שאלה בכמותי,

Pearle River

New member
שאלה בכמותי,

http://psycho.dapim.co.il//q_images/g1.gif צלע המלבן הגדולה - 12. שני חצאי המעגלים שווים וחסומים במעגל. מהו השטח המקוקו?

Pearle River

New member
לא בידיוק ..

יש בה R ושורש 3 ... לא זוכר בידיוק האמת. יותר חשובה לי הדרך, איך ניגשת אליה?

ואללה?

למה התשובה עם R כשאפשר להגיע שהרדיוס הוא 6? בכל מקרה תציב 6 ותבדוק אם צדקתי, מעניין אותי.. אממ.. כמו שאמרתי הגעתי לזה השרדיוס הוא 6. העברתי רדיוס נוסף כך שנוצרו לי 2 מרובעים בעלי צלע 6, ורואים שהמעגלים יוצרים סוג של אלכסונים בריבוע שמחלקים את השטח ל4 שטחים שווים. שטח הריבוע הוא 36, והמקווקו (חצי ממנו) שווה לרבע מ36, אז המקווקו השלם הגדול שווה לחצי מ36, ז"א בערך 18. זה פיתרון של סדר גודל, כי באמת לא היה לי מושג איך לפתור בדרך הקונבנציונלית. ההסבר יצא נורא מבולבל, אז תגיד אם לא הבנת. ואם זה בכלל התשובה הנכונה..

nog16

New member
חח גמני

עד לפני יומיים לא ידעתי מזה.. וגם עכשיו אני לא באמת סגורה שזה באמת מה שאמרתי... אבל נראה לי שכע. לילה טוב לכולם (למי שעדיין לא ישן..)

תשובה

צירפתי שרטוט יותר ברור.
1. OF = R/2 2. OA = R 2,3=> FAO = 30 AOB = 120 AF = R*sqrt(3)/2 S-ABO = AF*OF = R^2*sqrt(3)/4 = 36*sqrt(3)/4 = 9sqrt(3) הגענו לשטח המשולש, עכשיו נחפש את שטח הגזרה AB הקטנה: AOB = 120 S-AB = 36Pi/3 = 12Pi התשובה היא שטח הגזרה פחות שטח משולש ABO וכל זה זה פעמיים [12Pi - 9sqrt(3)]*2 24Pi - 18sqrt(3)​

Pearle River

New member
תודה רבה, מספר שאלות ..

אממ לא הבנתי למה OF = R/2 ואת חישובי הזוויות ..

Tulip~

New member
הסבר יותר פשוט...

ע"פ הסרטוט המצורף: השטח שאנחנו צריכים הוא שתי הגזרות פחות המעויין. (ראה סרטוט) אפשר לראות בקלות שהמעויין מורכב מ-2 משולשים שווי צלעות, כל צלע שווה ל-R. לפיכך אפשר לראות שהזווית המרכזית בכל גזרה היא 120 ולכן שטח כל גזרה יוצא 12Pi. לפיכך שטח שתי גזרות = 24Pi שטח המעויין שווה לשטח 2 משולשים שווי צלעות שצלעם R ולכן (לאחר חישוב) שטח המעויין שווה 3√*18 סה"כ השטח שאנחנו מחפשים הוא 3√*18 - 24Pi מצטערת שלא רשמתי חישובים מלאים, המחשב שיגע אותי... מקווה שעזרתי, בהצלחה :)

benda2109

New member
לא הצלחתי להבין

למה "השטח שאנחנו צריכים הוא שתי הגזרות פחות המעויין. (ראה סרטוט)" מעוין הוא מצולע עם צלעות ישרות ורואים שהצורה אינה מורכבת מצלעות ישרות, לא?

Tulip~

New member
אני מדברת על המעויין הפנימי

זה שמסומן בקווים שחורים עבים (שהם הרדיוסים)...

Pearle River

New member
אוקי, הבנתי את 2 הפתרונות, רק ..:

למה 120 מעלות שם בגזרה? תודה ... ובעיקרון הפיתרונות שלכם זהים פשוט את הכפלת את המשולש פעמיים וכך יצרת מעויין והוא הכפיל בסוף פעמיים, כיביכול יצר מעויין דימיוני.

למעלה