שאלה בנוגע לנעליים...

Koshka12

New member
שאלה בנוגע לנעליים...

אז ככה , התפקיד שלי הוא ג'וב לחלוטין. הנעלי גולדה האלה גם אחרי 3 חודשים עדיין לא נוחות בעליל ... לקחתי מידה אחת יותר גדולה , השרוכים שלי ממש רפויים , אבל הן ממש לוחצות לי בזרת ובאגודל בכל זאת והרחבתי אותן כמה וכמה פעמים. אז הגעתי למסקנה שנעליים גבוהות יהיו לי יותר נוחות כי הן עגולות ולא מרובעות וצרות, פשוט הצורה לא מתאימה לרגל .הבנתי שצריך בשביל זה אישור מרופא היחידה (אין לנו רופא יחידה וגם לא חובש) אז כנראה אני צריכה לגשת לאחת המרפאות שאני עדיין לא מודעת לכל הפרוצדורה (אני חדשה בבסיס). במידה ואני אכן מקבלת אישור לנעליים גבוהות , האפסנאות מחויבת לספק לי כאלה ? או שאני צריכה להשיג ? והאם מותר להסתובב איתן על מדים של בנות ? עוד שאלה , האם קצינים עורפיים (לא בקבע) יכולים להסתובב עם נעליים גבוהות בלי שום קשר לבעיות רפואיות וכד' ? תודה!

YoungFlattop

New member
אין כזה דבר אישור מרופא יחידה לנעליים גבוהות.

פעם היה, היום כבר אין. אני לא יודעת איך זה אצלך אבל בבסיס שלי כולם בערך עם נעליים גבוהות (גם פקידות ושלישות) ובעיקרון אסור אבל לא באמת בודקים את זה יותר מדי.. תכלס אצלנו אפשר להוציא אישור לנעליים גבוהות מהרס"ר שלנו. בכל מקרה, גם אם יש לך אישור לנעליים גבוהות האפסנאות לא מחויבת לספק לך אותן (אני באותו מצב - עם אישור להסתובב עם נעליים גבוהות אבל בלי נעליים
) ואת צריכה להשיג בעצמך...

מאז שהנעליים החדשות נכנסו לצבא, רשמית הפטור הזה לא תופס. האופציה היחידה היא לקבל פטור לנעליים אזרחיות, אבל גם אותו קשה לקבל...

וגם איתו יש בעיה?

יש לי פטור קבוע לנעל אזרחית (אחרי שהוחלט ע"י אורטופד כללי, אורטופד כף רגל, אושר בקרפ פעילה ואחרי הורדת פרופיל בועדה רפואית), והמפקדים שלי החליטו שאני צריכה ללכת עם נעלי חצאיות (?) שיביאו לי מהאפסנאות..הם לא יודעים מהם נעלי חצאיות אבל מנחשים שאלה הנעליים החדשות של הבנות (שמהן הוצאתי פטור!!) האם יש בעיה להסתובב עם נעל אזרחית (סניקרס של נייק לצורך העניין)? האם היא חייבת להיות שחורה לגמרי?

Gn434

New member
נעליים חצאיות הם הנעליים של אנשי קבע

ברוב המקרים הפטור הוא לנעליים חצאיות, ולא לנעליים אזרחיות. הם מוזמנים לנחש, ואת מוזמנת ללכת לרופא, ולשאול. הם מחוייבים לכבד פטורים שאושרו על ידי קר"פ פעילה.

נעלי גומי כאלה?

כמו הישנות של הבנות? רשום לי על הפטור פטור לנעל אזרחית תקנית, אבל הם טוענים שכבר אי אפשר ללכת עם נעל אזרחית ואני חייבת ללכת עם נעליים של הצבא.

גרסה שלי לשאלה

אני מתה לנעליים גבוהות, אבל גם אני קיבלתי את החדשות. יש לי בבית נעל אזרחית שנראית כמו הגבוהות (בדיוק אותו דבר, רק מהדגם הישן - עם התפר מקדימה, מעל האצבעות) , אוכל לנעול אותה באמצעות הפטור?

למעלה