שאלה בנוגע לתארים

שאלה בנוגע לתארים

אני חושבת ללמוד מדעי המחשב, וראיתי שבב"ש יש 2 תכניות - אחת בפקולטה למדעי הטבע בה יש אפשרות להוציא תואר כללי B.Sc במדעי המחשב - ולתכנית הזאת יהיה לי יותר קל להתקבל על סמך ציונים קיימים. מצד שני יש את הפקולטה למדעי ההנדסה שם יש תואר להנדסת חשמל ומחשבים שבה התואר הוא מוסמך למדעים B.Sc שבשביל להתקבל אליה אני אצטרך לעשות מכינה. מישהו פה אולי יוכל להסביר לי מה ההבדל בין 2 התארים?

1ca1

New member
את מתבלבלת

תואר BSc הוא תואר ראשון במדעים לעומת תואר ראשון כללי שהוא BA תואר מוסמך הוא בעצם MSc (או MA לתארים כלליים), שהוא בעצם תואר שני (Master במקום Bachlor). כעת מה שבעצם ראית זה שתי תוכניות שונות ללימודים. התוכנית הראשונה היא תוכנית לימודים במדעי המחשב, שהיא בד"כ 3 שנתית. התוכנית השנייה היא תואר בהנדסת מחשבים (שניתנת כנראה במסגרת הנדסת חשמל), שהיא 4 שנתית והיא נותנת תואר מהנדס. יש תחומים חופפים בלימודים, אבל בגדול, מדעי המחשב מתרכז בצד התיאורטי, אלגוריתמים,חישוביות,מאוד מתמטי, הנדסה זה כבר יותר הצד הפרקטי, יש שם גם יותר קורסים בנוגע לחומרה ואלקטרוניקה, בד"כ גם פרוייקט וכאלה... בקיצור, הלימודם הם שונים, ואת צריכה לברר מה את בדיוק רוצה ללמוד לפני שאת נרשמת... נ.ב. למה בב"ש?

yaeerk

New member
בעניין הבוגר והמוסמך

תואר ארבע שנתי בהנדסה יקבל "מוסמך".

vinney

Well-known member
דנו ודשנו בזה כבר

מדובר בסמנתיקה שיווקית. בפועל מדובר בתוארי בוגר בשני המקרים - Bachelor of Science. מוסמך, דהיינו Master, זהו תואר שני, גם אם בטכניון ובאר שבע מנסים לפתות מועמדים כשהם קוראים לתוארים ראשונים שלהם בעברית במילה הזאת.

yaeerk

New member
לא, זה לא סמנטיקה

זה פשוט היקף הלימודים. עד כמה שקשה לך להודות מי שלמד לתואר ארבע-שנתי שקוף בהיקף הלימודים האקדמאים למי שלמד תואר תלת-שנתי ותואר שני. מתוך כללי המל"ג: http://www.moit.gov.il/NR/exeres/B80A5ACA-A23A-40C7-BC8F-F324D1F124BD.htm

vinney

Well-known member
לא קשה לי להודות שמי שלמד יותר למד

יותר. זה לא משנה את העובדה שבשני המקרים מדובר בתואר ראשון. נראה אותך מעז לכתוב בקורות חיים "מוסמך" בלי לציין BSC ליד.

yaeerk

New member
תראה לי הבדל

מבחינה אקדמית בין תואר שני במדמ"ח (ללא תזה) לבין תואר ראשון בהנדסה בטכניון.

vinney

Well-known member
מה הקשר?

טוב שאתה לא מבקש שאתחיל למנות הבדלים בין שולחן קפה לשולחן ניתוחים... כי שניהם שולחנות, אז הרי אין הבדל, לא? זה דיון סרק ואני לא מתכוון להמשיך אותו, בטח שלא איתך.

yaeerk

New member
אם התואר מלמד על הרמה האקדמית

אז לתת תואר מוסמך למי שעומד ברמה אקדמית מסויימת זה לא סמנטיקה. אין שום הבדל בין מי שפיצל כמות מסויימת של לימודים לשתיים (ולכן יש לו עאלק שני תארים) לבין מי שלמד הכל במכה אחת (ויש לו תואר "אחד"). וטוב עשתה המל"ג שנתנה לשניהם את אותו התואר בעיברית.

vinney

Well-known member
תואר שני זה חמש שנות לימוד

לא ארבע. אבל כמו שאמרתי, הדיון הזה סגור, אני מבקש לא להוסיף אליו הודעות.

vicz

New member
ויני, אתה חושב שזה קרוב משפחה של נירו? ../images/Emo6.gif

חסרה רק הפניה לויקיפדיה....

yuvalmadar

New member
נרו קסר?

אאל"ט 666 בגימטריה, ומשוער שאליו מתייחס ה-Number of the Beast מחזון יוחנן. (אבל אתה כבר יודע את זה, כי אמרתי את זה בקומונה לפני כמה ימים).

vinney

Well-known member
די כבר עם ה"תואר מהנדס" הזה !

אף תוכנית אקדמית לא נותנת תואר "מהנדס", תואר "מהנדס" זה תואר שניתן למי שרשום בפנקס מהנדסים (באופן רשמי) או מי שתפקידו מוגדר כ"מהנדס" בעבודה (באופן לא רשמי). אוניברסיטאות נותנות תואר "בוגר בהנדסה".

1ca1

New member
ויני, כמובן שאתה צודק

אבל תאכלס, היא מבולבלת, היא שאלה בעניין הזה, אז נגיד לה את הדבר שאותו יגידו לה גם במזכירויות. זה לא שבוגר מדמ"ח יכול להירשם בפנקס המהנדסים, למרות שהוא יכול להיות "מהנדס אינטגרציה" או "מהנדס תוכנה" מצויין...

vinney

Well-known member
בוגר מדמ"ח יכול להרשם בפנקס מהנדסים

כל בוגרי מדעי הטבע יכולים. זה עולה 500 ש"ח לשנה וחסר טעם לחלוטין, לכן אף אחד לא עושה את זה באמת.

למעלה