שאלה במימון

חי צומח

New member
שאלה במימון../images/Emo53.gif

שלום. יש לי שאלה בתחום המימון, ואשמח אם תוכלו לעזור לי. יש לי פרויקט שעולה 300,000 ש"ח. הוא מכניס לי הכנסה שנתית קבועה של 9000 ש"ח. בהנחה ואני מקבל את המימון בריבית של 5%, ואורך חיי הפרויקט 25 שנים, אשמח לדעת: כיצד אני מחשב את שיעור התשואה הפנימית (IRR) של הפרויקט. כמו כן, כיצד אני מחשב את הערך הנוכחי (PV) של הפרויקט? אשמח לעזרתכם!

חי צומח

New member
תודה רבה, ושאלה נוספת

שי, תודה רבה! שאלה, הכנסת בנוסחא, שמדובר בהשקעה שך 30,000 ש"ח, כאשר בפועל זה 300,000 ש"ח. שיניתי את הנתון בהתאם, ויצא לי כך: IRR ששווה 2%. זה נשמע הגיוני. (כמו שציינתי, השקעה לא משהו) כאשר ה-PV יצא מספר שלישי גבוה -164,909. האם זה הגיוני? אגב, ראיתי שחשבת ב-NPV, ולא ב-PV. מה ההבדל? תודה רבה רבה!

shay6748

New member
תשובות

אם ההשקעה היא 300,000 אז באמת המספר שליליים ומעידים על הפסד! IRR שלילי אומר שבעצם עדיף לך לשים את הכסף מתחת לבלטה (יותר גרוע מהבנק) ולא להכנס לפרוייקט - עקרונית אתה התשואה שלך היא -2% כל שנה. NPV שלילי אומר מה הערך הנוכחי הנקי של תזרים המזומנים סורי חייב לזוז או שמישהו ימשיך אותי או שתחכה להמשך...

גרי רשף

New member
הקשר בין ה-PV וה-IRR

כשה-PV שלילי ה-IRR אמור להיות נמוך מהריבית: אלו הן אינדיקציות לכך שהפרוייקט אינו כדאי.

חי צומח

New member
בקובץ ששי צירף הוא השתמש ב-NPV

ולא ב-PV. מה ההבדל? את זה לא הבנתי. ותודה לתשובות עד כה, זה מאוד מאוד עוזר לי!

גרי רשף

New member
ההבדל

NPV: עבור סדרת ערכים. יש להכניס לפונקציה את הריבית, ולאחר מכן את התקבולים השנתיים החל מהשנה הראשונה (את ההשקעה בהווה אין להכניס). PV: עבור ערך בודד. יש להכניס לפונקציה את הריבית, מספר התקופות עד לתקבול, וגובה התקבול.

חי צומח

New member
רגע, לגבי ההשקעה בהווה.

אני ראיתי ששי הכניס לסדרת הערכים ב-NPV את הערך הראשון כערך בהווה, בסכום שלילי. זאת כוונתך?

גרי רשף

New member
לדעתי היתה לו טעות בנקודה זו..

לפי מה ששי כתב- המערכת חישבה את ה-NPV עבור השקעה של 30000 בעוד שנה, ולאחר מכן 25 פעמים הכנסה של 9000 החל מעוד שנתיים. אם ההשקעה 30000 היא בהווה- יש לרשום את זה מחוץ לפונקציה. סכום שלילי מציין שזה תשלום.

shay6748

New member
הבהרות

בתקופה הראשונה השקעת 300K מבלי לקבל כלום שנה אחרי ששמת את הכסף קיבלת 9K ולכן זו התקופה השניה וכך הלאה... NPV - net present value - ערך נוכחי נקי PV - present value - ערך נוכחי PV בדה"כ מתייחס לערך הנוכחי של תזרים ללא התייחסות להשקעה או לריבית אלטרנטיבית. אתה לא יכול ללמוד מה-PV לבדו האם ההשקעה כדאית. (אם תעשה PV לתזרים מזומנים תקבל ערך שלילי שהוא בעצם ההשקעה שמאזנת את התזרים והופכת אותו ל- NPV אפס) NPV - למעשה מתחשב גם בהשקעה ההתחלתית וגם בריבית האלטרנטיבית. כלל הכרעה בהשקעה הוא שאם NPV חיובי אזי כדאי להשקיע ולהיפך. NPV יהיה חיובי רק כאשר שיעור התשואה הפנימי עולה על הריבית.

shay6748

New member
אגב אם תשים לב

סכום התזרים שלך, עוד לפני היוון הוא 225K ואתה שם במקום 300K ולכן ההשקעה הזו היא ממש ממש ממש לא כדאית (אלא אם כן אתה מלבין כספים דרך ההשקעה...)

חי צומח

New member
תודה רבה!

היי שי, עזרת לי מאוד! וכן, אני יודע שההשקעה לא ממש מחזירה את עצמה. אם מעניין אותך, מדובר במשהו שהוא לא ממש השקעה כלכלית, ולכן עצם הבחינה שלו במונחים כלכליים היא בעיה. אולם, היות והתבקשתי להתייחס אליו ככזה - זה מה שאני מנסה לעשות. (לצורך העניין, זה כמו לחשב קניית מכונית או מחשב נייד כהשקעה כלכלית. ברור שזה הפסד..;)

למעלה