שאלה במכניקה

MrGreenman

New member
~~>

אני לא יודע מה נדרש ממך לדעת ובאיזה מסגרת אתה לומד אבל העלתי לך שאלה אלמנטרית בשביל החימום :)

YardenBu

New member
ניסיון

זה בסדר? לא סיימתי את אחוז האנרגיה. נפל לי האסימון עכשיו שזה אמור להיות חמישים לפי מקדם התקומה? אגב אני בחורה. לומדת במכינה להנדסה. אני עוד לא יודעת מה אני אלמד, אז גם אני לא יודעת מה נדרש ממני:)

YardenBu

New member
אם יש מצב לחכות עד שישי

(שיהיה לי זמן לשבת על זה שוב) זה יהיה מעולה. אבל אני בכל מקרה יכולה להסתכל על התשובה רק בשישי, אז זה לא קריטי. פיספסתי את העניין עם הזוית, שמתי לב רק כש6.62*10^-27 פירסם את הפתרון שלו:)

Plank constant

New member
הפתרון מבוסס על

e=(u1-u2)/(v2-v1)=(u1-u2)/-v0=(u2-u1)/v0 משוואת X mv0=Mu2+mu1cos2Beta בניין הזווית אני לא כ"כ בטוח, כי דימיתי את המצב הזה לפגיעת קרן אור. כלומר זווית השבירה לאנך שווה לזווית ההחזרה לאנך. ניתן לראות בציור המצורף את הזווית שנוצרת לציר x, 2Beta רכיב y של תנע הגוף הפוגע שווה אפס, כי לפני ההתנגשות התנע היה רק בציר x, ואחריה למישור המשופע לא היה רכיב תנע בציר y. לכן רכיב y של תנע הכדור לאחר ההתנגשות נותר בודד במשוואת ציר y, והוא שווה 0. 2 המשוואות כתובות למעלה... והחל מהן יש רק אלגברה. (אני אנסה את זה שוב לראות שאין טעות במתמטיקה)

YardenBu

New member
איבדתי אותך עם האופטיקה

אין לי מושג ירוק בזה, היה לי פטור מפיזיקה בתיכון אז אפילו את זה לא למדתי
מצד שני כן לימדו אותנו שימור תנע לפי צירים. אני אנסה עכשיו לפתור גם. תודה על ההסבר

YardenBu

New member
תודה על ההמתנה

לא הצלחתי לפתור. נתקעתי עם העברה של של צירים. ניסיתי לעשות מערכת צירים משופעת כדי למצוא את התנע ההתחלתי על ציר האיקס ונתקעתי עם המשוואה של שימור תנע. אני אשמח לראות את הדרך. תודה:)

MrGreenman

New member
איזה המתנה ואיזו נעליים - שכחתי לגמרי :)

אבל - הנה הפיתרון המלא לשאלה. מצ"ב בתמונה.

YardenBu

New member
כבר חשבתי שהתייאשת מהתשובה העקומה שלי

מה הסימון ליד דלתא t? מה זה אומר?

bambipoop

New member
דעה:

אני חושב שהיבטוי "אלסטית לחלוטין" נועד רק כדי להדגיש ששום אנרגיה לא אובדת בתהליך אך הוא אכן לא מוגדר כמושג בפיזיקה ואי אפשר להתייחס אליו כאל מובן מאליו

למעלה