שאלה בנוגע לאמינות

שאלה בנוגע לאמינות

מכיון שקשה למצוא בארץ ספרים(בעיברית) על מאגיה אני מחפשת המלצות בכל מיני אתרים. ידוע לי שלא כל אתר שמציג עצמו מאגי הוא אכן יודע על מה הוא מדבר, ולכן אני משתדלת לסנן את האתרים שאני מוצאת.. מצאתי אתר אחד שנראה חביב(ולא יותר) ובו יש המלצות לספרים אחדים וביניהם המלצה חמה ל"כישוף וקסם" של ק. אמבר... כבר קראתי פה לא פעם שהספר הזה לא מומלץ במיוחד... אז מה זה אומר על האתר שממליץ עליו?

ועוד שאלה

נתקלתי גם בספר "מאגיה הלכה למעשה" שם המחבר: מיקהאריק דראג'ה. מישהו מכיר את הספר הזה ויכול להמליץ או לתת את דעתו עליו?

ניחוש-

האתר של אליאור. בשתי מילים - לא מומלץ. הספר "כישוף וקסם" אמנם הוא לא הכי גרוע, אך הוא גם לא הכי טוב. יש מה ללמוד ממנו, אבל צריך לדעת גם קצת לסנן. בסופו של דבר, מכל ספר אפשר להפיק משהו, אפילו אם זה נסיון רע שמלמד אותנו איך לקרוא בצורה בקורתית (לאו דווקא "כישוף וקסם". "21 השיעורים של מרלין", למשל, הוא כזה שתרומתו הוא בללמד איך נראה ספר גרוע). אמינות - האמת, שרק מנסיון תוכלי לדעת אלו אתרים הם אמינים או לא. יש כמה נקודות שעוזרות - תוכלי לקרוא על זה באחד המאמרים המקושרים למטה. כדאי גם לקרוא את המאמר השני שקשרתי. נכון, הדברים אמורים גם"סדגש" לטקסטים פאגניים וללימודים פאגניים אך לא רק - את יכולה לבחור להתייחס לזה בהקשר של "רק מאגיה". ספר שאני כן ממליץ עליו בעברית הוא "עוצמת האדמה". נכון, אני אולי משוחד כי אני תרגמתי אותו לעברית, אבל בחרתי לתרגם אותו בגלל שאני יודע שהוא טוב. אם את מעדיפה אותו באנגלית, הוא נקרא Earth Power. "כבר קראתי פה לא פעם שהספר הזה לא מומלץ במיוחד... אז מה זה אומר על האתר שממליץ עליו?" שוב, לפעמים המלצה על ספרים יכולה להיות מבוססת על משהו אישי. יכול להיות מישהו שאוהב את ספר א', יכול להיות שיש מישהו שלא אוהב את ספר א'. נכון, בספרים עיוניים יש כמה שיקולים מעבר ל"אוהב" ו"לא אוהב", אבל יש גם הרבה טעם אישי בזה. המלצה על ספר שנחשב גרוע או לא טוב לאו דווקא פוסלת אתר שלם. אתר אפשר לפסול רק מקריאה בתכנים שלו. רוב האתרים הטובים הם באנגלית, השאלה היא מה את מחפשת באופן ספציפי (תעני על זה לעצמך רק אחרי שתקראי את המאמרים המקושרים). בעברית קיים אתר "מג'יק", שאני מכיר באופן אישי את מנהליו ובהחלט נהנה לקרוא את מה שהם כותבים. אולי פה ושם אני לא מסכים איתם, אבל לדעתי זה אחד האתרים הטובים יותר בעברית. נכון, כרגע אין בו הרבה - אך הוא בתהליך התחדשות.

וכמובן

וזה רק כי לא כתבתי את זה בצורה מפורשת - האתר של כרמית, שממנו שני המאמרים הראשונים, הוא מעולה. יש בו גם מדור של המלצות ספרים ("הינשופיה").

תודה רבה

אתה נכס לפורום, פה אין וויכוח. תודה על הפירוש ועל הכתבות, האתר כבר זמן מה מוכר לי- אכן אתר טוב.

bewiched

New member
יש המון ספרים בקיטארו בתל אביב

של סקוט קניגהם אני חושבת, הוא כותב הכי טוב והספרים שלו הכי אמינים.חוץ מזה שהמוכרים שם מבינים ויכולים להמליץ לך אני משתמשת בעיקר בספריו ועד כה אני מרוצה.

בקרוב אני נוסעת לשם

מחכה לזה בקוצר רוח .. שמעתי על החנות ואני שמחה שנתקלתי בה.. תודה על ההמלצה

למעלה