תשובה
moori אכן נחשבים לטובים ביותר, למרות שישנם מספר חלופות לא רעות בכלל... slow זה בעצם soft, זהו טיפ רך יחסית, היתרון שלו זה שהוא מקנה יותר שליטה בכדור, מאפשר יותר סיבוב בקלות יחסית, החיסרון שלו שהוא מאבד את צורתו מהר ויש לתחזק אותו יותר מטיפ קשים יותר וכמובן שגם הבלאי שלו גדול יותר. fast או quick זה בעצם hard, טיפ קשה אשר נותן אקסטרה מהירות והיתרון שלו שהוא שומר על צורתו היטב ודורש פחות אחזקה, החיסרון הוא שהוא לא "תופש" גיר כל כך טוב וצריך stroke טוב על מנת לסובב איתו מבלי שיהיו miscue (קיקסים) medium הוא באמצע, נותן להנות משני העולמות, מצד אחד "תופס" את הגיר טוב ומקנה שליטה ומצד שני איננו מאבד את צורתו כל כך מהר, המון שחקנים מעדיפים את הטיפ הזה. ישנם גם טיפים שנחשבים בדרגות ביניים כמו medium-hard ו medium soft (אבל לא של Moori) וכן יש גם טיפים שהם extra hard שמיועדים לרוב למקלות פתיחה (למרות שכבר נתקלתי בשחקנים שאוהבים אותם עבור מקל המשחק שלהם...) אני אישית מעדיף moori soft, הסיבה היא שהלחות בארץ גורמת לעור (שממנו עשוי הטיפ) להתקשות ולאחר זמן לא רב ה soft כבר "מרגיש" כמו medium וה medium מתקשה כל כך שאחרי חודשיים הוא כמו super hard... אני מחליף טיפים לבד (ועושה עבודה טובה....) כך שלא מפריע לי הבלאי של ה soft......