שאלה בנוגע לברזל

marx04

New member
חשוב מאד לישון + ברזל

שלום לך, אמנם זה חורג ממסגרת הפורום, אבל חיים בריאים קשורים לא רק לתזונה בריאה. השינה היא רכיב חיוני לבריאות שלנו, ואדם בוגר זקוק לכ-7 שעות לפחות. הנה קישור בנושא. אם את עייפה באופן קבוע רצוי לטפל בנושא האנמיה ולהקפיד לישון. קפה אינו פותר את בעיית העייפות, ואיננו פתרון לנזקים הנגרמים לאדם בשל חוסר שנה. ללא קשר לכך, אינני חושב שיש בעיה עם שתיית 2-3 ספלי קפה ליום. לגבי מקורות לברזל מן הצומח, הנה מספר אפשרויות: ברוקולי, תרד, סלק, שקדים, אגוזים, קטניות למיניהן. כדאי לצרוך יחד עם ויטמין C (לימון, תפוז וכיו"ב) לשיפור ספיגת הברזל בגוף. בברכה, אורי.

דגנית

New member
יש סיבה שבגללה את אוכלת רק ארוחה אחת ביום?

מה את כן אוהבת לאכול? אם תשאלי אותי מה אני אוהבת, התשובה שלי היא לא ארוכה במיוחד, יש יותר דברים שאני לא אוהבת/רגישה אליהם / אלרגית אליהם או סתם טבעונית
ועדיין אני אוכלת ארוחות מסודרות ומשתדלת שיהיו בריאות. השאלה היא למה הרגלת את הגוף שלך לאכול רק פעם ביום, יכול להיות שסגנון חיים כזה משרת אותך כיום, אבל לא ממש טוב לאורך זמן.. קפה זה לא סיגריות, אבל הוא גם לא אוכל. כמו מכונית שצריכה דלק כדי ליסוע טוב, כך הגוף צריך אוכל. ו... אם את אוכלת רק ארוחה אחת ביום ,נסי שהיא תהיה בריאה, את יכולה לאכול אורז (רצוי מלא) עם עדשים = מג'דרה, אם את אוהבת אורז
את אוהבת ירקות? ניסית לאכול טופו? הגוש הלבן חסר הטעם הזה אני חותכת לחתיכות קטנות ומטגנת עם המון תבלינים, וזורקת בתוך סלט או ירקות מבושלים... יוצא טעים ובריא. לגבי ברזל, יש ברזל בנוזל של פלורדיקס, לוקחים את הכמות המומלצת בתוך מיץ תפוזים... לי זה עזר לפני כמה שנים, והעלה לי במהירות את רמות הברזל. ועדיין... להעלות רמות ברזל זה סוג של פלסטר, כדאי לך לפנות לתזונאי / דיאטנית / רפואה אלטרנטיבית כדי לקבל עזרה והדרכה איך לאכול טוב ובריא במסגרת מה שאת אוהבת ומוכנה לאכול. כדאי... תאמצי לעצמך אורח חיים בריא
תרגישי טוב. אההה הנה קישור לפלורדיקס http://www.bteva.org/BVitamins/product.asp?ID=729

J0hnny

New member
שיקוף

אמרת שאת אוכלת פעם אחת ביום, צורכת הרבה קפאין, לא ישנה מספיק. באמת נראה לך שברזל זה מה שיציל את המצב? הגוף האנושי זה לא רכב. הוא עובד בצורה הרבה יותר מערכתית וחוסר איזון כמו שאת מתארת גורם להשפעות ארוכות טווח הרבה יותר ממה שנראה לך. תעשי חיפוש על תוצאות לוואי של צריכה קבועה של קפאין ותסיקי מסקנות.

funk8girl

New member
and yet

בכל זאת, אם אאזן את הברזל, אז פחות עייפות במהלך היום ופחות קפאין. לא התיימרתי להיות בריאה או לשאוף לשם, אני צמחונית מאידיאולוגיה ולא ממטרה להיות בריאה יותר, צריך להפריד בין השניים. לכן, כרגע אני מחפשת את הפתרון הפשוט. רוב האוכל שבו יש ברזל לא ייכנס לי לפה, מה לעשות.

marx04

New member
מה את כן מוכנה לאכול ?

שלום לך, לא ברור מה את כן מוכנה לאכול. כדי לנסות לייעץ לך, כדאי שתפרטי מה את לא מוכנה לאכול ומה את כן מוכנה לאכול. סלק ? תרד? ברוקולי? פטרוזיליה? שמיר? עגבניות? פלפל אדום? בזיליקום? ארטישוק? תפוח אדמה? פטריות? צימוקים? אפרסמון? תאנים? שעועית לבנה? עדשים? פולי סויה? חומוס? אפונה? פול? קינואה? גריסים? בברכה, אורי.

למעלה