שאלה במכניקה 0 - חיכוך

kboy2

New member
שאלה במכניקה 0 - חיכוך

"גוף מקבל מהירות של 2 m/sec על משטח לא חלק ונעצר לאחר 5 sec. מהו מקדם החיכוך בין הגוף והמשטח? אני כנראה מפספס כאן משהו, השאלה אמורה להיות די פשוטה אבל משהו פשוט לא מסתדר לי, זה נראה כאילו חסר משהו! תודה לעוזרים!

TotalCommnader

New member
חשב את התאוצה. רשום את הנוסחא לכח חיכוך ואת

הנוסחא לכח באופן כללי (החוק השני). M מצטמצם. מה נשאר?

kboy2

New member
תודה רבה!

האמת היא שזה בדיוק מה שעשיתי אבל משהו השתבש לי כנראה בדרך!

../images/Emo207.gifעזרה בבקשה../images/Emo53.gif

השאלה היא כזאת: בלוק עם מסה נתונה מתנגש בקפיץ מאוזן שקבוע הקפיץ שלו נתון גם כן. הבלוק לוחץ את הקפיץ למרחק מקסימלי של 13 ס"מ ממצב המנוחה שלו. מקדם החיוך הקינטי בין הבלוק למישור המאוזן נתון (0.460). (כל הנתונים מופיעים בקובץ) מה העבודה שנעשית ע"י הקפיץ בהחזרת הבלוק למנוחה? וכמה אנרגיה מכנית מתבזבזת ע"י כוח החיכוך בזמן שהבלוק מובא למנוחה ע"י הקפיץ? אני אבודה לגמרי בשאלה.. אפשר לקבל הכוונה? ניסיתי לכפול את K במרחק שהקפיץ התכווץ, ניסיתי גם דרך המשוואה F=m(v^2)/2 - f לא הולך

john schmidt

New member
שאלה אנרגיה קלאסית

ואפילו לא צריך להתעסק עם מהירות
נסמן את קבוע הקפיץ בK ואת מרחק הכיווץ בX. השינוי באנרגיה האלסטית (= העבודה) פשוט מוגדר כ: 0.5KX^2 באופן דומה מקדם החיכוך הוא M ומשקל הבלוק mg. נתון כי מרחק התנועה הוא אותו X, ולכן עבודת כוח החיכוך היא: MmgX עכשיו רק נשאר להציב לתוך הנוסחאות.

../images/Emo26.gif../images/Emo4.gif

קודם כל תודה רבה.. אבל לגבי הסעיף הראשון - עדיין לא הצלחתי להגיע לתשובה הנכונה.. העבודה שהקפיץ עשה להבאת הבלוק למנוחה היא השינוי באנרגיה האלסטית+ עבודת החיכוך?

john schmidt

New member
לא

אין קשר בין עבודת הקפיץ לעבודת החיכוך, אבל הסכום שלהם כן שווה לאנרגיה הקינטית ההתחלתית (שלא מעניינת אותנו). פשוט תנסי לדמיין עגלה מתדרדרת במורד מדרון ושני אנשים שמנסים לבלום אותה. ברור כי שניהם פועלים לאורך אותה דרך, אבל כל אחד מהם מפעיל כוח קטן משמעותית מאשר אם היה פועל לבד. מכאן גם ברור כי העבודה של כל אחד מהם קטנה מהעבודה הכוללת. איזה תשובה קיבלת בסעיף הראשון ומה רשום כתשובה הנכונה?

למעלה