שאלה בנוגע לסרקופג...

neboris

New member
תשובה רשמית של Brad Wright+../images/Emo207.gif

ראיתי היום את הסרט של ערוץ דיסקברי "סרטים ששינו את חיי: סטארגייט" (ששודר בשבת האחרונה). יש שם קטע ש-Brad Wright (אחד היוצרים) ומייקל שאנקס מדברים בדיוק על זה. הם אומרים שעל ההתחלה היה ברור שאי אפשר להשתמש בסרקופאג כמו שמשתמע מהסרט כיוון שאז נורצת תחושת חסינות לדמויות ומאבדים אפקט דרמטי ולכן כבר בתחילת העונה השניה הם עשו פרק שלם (Need) על הסיבה לאי שימוש בסרקופאג ויותר לא הזכירו כמעט את הנושא. אפרופו הסרט הזה, הצורה שבה הגישו את כל הנושא הייתה מאוד מעצבנת (כאילו זה מיועד לאנשים ממש מפגרים) ועם בדיחות קרש לא מצחיקות. רגע תמוה אחד מיני רבים - מדברים על חומר שיאפשר ליצור חורי תולעת (יעני, נקוואדה) ומראים חומוס!!!. כמו כן על ההתחלה הקריין מודיע שהסרט סטארגייט הכניס 2 מליארד דולר בקופות (two billion dollars in boxoffice) שזה אולי נכון בחלומות רטובים של האולפנים. יכול להיות שההכנסות של כל מותג הסטארגייט (סרט, שתי הסדרות, קומיקסים, מרצ'נדייז, כנסים וכו') מגיעים לסכום הזה, אבל הסרט עצמו הכניס בסביבות ה-200 מליון דולר בכל העולם. והדבר שהכי עיצבן אותי בסרט זה התרגום. תמי, אני לא מבין איך לא הזכרת את זה בתגובה שלך על הסרט הזה, להלן דוגמאות: - (קטע מהפרק הראשון Children of Gods) וולטר אומר "chevron six encoded", כתוביות אומרות "אחד עד שש. קוד חירום". - (עוד קטע מאותו הפרק ועוד פעם של וולטר) וולטר אומר "the object will be there in five seconds", כתוביות אומרות "החפץ יהיה שם תוך חמש דקות" - (מתוך רעיון עם איש חה"א מהר שאיין על חפצים שמסתובבים סביב כדה"א) האיש אומר "payloads and rocket bodies that are big as a bus", כתוביות אומרות "כמה ראשי נפץ בגודל של אוטובוס" (אם כבר לתרגם סתם אז אפשר להגיד חפצים, גופים, חלקים. אף אחד לא ירה לשם טילים עם ראשי נפץ אז למה שהם יהיו שם?) - ועכשיו לגולת הכותרת של התרגום - במסגרת אחת מהבדיחות המפגרות הקריין אומר שהמצרי הקדום "was playing with asps" ומראים תמונה של נחש (asp זה נחש ארסי שבעברית נקרא אפעה), הכתוביות אומרות "שיחק בארבה" (וכך בכמה לחיצות מקשים של המתרגמת הפך הנחש הארסי לחרק). בקיצור, סרט טיפשי.

Nogmor

New member
אמממ.. אתה מודע שהותכנית

מיועדת לאנשים שאין להם מושג קלוש מה זה סטארגייט בכלל? אז מנסים להעביר את הרעיון בצורה הומוריסטית ואין לקחת את הסדרה הזאת בצורה כלכך רצינית...

הא.... לא שמתי לב בכלל לכתוביות

אני בדר"כ לא מתעמקת בכתוביות... אני רואה אותן, קוראת אותן, אבל אלא אם משו ממש ממש נוראי (למרות שמה שציינת הוא באמת נוראי) אני בדר"כ לא שמה לב... בהחלט לא שמתי לב לכל הטעויות האלה (ולכן אני גם לא זוכרת אותן) אני אצטרך לצפות בתוכנית שוב (oh.... poor me....
) ואני אחזור אליך בנושא...

subatoi

New member
תשובות

1. זו סיבה מטופשת, שהם המציאו. כי הסרקופג לא דופק את המוח אחרי שימוש אחד, זה קורה אחרי כמה וכמה שימושים טובים (עובדה שג'ק שרד את אביס ונשאר ג'ק). אז ככה שהם היו יכולים לרפא אנשי צוות שמתים פתאום בלי בעיה. הרי זה לא שהם מתים כל שני וחמישי. זה לא היה אמור להפריע להם בכלל, כל עוד זה ברמה סבירה. 2. בקשר לסרט - הוצאת לי את החשק לראות אותו. וכל מי שבוכה על התרגום של עליזה (למעט מקרים חריגים ביותר), שיקרא שוב את ההודעה של בוריס.

kinspirit

New member
האמת...

עכשיו שאני חושבת על כל הקטע הזה של ההשפעה השלילית - אולי, כמו במקרה של ג'ק, כאשר שמים שם אדם מת על מנת להחיות אותו, או לרפא אותו מפצעים אנושים, ההשפעה הרעה לא כל כך חזקה, כי המכשיר ממקד את העוצמה שלו בריפוי. במקרה של ההתמכרות של דניאל בפרק "need" וגם של הגאולדים למיניהם (כי הרי הטוקרה טענו שבגלל ההשפעות השליליות שרואים על הגאולד הם לא משתמשים בזה כמוהם) אולי בגלל שמדובר באדם בריא שמכניסים פנימה, העוצמה של המכשיר ממוקדת בצורה אחרת ולכן פוגעת במה שהיא פוגעת והופכת אותו "לרשע"... סתם מחשבה.

neboris

New member
רעיון מעניין

לא חשבתי על זה ככה, וזה נראה לי הסבר טוב מאוד למה שקרה לדניאל ב-need ולא קרה לג'ק ב-abyss, אבל אז זה מחזק את הטענה שהפתרון של הכותבים להציג את הצד השלילי של שימוש בסרקופאג הוא פתרון גרוע שלא מסביר למה SGC לא משתמשים בסרקופאג במצבים של חיים ומוות. אני גם רוצה להתייחס למה שסקובי אמר קודם על התחום ה"אפור" - אני עדיין חושב שלא משנה מה הבעיות המוסריות של שימוש בטכנולוגיה הזאת, ברגע שיש לך טכנולוגיה שיכולה להציל אנשים בלי לפגוע באנשים אחרים אז כדאי שישתמשו בה. אז נכון שיש הרבה מקרים אפורים אבל תמיד אפשר למצוא פתרון אפילו אם הוא יהיה לא צודק כלפי כולם. וטיפול בסוגיות מוסריות אפורות כאלה יכל רק להוסיף לעומקה של הסדרה.

Chelnak

New member
יש לזה התיחסות גם ב-Need

כשדניאל אומר להם "אתם לא תאמינו מה הסרקופג עושה לכם כשאתם משתמשים בו כשאתם בריאים".

למעלה