שאלה במכניקה

alufa4life

New member
שאלה במכניקה

חבל (שמסתו אינה זניחה) מחליק ללא חיכוך משולחן כלפי מטה. מהו סוג התנועה של החלק האנכי של החבל? התשובה: תאוצה הולכת וגדלה. מה שלא מסתדר לי כאן, זה מדוע התאוצה איננה קבועה? אני יודעת שהכח השקול F גדל לפי החוק השני של ניוטון, משום שבכל רגע נתון המסה של הגוף בציר האנכי גדלה. אבל הכח גדל בגלל הנוסחא F=ma כלומר, a נשאר אותו דבר.. יתכן שזוהי טעות? תודה לעוזרים =)

Rus Almighty

New member
m זה מסה של כל השרשרת

והכוח הוא m'g כאשר m' זאת המסה מעבר לפינה

yarinkr

New member
שאלה מעניינת

אבל בוא ננסה לעשות משוואת כוחות נקרא לאורך החלק שעל השולחן X אז מצד אחד,משוואת כוחות בציר ה-y נניח L זה אורך החבל zz (x/L)mg=N בכיוון השני zz ((L-x)/L)mg=ma ZZ כלומר-התאוצה שווה לg כפול החלק מהחבל ש"עוזב" את השולחן ומפסיק לקבל כח נורמלי מהשולחן החלק הזה הולך וגדל(כי X הולך וקטן) ולכן התאוצה הולכת וגדלה

alufa4life

New member
תודה קודם כל

רק בשל מעט פערים בחומר יש לי כמה שאלות :) למה פעם אחת מופיע L ופעם L-x ומה הקשר בין 2 המשוואות? ה-N הוא כח נורמאלי? אם כן למה צריך אותו בכלל?

yarinkr

New member
תשובה

הN מאזן בכל רגע נתון את החלק היחסי של החבל שנמצא על השולחן,כפול mg ה N הוא בכלל חלק מהמשוואות בציר הY נניח ואם הגדרBו את החלק שעל השולחן כX אז החלק שמאוזן על ידיי N יהיה X/L החלק שלא מקבל את הכוח הנורמלי ZZ (X/L)/L ZZ לא באמת צריך את הN הזה,רק כתבתי אותו כדי שתראה שבכל רגע הוא מאזן פחות ופחות כוח כבידה של החבל,ובגלל שהוא מאזן "פחות חבל" עם הזמן יותר ויותר "חבל" נכנס לתאוצה ה-"a" במשוואה הזאת zz ((L-x)/L)mg=ma ZZ חייב לגדול בהתאם לגדילת החלק היחסי שנופל מהשולחן(הm לא משתנה -זו המסה הכללית)

למעלה