהבסיס שאני הייתי אי אפשר היה לדעת מה שמו בפנים נראה לי שגם הטבחים לא ידעו כי הם פשוט עשו הכל בשביל שלא יהיה טעם נורמאלי לאוכל (ועוד אומרים שהאוכל שהיה לנו היה טוב... בסדר....)
אבל למה היא בעונש שבגלל שהיא אלרגית לדברים היא צריכה לגשת לטבח כל הזמן ולברר?
ואם בטעות הוא שם והוא שכח, או שאחד החיילים שלו שם, או שלא יודעת, אותו כלי נגע בדבר אחד ועבר לדבר אחר (כי ההגיינה בצבא זה לא ה-ד-ב-ר).

אשמח לשמוע את דעתכם בעניין- והאם יש מה לעשות בנידון?

אושי231

New member
היי

האם החברה מקבלת תוספת שכר מצה"ל ע"מ לקנות לה אוכל כיוון שכביכול לא יכולה לאכול בבסיס?
אינני יודעת מה חומרת האלרגיה אך אני מסכימה שזה מאוד בעייתי להשאיר אותה שבוע שלם בבסיס כאשר יש לה אלרגיות שונות למזון. השאלה היא באמת האם זה מוכר ע"י צה"ל.
אם זה לא מוכר ע"י צה"ל זו בעיה, אחרת כל אחד יכול להגיד שהוא אלרגי לכל דבר.. אם צה"ל כן מכיר במצבה זה כבר הרבה יותר קל.
כך או כך עליה לפנות באופן מיידי למפקדיה ולשוחח עימם שוב תוך הסבר של מה שאת כתבת פה. אם זה לא עוזר- פניה למפקד הבסיס ובמידה וגם זה לא עוזר- פניה לקפ"צ.

TFNM

New member
בכמה מאכלים כבר יש אורגנו וזעתר?

בד"כ אלו דברים ששמים לב אליהם.

וכמו שנאמר,אם היא מקבלת אקסטרא כסף בשביל אוכל אז היא כן אמורה להסתדר בעצמה,.

DorSht

New member
אפשר גם לשים במאפים ויהיה קשה לשים לב

הרבה פעמים גם אתה רואה שמשתמשים בתבלינים שלא בולטים על האוכל.

בבסיס שאני משרת בו יש גם טבעוניים, הם מקבלים תקציב ומסתדרים איכשהו (ואחת שמשרתת איתי, עושה סגור ואיכשהו מסתדרת)

אז כן, בדרך כלל יש התחשבות אבל מצפים מהם להסתדר גם בתנאים של בסיס סגור.

TFNM

New member
לא ידעתי שטבעונים מקבלים אקסטרא כסף

למרות שאני מניח שזה לא סכום משמעותי,אני מרגיש תחושת החמצה שלא הצהרתי על טבעונות בבקו"ם...הייתי יכול להעזר בכמה לירות אקסטרא

DorSht

New member
היא מקהילת העבריים בדימונה...

אולי זה קשור לזה? לא יודע.

טבעונים מקבלים גם גישה למקרר ולמיקרוגל

או ששמים להם בחדר, או שמחייבים את המפקד שלהם לתת להם גישה לשלו.

למעלה