שאלה בנוגע לברזל

funk8girl

New member
שאלה בנוגע לברזל

יש דרך לקחת ברזל שלא בגלולות? זה פשוט לא נספג אצלי כי אני לא אוכלת בצורה סדירה וחיה בעיקר על קפאין... אני מרגישה את המחסור בברזל היטב בגוף וקשה לתפקד ככה

squalus

New member
יש צמחים עשירים בברזל

ברזל מהצומח, בניגוד לברזל מהחי (ברזל בתצורת heme, שספיגתו לא מושפעת משאר מה שאוכלים), מאוד מושפע משאר המאכלים וכמו שכתבת, קפאין מאוד פוגע בספיגת הברזל. ויטמין C משפר משמעותית את הספיגה של ברזל צמחי, לכן חשוב לאכול מאכלים עשירים בויטמין C בשביל לאזן את התזונה הלא סדירה שלך וצריכת הקפאין. תרד מאוד עשיר בברזל. מוצרי סויה (חלב סויה, טופו וכו') למרות שמכילים חומרים שמעכבי ספיגת ברזל, גם מאוד עשירים בברזל, ומומלצים. כמו כן עדשים וקטניות. ואחרים יוכלו לספר לך יותר טוב ממני על מקורות צמחיים עשירים בברזל, אבל הדבר החשוב הוא לשלב אותם עם הרבה ויטמין C.

אם תמשיכי לחיות על קפאין

סביר להניח שלא ישאר בגוף גם סידן ומגנזיום. הקפאין בעצמו מוציא מהגוף מינרלים כדי לשמור על איזון בעלים ירוקים יש המון מינרלים, שקדים, שומשום מלא, ואגוזים בכלל, יתנו לך שלל מינרלים בצורתם הטבעית והזמינה ביותר. בהצלחה

אם תמשיכי לחיות על קפאין

סביר להניח שלא ישאר בגוף גם סידן ומגנזיום. הקפאין בעצמו מוציא מהגוף מינרלים כדי לשמור על איזון בעלים ירוקים יש המון מינרלים, שקדים, שומשום מלא, ואגוזים בכלל, יתנו לך שלל מינרלים בצורתם הטבעית והזמינה ביותר. בהצלחה

תלכי לתזונאית

גם הייתי נזהר מאבחון עצמי , שמעתי ממקור כלשהו שאבחון עצמי של אנמיה הוא הטעות הנפוצה ביותר שיש באבחונים עצמיים.

funk8girl

New member
לא אבחון עצמי

עשיתי בדיקות דם והמצב פשוט עצוב... ואין לי שום עניין בקפה ללא קפאין

אני קצת מתקשה להבין

מצב הברזל בגוף לא טוב, קיבלת המלצה לצרוך ברזל בכדורים? מה עם התזונה? ומה עם תוותרי על איזה כוס קפה אחת ביום לטובת העניין? או שתרחיקי מהברזל (בין אם זה לא לשתות קפה אחרי האוכל בין אם כדור) מה את אומרת?

shron17

New member
זה כמו לומר למעשן שייגמל והוא לא מגלה רצון ,

וזאת למרות שיש לו כבד חולה , הוא ממשיך להכניס רעלים לגוף,כאילו אין מחר. כנראה היא מכורה לקפה,ממשיכה להזיק לעצמה, וזקוקה לטיפול של פסיכולוג.

Rock Solid

New member

אנשים כאלה מסכימים להפסיק רק כשהם עם רגל אחת בקבר.. מדהים.

שייקים ירוקים

כמו שמישהו כתב כאן, בעלים הירוקים יש המון ברזל. הדרך הכי טובה לספוג מהם את מרבית הויטמינים והמינרלים היא על ידי טחינה. אז ניתן להכין שייקים ירוקים וכך גם לצרוך הרבה עלים ירוקים. (60% פירות ו-40% עלים ירוקים). השייקים גם לאט לאט עוזרים להיגמל ממתוק, שגם הוא מאוד מזיק לספיגת הברזל, ובכלל למערכת החיסון. יש תוכנית של ניקוי עם שייקים ירוקים שכוללת גם נקודות לחיצה מהרפואה הסינית שעוזרות להיגמל מהתמכרויות. אולי זה יעזור לך להיגמל מהקפאין. אני שותה אותם שבועיים בבוקר ומרגישה עם זה ממש מצויין. ואנשים אומרים לי שפתאום יש לי סומק בלחיים. דבר שמעיד על עליית הברזל.

AmirProg

New member
אני שותה שייק ירוק כמעט כל בוקר כבר שנתיים

אחת הדרכים הכי טובות להתחיל את הבוקר, ללא ספק, שום דבר אחר שצרכתי בבוקר לא נותן את אותה הרגשה של אנרגיה וסיפוק כבר בבוקר. זה עצוב לי לראות אנשים שמכורים לקפה בזמן שאני חווה הרגשה אנרגטית וטובה בבוקר מבלי העייפות שהקפה גורם לה לאחר ההיי הרגעי. ז"א יש אפשרויות כלכך הרבה יותר טובות בריאות וטעימות לאכול/לשתות בבוקר מאשר לשתות קפה בבוקר וכל שעתיים לאחר מכן במשך היום.

AmirProg

New member
ולצורך העניין הפריטין שלי זה 146 ללא מוצרי

ללא מוצרי חלב ובשר כבר שנתיים. בהחלט מאוד יכול לעזור לה להעלות את הברזל.

funk8girl

New member
מה ההתנפלות?

קפה זה לא סיגריות. כשיש אורח חיים עמוס שכולל לימודים ועבודה ומעט מאוד שעות שינה צריך קפאין, במיוחד כשיש חוסר ברזל שגורם לעייפות מאוד כבדה (שאף גרמה לי להפסיק לנהוג מעבר לשעות מסוימות). אני לא שותה 8 כוסות קפה, לא להגזים. קיבלתי המלצה לאכול בשר, אבל זה לא בא בחשבון. אני מנסה את הכדורים אבל צריך לאכול בשבילם, אני אוכלת רק פעם ביום ואז זה כן כולל קפה וסידן ודברים שהם בעייתיים. בכל אופן, אני שואלת לגבי דרכים נוספות לקבל ברזל או דרכים להספיג אותו ביתר יעילות. כל מי שענה לעניין - תודה. כל מי שבא להטיף - לכו חפשו... "טיפול פסיכולוגי".

היי שאלה

, יצא לך פעם לשקול את הרעיון שזה לא הקפה שהוא בעייתי , אלא לחילופין בגלל שאת אוכלת רק פעם ביום - את אוכלת מעט מידי ברזל וזו הסיבה העיקרית לפחות למחסור ?

funk8girl

New member
יצא

ברור לי שהמחסור נובע מההרגלי אכילה \ האוכל שאני כן אוכלת. אני לא חושבת שהקפה בעייתי בשום צורה, אך ורק כשמנסים להספיג בכוח ברזל ו-ויטמינים. אין לי פשוט עניין מיוחד באוכל, לא אוהבת את רוב הדברים וממש לא מנסה לבשל, אז זה מה שקורה

עצה הכי טובה

גשי לטיפול באחת משלשת האסכולות רפואה משלימה שקיימות, שם תקבלי כלים ומידע איך להתמודד עם אורח חייך ותזונה אפשרית, כמו גם חוסר עיניין באוכל. יש בעייה סיסטמית ורחבה מידי שקשה לתת מענה בפורום... (ולא בקטע ביקרותי) רק בריאות שירי

למעלה