שאלה במכניקה....

flugzeug

New member
תקרא שוב פעם את התשובה שלי

אני מדבר על שני שלבים: תאוצה משתנה , כלומר יש לה נגזרת, ולאחריה תאוצה קבועה. המערכת הנ"ל נמצאת כל הזמן בתאוצה עד שהיא מגיעה למנוחתה הסופית. מאחר שזהו הניסוח של השאלה, אזי נובע שאף אחת מן התשובות הנתונות איננה נכונה.

Lone Dog

New member
כמה דברים

קודם כל תודה על כל התשובות ועל ההסברים. אני לא זוכר את הנוסח המדויק של תשובה ה' אז יכול להיות שזה לא בדיוק "לאורך כל התנועה", אבל הרעיון של תשובה זו היה שהכדור יישאר זקוף במקומו. ואני רוצה להזכיר שזה לא מים אלא נוזל, לא יודעים איזה. ולא הבנתי בדיוק איך הנוזל שבקצה השמאלי יעלה יותר, הרי הקרון מלא בנוזל.

Rus Almighty

New member
לא יכול...

להיות. אני לא רואה שום סיבה שהתשובה תהיה ה'(אלה אם כן השאלה לא נכונה). למה שהכדור ישאר במקומו אם הכוחות שפועלים עליו משתנים?

Rus Almighty

New member
יש חור בפתרון שלך...

הנוזל הוא לא דחיס (רוב הנוזלים הם לא דחיסים, צריך להשקיע אנרגיה רבה כדי לדחוס אותם בקצת) ולכן הנוזל לא יכול לנוע שמאלה ביחד אם הכדור כי אז הנוזל יצטרך להידחס וזה לא מה שקורה (הקרון מלא בנוזל).

Rus Almighty

New member
פתרון...

הכדור נוטע בכיוון התאוצה כי צפיפותו נמוכה מצפיפות הנוזל(הוא צף) ולכך בזמן ההאצה הוא יטע ימינה ובהתנגשות הוא יטע שמלה.

flugzeug

New member
סליחה, טעות במספר

לא שמתי לב שהקרון מלא לחלוטין בנוזל. אם כך, גם תופעת מעבר אין כאן.

doronimous

New member
Lone Dog

אולי אתה מרים את הכפפה שזרקת ועורך כזה ניסוי בבית ? (זה לא מסובך)

1S1

New member
עליי

אני אעשה בבצפר איזה נוזל אתם רוצים בפנים?

Lone Dog

New member
אני לא בטוח שזה אפשרי...

קודם כל לא ידוע מה הנוזל. וחוץ מזה בחיים לא יהיו לך תנאים מושלמים, כלומר, הקרון לא יהיה אטום לגמרי, המים לא ימלא את הקרון עד הסוף(תמיד יהיה קצת אויר שייכנס אפילו אם זה ממש קצת). ובטח יש עוד כמה דברים

doronimous

New member
אם התוצאה תלויה בנוזל

השאלה לא שווה הרבה. בוא, תתחיל ממים. אין ניסוי מושלם, אבל אתה אמור לקבל את התחושה ואת התשובה הנכונה מתוך ה-4

למעלה