שאלה במרחב

a p p l e m a n

New member
שאלה במרחב

נתונה קורבה שמקצועה הוא 1. מהו שטח משולש ABC החסום בקוביה? 1.1 2.2 3. שורש2/2 4. 1/2 עכשיו אני יודע שהפתרון מסתמך על כך שזוית CBA שווה ל90 . את הקטע הזה לא הכי הסתדר לי.

תשובה

4) חצי. בסיס המשולש, צלע AB, שווה ל-1. הגובה לאותו הבסיס נמצא מחוץ למשולש - הקטע שמתחיל ב-C ויורד לבסיס התחתון של הקוביה. גם הוא שווה ל-1. נוסחאת שטח משולש היא צלע X גובה חלקי 2. 1 כפול 1 לחלק ל-2 זה חצי.

a p p l e m a n

New member
אחי עשית בול את הטעות שלי.

התשובה הנכונה היא שורש 2/2. הגובה הוא לא מחוץ למשולש כמו שנידמה לך(וגם לי) הגובה הוא הצלע AB ופה גם הקטע שלא הסתדר לי.

נ ט ע 18

New member
תשובה

בסיס המשולש הוא צלע הרבוע כלומר אחד.. הגובה של המשולש כלומר הניצב השני הוא בעצם אלכסון ברבוע שצלעו 1 , אז הוא שווה לשורש 2 (משולש כסף).. ועכשיו נשאר רק לחשב שטח משולש: שורש 2 כפול 1 חלקי 2 וזה יוצא שורש 2 חלקי 2 ...

a p p l e m a n

New member
יפה נטע. זה הפתרון.אבל

זאת לא השאלה שלי. השאלה שלי היא איך את רואה שהגובה שלה המשולש הוא BC כלומר, איך את רואה שהצלע היא גם הגובה. (שורש 2 הוא הגובה)

Netanel17

New member
המשולש הוא משולש ישר זווית

השטח של משולש ישר זווית הוא מכפלת הניצבים חלקי 2. משולש ישר זווית הוא משולש שבו הגובה לניצב הראשון הוא בעצם הניצב השני.

ניסיון להשביר

אני מקווה שאני לא טועה, בכ"ז, חלפו 4 שנים מהבגרות: אם אתה יודע שמישור מאונך X, אז כל קטע המוכל במישור יהיה מאונך לקטע X. לכן ABC היא זווית ישרה, ושטח המשולש הוא 1 כפול שורש 2 לחלק ל-2.

a p p l e m a n

New member
אשמח ליותר פירוט.מ

מה הכוונה? בגלל שהפיאה הימנית מאונכת לבסיס AB אז כל קו מישורי שעובר בפאה (מקצועה/אלכסון) מאונך לבסיס AB.

נ ט ע 18

New member
אממ

תנסה להסתכל על פינה בחדר, ולחשוב שאתה מוריד אליה אלכסון ותראה שזה יהיה מאונך.. אולי אם תראה את זה ויזואלית זה יהיה יותר ברור..

a p p l e m a n

New member
זה הקטע שויזואלית אני כן רואה.

אני רואה בדימיון שלי איך זה קורה. אני רוצה להבין את זה מבחינת חוקים של גיאומטריה. כי ככה אני אזכור את זה יותר טוב.

Ann2922

New member
הוספתי ציור שאולי יסביר לך את הנק'

בעיקרון זה משהו שלומדים בטריגו במרחב או בווקטורים שני מישורים מאונכים אחד לשני... כל הקווים במישורים מאונכים אחד לשני ( תתייחס לשתי הפיאות של הריבוע כמישור אינסופי)

a p p l e m a n

New member
תודה רבה. הבנתי.

מישור מאונך למישור. לכן כל הקווים בתוך המישור מאונכים לקווים במישור השני. לכן מקצועה במישור אחד תהיה מאונכת לאלכסון במישור השני וכו'.

זה ממש לא נכון

מהעובדה ששני המישורים מאונכים אתה לא יכול להסיק שכל קו באחד יהיה מאונך לכל קו בשני. מה שאתה כן יכול להגיד זה שאם קו מאונך למישור, אז הוא מאונך לכל הקווים במישור, שבמקרה הזה זה המקצוע התחתון שמאונך לפאה הימנית ולכן גם לאלכסון שלה.

Ann2922

New member
סליחה, טעות שלי, חיפשי לך ההגדרה

מדוייקת... בכל מקרה תתייחס בעיקר לציור אני עדיין מחפשת את ההוכחה הגיאומטרית לדבר הזה

Ann2922

New member
כאן רואים את זה אפילו יותר טוב

א תתייחס ל פאי וכל הסימונים למינהם

למעלה