שאלה במכניקה

bat7dp

New member
שאלה במכניקה

מסה במשקל 9.8 קילוגרם תלויה מקפיץ עם קבוע קפיץ K=725 N/M , המסה מותחת את הקפיץ לאורך של 0.43 M מצא את אורכו הכולל של הקפיץ כאשר מסה במשקל 15.4 ק"ג תלויה עליו. כבר שלושה ימים אני מתחבטת בשאלה הזאת. ניסיתי דרך המשואות F=-K*X ומציאת התאוצה באמצעות F=MA האם התאוצה שווה בשני חלקי השאלה?? תודה רבה לעוזרים..

TotalCommnader

New member
הכח פרופורציונאלי להעתק.

כלומר אם F גדל פי 15.4/9.8 כי תלוי משקל גדול יותר ביחס הזה אז X גדל באותו יחס. שים לב שמדובר על מנוחה והכח הוא MG ולא MA

ממפ

חלק ראשון - מה שגוי בדרך שלך את ניסית למצוא את התשובה באמצעות שימוש בתאוצה... ושאלת האם התאוצות שוות.. אך שאלי את עצמך את השאלה הבאה.. כאשר המשקולת תלוי על הקפיץ בהתארכות המקסימלית שלו, ולא נעה... מהי התאוצה? כלומר- באיזה מצב נמצא הגוף? ועל-כן, מהי התאוצה? (תשובה: הגוף נמצא במנוחה, ועל כן התאוצה היא 0, משום ששקול הכוחות הוא אפס ע"פ החוק הראשון של ניוטון). חלק שני- כיצד ננסה לפתור ובכן, מה אנחנו יודעים? כפי שאמרת, התארכותו של קפיץ מתנהגת לפי חוק הוק: F=K Δx כעת, בואי נראה, מהם הכוחות שפועלים על המסה התלויה על הקפיץ? - כוח הכבידה - mg (כלפי מטה) - הכוח שמפעיל הקפיץ, שהוא- כאמור - K Δx (כלפי מעלה). אנו יודעים שהמסה במנוחה, ומכאן ששקול הכוחות הפועלים הוא אפס ומכאן נגיע לכך שמתקיים (1) mg = K Δx בשני המקרים אנו אנחנו יודעים את קבוע הקפיץ (K), את המסה, ואת g, הקבוע.. נזכור ש-Δx היא התארכות הקפיץ ממצבו הרפוי. ואנו מתבקשים למצוא את אורכו הכולל.. יש לך רעיון כיצד נבצע זאת? פתרון: מהמקרה הראשון אנו יודעים לפי נוסחה (1) את התארכות הקפיץ ( Δx), ובהנתן לנו אורכו הכולל, נוכל למצוא ככה את אורכו במצב הרפוי! שהרי Lo=L-Δx . מכאן נלך למקרה השני, שבו שוב לפי נוסחה (1) נמצא את התארכות הקפיץ במקרה הנוכחי.. כדי למצוא את האורך הכולל, נוסיף את ההתארכות לאורך במצב הרפוי: L'=Lo+Δx.

bat7dp

New member
תודה רבה! ו-

זה ממש עזר לי! ועוד שאלות בוא יבואו.. אני כ"כ לא מסתדרת עם המקצוע הזה והמרצה לא בדיוק מקל עליי... (על אף שאני מוצאת שהוא מעניין..) יש לי בוחן אמצע (סמסטר) ביום שני על עבודה ואנרגיה.. ויש מי לאק! בתשי

למעלה