שאלה בכמותי

נ ט ע 18

New member
שאלה בכמותי

לדני יש אוסף של 70 גולות, הצבעים של הגולות הם אדום, כחול ולבן בלבד. ידוע כי לדני יש 30 גולות כחולות, 40 אדומות ו20 לבנות. כמה גולות הן בעלות 3 צבעים: אדום, כחול ולבן? 1. 0 2. 0-10 3. 0-20 4. אין לדעת מהנתונים אני יודעת שאפשר לעשות את זה באמצעות שרטוט ולהכיל קבוצה אחת בשניה ולשחק עם זה, אבל זה מעצבן ולוקח הרבה זמן.. יש דרך יותר מהירה ופשוטה לעשות את זה?

נ ט ע 18

New member
אהה ועוד משהו

בהצלחה לכולם מחר וביום שלישי , מיום שלישי אנחנו (דצמבר) הופכים להיות המועד הבא
תתייחסו לכל פרק כאל קרב ואל תתנו לשום קרב להרוס את המלחמה... בהצלחה..

edeni1

New member
איזה חמודהנ תודה!

תכתבי עוד הודעות עידוד שככאלה חח צריכים את זה!

ארנזמי

New member
משוואה

X כדורים שהם גם כחולים, גם אדומים, וגם לבנים. 30 פחות X רק כחולים 40 פחות X רק אדומים 20 פחות X רק לבנים. סה"כ: 90 פחות 2X שווה 70 2X שווה 20 X שווה 10. וכמובן יש גם את האופציה בה אין כלל חפיפה בין שלושתם ולכן: 0-10

../images/Emo45.gif תותח..

אני במקרה שמתי לב ש10 תשובה מאוד הגיונית,אז בדקתי ויצא לי נכון.. :/

benda2109

New member
אני עשיתי אחרת

אני אשמח אם תגידו לי אם זה נכון לעשות ככה. 3 קבוצות --------- א' - 30 כחולים ב' -40 אדומים ג'- 20 לבנים חפיפה בין א' לב'- --------------------- max - אם כל א' בב' כלומר 30 min - אין חפיפה (0) - כיוון ש 30+40-70 שווה 0. חפיפה בין ג' לחפיפה הקודמת ---------------------- max - כל ג' נכנסת בחפיפה, כלומר 20 min - 20+30-70 יוצא שלילי ולכן המינמלית היא 0. לסיכום - בין 0 ל20.

ארנזמי

New member
יש לך טעות

מה שאתה עשית זה להכניס את כל ג בתוך א בתוך ב. במצב הזה אתה מקבל שיש 30 גולות נטולות צבע.

ארנזמי

New member
חיברתי את כל הקבוצות

לא יודעת איך כותבים משוואה כמו שצריך בפורום... פשוט תחבר את כל 4 הקבוצות ותראה שכך זה יוצא

למעלה