שאלה במקל

האשי

New member
שאלה במקל

היי, מישהו יודע מה ההבדל בין הדגמים של פרדטור 5K1 ו4K1? מה ההבדל בתוך הדגמים עצמם? האם זה רק העיצוב (אני מתכוון להבדל בין 4K1 ל4K2 לדוגמא). חוץ מזה לפרדטור יש גודל טיפ של 11.75 במקום 12.75. האם מומלץ בפול לעבור לטיפ קטן? תודה

9ball master

New member
תשובה

בין הדגמים באותה סדרה אין הבדלים מלבד העיצוב. בין הסדרות 4K ל 5K יש הבדלים ה butt של הסדרה החדשה (5K) עבר מייצור במפעל של falcon בקנדה לייצור במפעל של lucasi בסין, על מנת לייצר את המקל בסטנדרטים של פרדטור, הוקמה מחלקה חדשה במפעל המונה 70 עובדים עם ציוד חדיש אשר עברו הדרכות על מנת לייצר את המקלות שיעמדו בדרישת האיכות של פרדטור. ההבדל העיקרי ב butt הוא המבנה שלו, ל butt בסדרה החדשה יש מבנה של "עוגה" של 4 חלקים (ראה תמונה) המבנה הזה אמור לתת ל butt יותר קשיחות ואיזון רדיאלי טוב יותר. ל predator יש שני סוגי שאפטים: 314 - שיש לו pro tapper וטיפ בקוטר של 12.75 Z - שאפט עם Euro tapper וטיפ בקוטר של 11.75 לשני השאפטים הנ"ל יצאו לאחרונה גרסאות משופרות והם מסומנים עם סימן ה"ריבוע" ליד הלוגו - 314² ו Z² ה Z אמור לתת תיקון יותר טוב של deflection (סטיית הכדור הלבן במכה עם סיבוב) לעומת ה 314 אך המלצתי היא ללכת על הקוטר שירגיש לך נוח יותר, עדיף שהמקל ירגיש נוח מאשר שהביצועים שלו על הנייר יהיו יותר טובים ואתה לא תרגיש שאתה יכול להתרגל אליו...

האשי

New member
נראה אם הבנתי אותך נכון...

אם העיצוב פחות חשוב אז עדיף לקנות את ה5K2 על ה4K3 ואם אני רגיל לשחק עם מקל של 12.75 אז עדיף לא לקחת סיכון ולהזמין את ה314 דור שני... הבנתי נכון?

9ball master

New member
הבנת נכון...... ../images/Emo8.gif

עם העיצוב פחות חשוב אז בהחלט עדיף ללכת על ה 5K1

האשי

New member
בגדול אתה ממליץ?

או יש מקל אחר באותו תקציב שלוקח את ה5K2 עם 314 דור שני?

9ball master

New member
לא יודע איזה מחיר קיבלת...

אז קשה לי לדעת.... אבל בסך הכל גם עם סטיית המחיר, בסביבות המחיר של מקל זה, קשה יהיה להשיג משהו יותר טוב....

האשי

New member
"העסקה"

493 דולר כולל תיק משולב 2X2. לא כולל משלוח בסביבות 35$ מצאתי גם בפחות (475) אבל לא כולל התיק

9ball master

New member
לדעתי...

עדיף לך לוותר על התיק, כי מה שנותנים חינם בדרך כלל לא שווה יותר מידי.... עדיף ללכת על המקל לבד בעלות נמוכה יותר ולקנות תיק נפרד. לגבי עלות המשלוח, $35 נשמע לי מאד זול.... תוודע איזה סוג משלוח זה שזה לא יתברר כמשלוח דואר רגיל (שלא מבוטח.... ) כמו כן על תשכח את המיסים....

9ball master

New member
אישית....

יש לי בעיה עם ebay.... אמנם התשלום מבוטח, כלומר במקרה שלא תקבל את הסחורה או תקבל קופסא ריקה (היו דברים מעולם....) אז כספך יוחזר אך עדיין לא יהיה לך מקל.... שנית, כבר נתקלתי בסחורה (של predator) מזויפת ב ebay.... הקניה דרך האינטרנט היא קצת מסוכנת ואני אישית מעדיף לקנות מספק מוכר ומכובד במקרה של קניה דרך הרשת... אחד הדברים שמפריעים לי בתמונה זה שהשאפט שמראים לא שייך למקל.... האזור המסומן בתמונה מראה את סוג ההברגה שהיא לא הנכונה.... (רק מראה על חוסר מקצועיות מצד המוכר....) לגבי התיק, הוא בסדר גמור

torso2

New member
אגב...

ידוע לך אם הגיע כבר משלוח של מקלות Predator לשולחן הירוק..?

9ball master

New member
אמור להגיע ל....

ביליארד סנטר ולא לשולחן הירוק... וכנראה שעדיין לא....

האשי

New member
תודה על העזרה המקצועית...דרך אגב

מה ההבדל בין טיפ שהוא slow או Fast יש גם medium? מה מומלץ? הבנתי שmoori זו חברה טובה נכון???

9ball master

New member
תשובה

moori אכן נחשבים לטובים ביותר, למרות שישנם מספר חלופות לא רעות בכלל... slow זה בעצם soft, זהו טיפ רך יחסית, היתרון שלו זה שהוא מקנה יותר שליטה בכדור, מאפשר יותר סיבוב בקלות יחסית, החיסרון שלו שהוא מאבד את צורתו מהר ויש לתחזק אותו יותר מטיפ קשים יותר וכמובן שגם הבלאי שלו גדול יותר. fast או quick זה בעצם hard, טיפ קשה אשר נותן אקסטרה מהירות והיתרון שלו שהוא שומר על צורתו היטב ודורש פחות אחזקה, החיסרון הוא שהוא לא "תופש" גיר כל כך טוב וצריך stroke טוב על מנת לסובב איתו מבלי שיהיו miscue (קיקסים) medium הוא באמצע, נותן להנות משני העולמות, מצד אחד "תופס" את הגיר טוב ומקנה שליטה ומצד שני איננו מאבד את צורתו כל כך מהר, המון שחקנים מעדיפים את הטיפ הזה. ישנם גם טיפים שנחשבים בדרגות ביניים כמו medium-hard ו medium soft (אבל לא של Moori) וכן יש גם טיפים שהם extra hard שמיועדים לרוב למקלות פתיחה (למרות שכבר נתקלתי בשחקנים שאוהבים אותם עבור מקל המשחק שלהם...) אני אישית מעדיף moori soft, הסיבה היא שהלחות בארץ גורמת לעור (שממנו עשוי הטיפ) להתקשות ולאחר זמן לא רב ה soft כבר "מרגיש" כמו medium וה medium מתקשה כל כך שאחרי חודשיים הוא כמו super hard... אני מחליף טיפים לבד (ועושה עבודה טובה....) כך שלא מפריע לי הבלאי של ה soft......

האשי

New member
כל כמה זמן אתה מחליף טיפ?

זה סיפור? איפה מחליפים? יש בארץ מקומות כאלה???

9ball master

New member
תלוי

בתדירות שאני משחק ובטיפ עצמו, זה נע בין שלושה חודשים לחצי שנה. אני מרשה לעצמי לא להצטנע כאן ולנהגיד שאני לא מכיר מישהו שמתקין טיפים ברמה שלי בארץ.....

האשי

New member
תגיד...

יש השיג בארץ טיפים טובים? או שזה גם כרוך בהזמנה מחו"ל. אם אין, אז אני אזמין עכשיו כמות יותר גדולה... ללמוד איך להחליף זו תורה או לא יום לימודים ארוך? ראיתי באינטרנט כל מיני ערכות החלפה...אין לי מושג אם זה שווה משהו

9ball master

New member
אין בארץ מקום המוכר טיפים איכותיים

ויש להזמין מחו"ל אני לא ממליץ לך להזמין כמות גדולה מדי כי המזג אויר בארץ "הורג" אותם, אלא אם יש לך קופסא שיכולה לשמור על תנאי לחות אופטימלים כמו קופסא של סיגרים ( cigar humidifier) ועדיפה כזאת שגם יכולה להוריד את הלחות. כמו כל מלאכה אחרת, החלפת טיפ דורשת מיומנות טכניקה וניסיון וכמובן כלים מתאימים. ישנן כל מיני ערכות, חלקן טובות וחלקן טובות פחות, לרוב דוחפים לשם כלים שלא שווים הרבה על מנת לנפח את המחיר....

האשי

New member
סיפור כל המקל הזה...

האמת זו בעיה רצינית, אני יכול לקנות את המקל הכי טוב בעולם ואחרי חצי שנה אני תקוע בלי יכולת להחליף טיפ באיכות טובה

למעלה