שאלה בנאלית

amarom1

New member
שאלה בנאלית

אני יודע, זה הכי בנאלי שיש אבל לי אישית ממש חשוב לשאול בתקוה למצוא איזשהי תשובה בנושא : איך אני יכול לדעת שאני קונה וודקה אמיתית ולא "עובדים " עליי באמצעות זיוף נתעב שעלול לפגוע ,לא רק באיכות אלא אפילו בבריאות ??? לדוגמה : אני צרכן לא קטן של וודקה ( אבסולוט, פינלדייה, סמירנוף וסטולי ) ויצא לי לא פעם להרגיש שאני שותה "נפט לא מזוקק"!!! אני מודע לכלל הבטיחותי הראשון : " קנה רק במקומות אמינים ובטוחים" אבל באמת שאני כבר לא בוטח ובטוח בשום מקום ( מנסיון -שתיתי " נפט" גם ממקומות בעלי שם) ...אז, לשאלתי, יש או ישנן אפשרויות נוספות לבדוק לפני שקונים ע"מ להתענג ולא ליפול ?
בכל מקרה, תודה. מרום...

gabi a

New member
תראה

מכיוון שכידוע לך, אנחנו אלכוהוליסטים או אלכוהוליסטים לעתיד,לא אכפת לנו מה אנחנו שותים כל עוד יש בו המון אלכוהול והוא לא עולה הרבה מדי.
ועכשיו לתשובה פחות צינית ויותר מועילה - תשתמש בכלל הבטיחות הראשון, אל תקנה במקומות מפוקפקים, וחפש את הכיתוב בעברית של היבואן הרשמי בתווית האחורית. זה תופס בחנויות.
לעומת זאת, בפאבים ומועדונים אין לך ברירה אלא ללכת רק למקומות שנראים לך אמינים

אתה יודע לבד את התשובה

מקומות אמינים. זה יכול לעלות כמה שקלים יותר.
שופרסל, למשל - לא מאמין שתמצא שם זיופים (למקרה שאתה לא סומך על חנויות אלכוהול).
לדעתי רוב מי שנפגע מזיופים זה מי שמתפתה למבצעים חשודים / יד2 וכד', או מי שקונה ברגע האחרון בפיצוציות מפוקפקות כי הוא לא הצטייד מראש

לגבי טעם של נפט - לעתים קרובות אם בדיוק אכלת משהו זה יכול לשנות לך את הטעם בפה.

Eli 281

New member
למה אתה לא סומך על חוש הטעם והריח שלך?

לפי מה שאתה מתאר - יש לך לא מעט ניסיון ובעיקר עם מותגים די טובים.

אם שתית כמה שוטים והחושים שלך מתערפלים - זה דבר אחד. אבל אם כבר בשוט הראשון אתה מרגיש "נפט לא מזוקק" כנראה שאתה צודק!
וזה לא משנה מה הסיבה לזה. אם זה מזוייף, מדולל או בקבוקים שעמדו חצי שנה בשמש של נמל אשדוד. אם אתה מרגיש שהטעם לא נכון אתה כנראה צודק!

ואל תתבייש לשתף אותנו כאן בפורום כי את התופעה הזאת של אלכוהול (ובכלל מוצרי מזון) מזוייפים צריך לעקור!

amarom1

New member
קודם כל תודה.

תודה על המשוב וההיתיחסות.. אבל ,למען האמת קיוותי לשמוע אולי על איזה "פטנט" שבאמצעותו אפשר לעלות על זיופים..לדוגמה : מישהו פעם סיפר לי שבבקבוק אבסולוט, למשל, יש איזשהו חוט דק ששזור לאורכו ואם מזייפים אז החוט נקרע וכך בעצם ניתן לדעת.. בקיצור,, משהו כזה , יש למישהו מידע ?
תודה ,מרום.

Eli 281

New member
כל הפטנטים הם האלו הם עלבון לאינטליגנציה...

יש המון פטנטים שהיצרנים השונים מנסים לעשות. מידע מלא עליהם תוכל למצוא באתרי היצרנים בחו"ל וגם באתרי היבואנים בארץ.
העניין הוא שכולם בסופו של דבר רומזים על זה שהזייפן הוא ילד בן 8 חסר כל יכול לוגיסטית... בפועל, אם ראית פרק או שתיים של כולבוטק, בטח ראית נוכלים שמזייפים תעודות ממשלתיות, גונבים זהות, מזייפים מסמכים בנקאיים והכל עם ציוד משרדי די בסיסי. לחשוב שזייפן מקצועי לא יכול להשיג גומיה אדומה ולדחוס אותה מתחת לפקק או איזו מדבקת הולוגרמה מטופשת - זה פשוט עלבון לאינטליגנציה שלנו כצרכנים!
אגב אולי דווקא בגלל זה הרבה וודקות פרימיום שעולות פי 2-3 מאבסולוט ואף יותר, כלל לא מנסות להתעסק עם זה. יש כאלו שיש להם פקק דמוי שעם בלי שום אטם טבעת או פטנט...

Eli 281

New member
אגב, מה עם משקה מקוקל שאינו מזוייף? זה בסדר?

אני חושב שזה דווקא חמור יותר. משקה מקורי עם כל הפטנטים ועם מדבקת יבואן מקורי שעומד כמה חודשים בשמש של יולי-אוגוסט כנראה גם לא יהיה במיטבו.

לכן לדעתי אם הטעם מרגיש לך כמו נפט לא מזוקק - אתה כנראה צודק ומשהו מקולקל!

amarom1

New member
בקיצור

בקיצור , אלי, מה שאתה אומר זה שאין מה לעשות : - קונים, משלמים, טועמים ,שותים ואז - או שעבדו עלינו או שלא !!

תוכל להסביר לי בבקשה

מה בדיוק מתקלקל בוודקה?

כלומר, איזה מהחומרים שמרכיבים אותה מתקלקל

Eli 281

New member
לא כל קלקול הוא התחמצנות או בקטריות

בגלל אחוז האלכוהול הגבוה, הוודקה לא מתחמצנת וגם לא מאפשרת חיים של בקטריות או פטריות, זה נכון. אבל הנזק יכול להגיע ממגוון מקומות אחרים.

עמידה ארוכה בחום גבוה ובייחוד חשיפה מתמשכת של חודשים לקרני שמש ישירות, יכולה לגרום נזק גם לחומרים שאינם אורגניים.

הדוגמא הכי טובה היא שסתום הפלסטיק של אבסולוט. הפלסטיק השקוף שיש שם (כמו גם בבקבוקי מים מינרליים) פולט בחשיפה ארוכה לשמש וחום חומר בשם ביספנול איי (BPA). במזיגה הראשונה אחרי חשיפה ארוכה, אתה לא סתם נחשף לכמות קטנה של החומר, אלא אתה ממש שוטף את כל השסתום עם הוודקה שמטפטפת לך תוך הכוסית.
אגב, במשקאות אלכוהוליים ללא שסתום המצב לא רחוק מזה. האטם הסינטטי שמונח בתוך פקק המתחת, גם הוא לא ממש אוהב חום גבוהה בטווח ארוך.

זה נכון שמבחינה בריאותית סביר להניח שהטלפון הסלולארי שלנו מזיק הרבה יותר, אבל גם בטעם אתה תרגיש את ההבדל.

אגב, אם זה מעניין אותך, הנה ניסוי פשוט: שים וודקה בבקבוק זכוכית אטום על גג הבניין שלך או על עדן החלון העיקר שיהיה חשוף לשמש ישירה 7-8 שעות ביום. בעוד 3-4 חודשים נסה לשתות את הוודקה הזאת ותשווה לאותו המותג שנשמר כראוי. אני מוכן להתערב אתך שתרגיש הבדל בטעם.

למען הסר ספק - אני ממש לא ממליץ לך או למישהו מהקוראים לשתות נוזל כלשהו שהיה חשוף לקרינת UV במשך תקופה ארוכה!

אילן די

New member
אין לו סימוכין

כי כיום אין BPA בפקקים של אבסולוט.
BPA הוצא מחוץ לחוק באירופה בתחילת השנה הנוכחית.

Eli 281

New member
אין לי אבל זה היה ממש נפוץ ואולי שווה בדיקה

למיטב ידיעתי כמעט כל פלסטיק שקוף שייצרו עד לפני שנתיים-שלוש הכיל BPA. אני לא מכיר את התקן האירופאי ואם באמת יצא חוק כזה, זה מבורך. בכל מקרה, אולי שווה לבדוק מול היבואן דווקא בגלל שלמזג האוויר שלנו זה הרבה יותר רלוונטי מאשר לשבדים או לפינים

בכל מקרה, הנקודה שלי היא שגם וודקה יכולה להתקלקל למרות כל הפטנטים שבעיני די מעליבים (ולעתים דווקא בגללם).

אם למשקה שאתם תמיד קונים ומכירים את טעמו יש פתאום טעם שונה או טעם לוואי - אתם כנראה צודקים ויש בו בעיה ואל תתנו לאף אחד להגיד לכם אחרת על סמך חוטים, גומיות צבעוניות ומדבקות הולוגרמה.

down under

New member
אלכוהול בחוזק גבוה כן מתחמצן מעט

אחרת לא היה טעם בכל הנושא שדוסקס כאן לאחרונה על הכנסת גז ארגון (או
גז אציל אחר) לתוך בקבוק חצי ריק או שלושת רבעי ריק.
כמדומני שהיה זה אילן ד' או מני ת. שדברו על כך שהם/הוא ממלאים גז ארגון
בבקבוק שנשאר לו פחות מחצי.

וכל הויסקים והברנדים יש להם בדיוק את אותו אחוז אלכוהול, ולעתים אפילו יותר,
מאשר בוודקה.
וודקות הן לעולם ועד בחוזק של לפחות 40 ולעתים יותר רחוקות יש גם 50%.
ויסקי יש גם בחוזקי חבית של בין 53% ל-60%.

ואם אנשים שבאמת מתמצאים בתחום כגון omef ואילן ד' ומני ת' אומרים שללא
מילוי גז אציל ו/או העברה לבקבוק קטן יותר הטעם מתקלקל, הרי שכן מתרחשת
פעילות כימית כלשהי עם המשקה.

לא חושב

עד כמה שאני יודע אלכוהול (אתנול) לא מתחמצן בטמפ' החדר ובלחץ אטמוספרי.
יכול להיות שחומרים אחרים במשקה מתחמצנים ו/או מתנדפים לאורך זמן. יש מרכיבים במשקאות (כולל וודקה) מעבר לאתנול ולמים.

(אגב, בשביל מה הסקירה על אחוזי האלכוהול במשקאות?)

down under

New member
אז מה קורה ביין שהוא כן מתקלקל במגע עם האויר

עד כדי כך שללא פקק וקום תוך יממה הוא כבר חמוץ מאוד?
(וגם, מנסיון אישי, עם פקק וקום אחרי 4 או 5 ימים היין כבר מחמיץ)

לאתנול לא קורה כלום, אבל יין זה 86%~ לא אתנול

בדיוק כפי שאמרו לך למעלה בהקשר של וודקה.
יש חומרים אחרים שיכולים להתחמצן.
בהקשר של יין, זה נושא מחקר רציני ומכובד, למשל:
http://ajevonline.org/content/57/3/306.abstract
לא חסרים מאמרים נוספים בתחום ברשת. ידע קודם בכימיה דרוש.

down under

New member
לצערי בעבודה הקישור חסום (מסיבת היות האתר

המופנה שייך לתחום אלכוהול וטבק), לכן אקרא את הקישור מאוחר יותר.
ידע אישי בכימיה יש והוא לא רע (לימוד לרמה של 5 יחידות אבל מבלי לגשת לבגרות עצמה במקצוע הזה).

שאלה לי אליך בקשר למשקאות החריפים (חוזק 30% ומעלה).
האם אתה מסכים עם עומר, אילן ומני שחייבים או להעביר לבקבוק קטן או לשים גז
אציל ברגע שהבקבוק הוא פחות מחצי או פחות משליש תכולה (כלומר שני שליש ריק),
או שמנסיון שלך לא הרגשת הבדל בטעם בויסקי/קוניאק בבקבוק פתוח מספר חודשים
שנשאר בו פחות מחצי?

למעלה