שאלה בנוגע לעבודה

Da Bitch

New member
שאלה בנוגע לעבודה

שלום,
כיוון שפורום חיילים משוחררים לא פעיל יותר, הנחתי שזה המקום לשאול

אני חיילת משוחררת ואני מעוניינת להגיש תביעה למענק עבודה מועדפת.
התחלתי לעבוד בעבודה מסויימת לפני השירות הצבאי ואני עובדת בה עד היום.
במהלך השירות הגשתי בקשה לאישור עבודה והמ"פ שלי לא אישר לי אותה על סמך דוח מ"צ שקיבלתי באותה התקופה ובטענה שרק חיילים למופת ראויים לקבל אישור עבודה בגדוד שלנו. לדעתי עילה מושלמת לקבילה אבל החלטתי שלא להתעסק בזה ולאחר שיחה עם הבוסית שלי, הבנתי שממש לא אכפת לה אם יש לי אישור עבודה או לא. היא הייתה מוכנה להעסיק אותי בכל אופן.
וכך היה, במהלך כל השירות הצבאי שלי עבדתי ללא אישור עבודה כל סופ"ש בתיאום מושלם בין הצבא לעבודה, מבלי להיעדר מאף משמרת או להמציא תירוצים בשביל להיעדר מהצבא.
חשוב לציין שעבדתי בצורה חוקית, עם תלושים מסודרים, שילמתי את כל המיסים הנחוצים לפי חוק (ביטוח לאומי ואפילו פנסיה) ולא ניצלתי את העובדה שאני חיילת בשום דרך.
בכל מקום שחיפשתי ברשת, כתוב שיש איסור מוחלט לעבוד בזמן השירות הצבאי אך ללא הסבר מאיפה נובע האיסור. מצויין גם שהעונש על כך הוא מריתוק בבסיס ועד כלא צבאי. מכאן אני מבינה, שהאיסור הוא מבחינת הצבא בלבד ואולי אפילו מהמפקדים האישיים שלך בלבד.
מילאתי עם הבוסית שלי את הטופס תביעה למענק עבודה מועדפת אך רציתי לברר קודם האם זה יכול להוות בעיה שכתוב בתלושים שלי שתאריך התחלת העבודה במקום הוא במהלך השירות הצבאי (התפטרתי בתקופה של הטירונות-קורס). האם אני מסכנת את המעסיקים שלי או את עצמי בדרך כלשהי במקרה שאני חושפת את הפרטים האלה?

תודה רבה לכל העונים או לכל המפנים למקום המתאים יותר.

GVBlack

New member
תשובה

האיסור על עבודה / לימודים במהלך השירות הצבאי מקורו בפקודות צה"ל בלבד, והוא נובע מכך שבהיותך חיילת, המערכת הצבאית מצפה שתהיי זמינה 24/7, גם אם את עושה יומיות. לכן, על-פי הפקודות אסור לך לעשות שום דבר אלא אם אישרו לך במפורש לעשות אותו (כמו במקרה של אישור עבודה). זה מבחינת הצבא.

יחד עם זאת, זה לא מעניין אף גוף ממשלתי (מס הכנסה, ביטוח לאומי וכיו"ב) אם עבדת עם אישור מהמפקדים שלך או בלי אישור, כל עוד עבדת בעבודה חוקית ושילמת את המסים שהיית צריכה לשלם.

הקריטריון לקבלת מענק עבודה מועדפת הוא עבודה במקום מזכה במענק במשך לפחות 6 חודשים (150 ימי עבודה) במהלך שנתיים מיום סיום שירות החובה. כלומר, ניתן להסיק מתוך זה שתקופת עבודה לפני יום סיום שירות החובה לא תיכלל בספירת הימים לזכאות.

ori239

New member
מקור האיסור הוא לא רק מבחינת זמינות אלא גם

מבחינת ביטוח.
אם בסופי השבוע שלי אני עובד בבניין, ובמהלך העבודה נפל לי פטיש על הרגל ואני חודש בבית - אין שום סיבה שהצבא יספוג את זה מבחינת טיפולים רפואיים, היעדרות מהשירות וכו'.

לכן באישור העבודה דרושה חתימה של עוסק מורשה - כך שבזמן העבודה יהיה כיסוי גם מבחינת ביטוח והכל.
בזמן הצבא החייל הוא רכוש צה"ל (ועקרונית ככזה אסור לו אפילו לעשות פירסינג או קעקועים - השחתת רכוש צה"ל).

GVBlack

New member
המושג "רכוש צה"ל" עבר מהעולם

כרופא צבאי אני יכול לספר לך שלחייל יש זכות על גופו, ולי כרופא אסור בתכלית האיסור לעשות לו טיפול כלשהו (מלבד טיפול מציל חיים) ללא הסכמתו המפורשת - דבר שמן הסתם היה מותר לי אם הוא היה "רכוש".

לכן גם מותר לחייל לעשות פירסינג או קעקועים, כל עוד הדבר עומד בפקודות ההופעה והלבוש של צה"ל.

אושי231

New member
אני חושבת שיש פקודה שאומרת שאסור

לעשות קעקועים בזמן שאתה חייל.
מהחיפוש שעשיתי עכשיו בגוגל למושג "קעקועים בצה"ל" אני רואה דיעות מחזקות שאסור לעשות מהסיבה שיש איסור לבצע טיפולים רפואיים בחוץ לצה"ל מכיוון שצה"ל לא יכול לקחת על כך אחריות.
בטח יש איפשהו פקודה שמתייחסת לעניין.

ori239

New member
ידידי

ברור שלחייל יש זכות על גופו, הפיכתו ל"רכוש" צה"ל אין משמעה הפקעת כל זכויות היסוד שלו (ובפרט הזכות על גופו),
אלא בעצם הכרה באחריות שיש לצה"ל על שלמותו, שלמות גופו ובריאותו.

GVBlack

New member
המ...

ממתי קעקוע הוא טיפול רפואי?

פגיעה בשלמות הגוף - בוודאי שכן, אבל טיפול רפואי? מותר לשאול באיזה בי"ס לרפואה למד המקעקע?...

לא כל נזק שאנחנו עושים לגוף נכנס להגדרה של טיפול רפואי. מה גם שישנם סוגים מסוימים של טיפול רפואי (כגון טיפול שיניים, למשל) שמותר לחיילים לעשות מחוץ לצה"ל על חשבונם הפרטי ובזמנם הפנוי.

אני לא מכיר פ"מ שמתיחסת ישירות לעניין הקעקועים.

dozenMatter

New member
אין פ"מ כזאת, אבל יש הק"א של אכ"א

ב33-05-01 זה מופיע (הופעה ולבוש) והגירסה המלאה מופיעה רק בצהלנ"ט ואין אותה באינטרנט.

Da Bitch

New member
אני רואה שהקעקועים עוררו עיניין..

יש קשר בין מה שכתבת לשאלה ששאלתי?
או שהתחלתי לדאוג לשווא לאור התגובה שלך?

ori239

New member
תגובתי שורשרה בהתאם להודעה אליה ביקשתי

להתייחס, ולא להודעתך.

אתה מוזמן לעשות את ההקשר למקרה שלך ולהסיק מסקנות.
לצורך העניין - עבודה ללא אישור עבודה בזמן שירות צבאי מהווה עבירה על חוק השיפוט הצבאי,
אך אישית אני סבור שזה לא מהווה בעיה למעסיק לאחר שהשתחררת.

לגבי מענק עבודה מועדפת - כאמור ניתן להחשיב חלק מהשירות הסדיר אך לדעתי עבודה בזמן השירות הסדיר אינה נחשבת.

למעלה