שאלה בנוגע לקבע

lana24

New member
שאלה בנוגע לקבע

מי שהיה לו פרופיל 24 זמני (נפשי) ואחכ חוזר לשירות מלא, יוכל אם הוא מעוניין לחתום קבע?

גם פרופיל 21

אני זוכר שראיתי פעם כתבה על כך שנכון לעכשיו יש בשירות קבע כאלף קצינים ונגדים שהפרופיל הרפואי שלהם הוא 21.

נשמעת לי מאוד מפוקפקת הכתבה שקראת

בעיקר מפני שפרופיל 21 פוסל משירות ופוטר אותך ממנו.
בשביל לחזור לשירות ולהיות בשירות פעיל אתה חייב להעלות פרופיל, עוד לא שמעתי על דבר כזה להיות חייל פעיל עם פרופיל 21.

ori239

New member
ישנן שתי אפשרויות

מדובר על חבר'ה שהועלה להם מ-21 כדי שיוכלו להישאר בקבע,
או חבר'ה שיש להם השארה רפואית חריגה בהתאם לבעייתם

hillator

New member
תשובה

בתור מנהלת פורום מתנדבים להלן תשובה מסודרת.
פרופיל 21 אינו כשיר לצה"ל
פרופיל 24 לא כשיר זמנית לצהל.
שני הפרופילים האלו יכולים להינתן עבור שלל בעיות.. החל מבעיות נפש ונגמר בבעית אוזנים.

אם חייל בחובה מקבל פרופיל 24 או 21 הוא לא בצהל(אלא אם כן הוא מהנדס\רופא או איש צוות אוויר).
והוא יכול להתנדב לצבא.
אם איש קבע מקבל 21 או 24 הוא יכול להמשיך לשרת.

גם עבור אנשי קבע וגם עבור כל המקצועות הנדרשים מי שמקבל 21 בגין נסיבות נפשיות או 24 רוב הסיכוים שילך הבייתה בגלל בעיית סיווג.

השאלה שנשאלה כאן.
למישהי יש היום 24 נפשי.
בעוד חצי שנה מעלים לה את הפרופיל, האם אז לאחר שיעלו את הפרופיל היא תוכל להיות בקבע? התשובה כן.הרי יעלו לה את הפרופיל
בברכה

ori239

New member
תודה על תשובתך

עם זאת, אינך סותרת את מה שאמרתי - שיתכן וישנו קצין בקבע עם פרופיל 21 והשארה רפואית.
היה לי קצין כזה ביחידה, ועוד בתפקיד עם סיווג גבוה, שהיה לו פרופיל 21 והוא המשיך לשרת (בעיות נשימה אם אני לא טועה).

hillator

New member
בעיות נשימה זה לא בעיות נפש

גם לי יש פרופיל 30(מקצוע נדרש)

הבעיה מתחילה האם ישאירו קצין בכיר שפיתח בעיית נפש בתפקידו עם 21 נפשי? התשובה היא כנראה לא בגלל סיווג

ori239

New member
שאלה

באילו מקרים יוכל קצין/נגד להישאר בשירות כאשר נדרש פרופיל 21 רפואי?
האם קודם כל מתקיימת ההכשרה (בה"ד 1 והשלמה) ורק אז ניתן להוריד פרופיל ולהישאר בתפקיד או שניתן גם לצאת לקק"צ עם פרופיל 21 (קק"צ מתנדבים)?

מה לגבי פרופיל נפשי?
איזה פרופיל נפשי יפסול קצין/נגד משירות בצה"ל, והאם יש מקרי ביניים (פרופיל כלשהו, 72 אולי, הפוסל תפקיד אך מאפשר העסקה במקצוע?)
מה הדין לרוב במקרים של 64/45 נפשי?

תודה

hillator

New member
תשובות

1. נבדיל במקרה איש קבע יוכל להישאר עם פרופיל 21 רפואי בתפקידו אחרי קקצ השלמה וכ'ו. נגיד שרית קצינת ת"ש שגילו לה צליאק. תוכל להישאר בתפקידה עם פרופיל 21.
אם דובר במקצוע נדרש יחוייב להישאר בתפקידו גם בלי קקצ ובלי כלום. כלומר חיים רופא שגילו לו סכרת הוא ישאר עם הסכרת בצהל(כמובן בתנאים מתאימים) גם בלי קק"צ וגם אם הוא לא רוצה.
2. נדמה לי שרק 21 נפשי יפסול משירות קצין, אבל שוב זה תלוי מה הבעיה ומה ההשפעה של על גורמי אבטחת מידע. נדמה לי שפרופיל 64 לא פוסל סיווג ביטחוני.
3. לפי אדם רופא תא מתנדבים ניתן להיות בצבא עם פרופיל 21 או להתנדב (במידע וזה לא קבע או מקצוע נדרש) על כל בעיה רפואית כל עוד הבן אדם מסוגל לתפקד.
לדוגמא אותה שרית שהזכרנו חלתה בצליאק? סבבה היא תוכל לתפקד ולהביא אוכל בלי קמח וכ'ו. אבל נגיד אותה שרית הפכה לנכה על כסא גלגלים שעוברת 4 פעמים בשבוע טיפולי דיאליזה פה כבר יהיה שיקול אחר.

למעלה