שאלה במילולי

SHARON 103

New member
שאלה במילולי

יש לי אנלוגיה שנתקלתי בה ואני לא ממש מצליח להבין את הקשר המדוייק. אשמח להסברים... זוהה: אלמוני 1. הובך: סמוק 2. מרוחם: אומלל 3. הופרט: ציבורי 4. זוייף: מקורי תודה לעונים

erezhustla

New member
הכי מתאים פה זה..

3. הופרט : ציבורי מי שזוהה הוא כבר לא אלמוני. ומה שהופרט הוא כבר לא ציבורי.. למרות שזה גם לא מדויק, זה היה צריך להיות הופרט: לאומי אבל לא מצאתי משהו יותר מתאים..

olgazi

New member
לדעתי

תשובה 3 זוהה הוא מי שהיה אלמוני ועכשיו כבר לא כפי שהופרט הוא מה שהיה ציבורי ועכשיו כבר לא. זו שאלה שמבוססת על אוצר מילים.

SHARON 103

New member
אבל.....

אני כתבתי את המשפט המקשר ככה: אלמוני הוא מישהו שלא זוהה ובחרתי את תשובה 4: מקורי הוא משהו שלא זוייף

הגעת לשתי תשובות מתאימות לכן

צריך לצמצם את משפט היחס ולבדוק גם את היחס בין המילה הראשונה לשניה, תקראי את התשובה שלי.

לדעתי

המשפט המגדיר שלך לא מספיק מדוייק ולכן נפלת על המסיח שים לב שגם עם המשפט שלך תשובה 3 גם די מתאימה אני אישית הגדרתי את המשפט הבא: זוהה זו פעולה שנעשתה על משהו אלמוני ולכן: הופרט זו פעולה שנעשתה על משהו ציבורי ותשובה 4 פחות מתאימה: זוייף זו פעולה שנעשתה על משהו מקורי (אפשר לזייף גם דברים לא מקוריים, כמו התנהגות מזוייפת וכו')

ניסיון

לדעתי 3 זוהה הוא אחד שחדל להיות אלמוני כשם שהופרט הוא מי שחדל להיות ציבורי ועבר לידיים פרטיות. 4 לא מתאים כי זוייף מעולם לא היה מקורי.

יפה.. אני אמרתי גם 3 אבל מתוך הרגשה

שתשובה 3 יותר מתאימה בלי יכולת להגדיר למה.. תודה על התשובה :)

למעלה