שאלה בכמותית

שאלה מוזרה

אבל נראה לי שזה 1,את 2 את יכולה לפסול מפני ששטח לא יכול להיות שלילי. ולפי מה שנראה לי אי אפשר לחשב את זה באופן מדוייק אלא רק על פי הערכה מה שאני עשיתי זה חילקתי את המלבן ל-3 ריבועים,שטח חצי המעגל הוא 2PI ..וחיסור של שטח הריבוע{שהוא 4} מחצי המעגל נראה לי הכי הגיוני.

sivan83

New member
זאת התשובה הנכונה

אבל לא ממש הבנתי את ההסבר שלך...

sivan83

New member
שיחקת אותה!!!

הסבר ברור... אם ככה... יש לי עוד שאלה בשבילך... מדובר בהשוואה כמותית

eyeball

New member
תשובה

אם נגיד שחצי צלע הריבוע זה x וצלע הריבוע היא 2x - היקף הריבוע=8x. גובה הפירמידה שווה לפעמיים צלע הריבוע=4x. נוצר משולש שצלעותיו הן חצי צלע הריבוע ,גובה הפירמידה וגובה משולש CED. לפי פיתגורס גובה משולש CED = שורש 5 *x. נעשה שוב משפט פיתגורס בתוך משולש CED (כאשר אנו כבר יודעים את הגובה) ונקבל שצלע המשולש =שורש 6*x . היקף המשולש הוא פעמיים צלע המשולש פלוס צלע הריבוע ולכן היקף הריבוע גדול יותר. אולי יש דרך יותר קצרה.

נראה לי שבלבלת איפהשהו עם כל

הפיתגורסים... אורך צלע המשולש הוא שורש של (X^2 + שורש 5X^2) או משהו כזה... אני אכתוב את זה אחרת-

אני כבר קצת חלודה ../images/Emo163.gif

אבל ננסה... נגיד שאורך צלע הריבוע הוא X, ואורך הגובה 2X. היקף הריבוע יהיה 4X. אם מסתכלים על משולש EOC, EC הוא היתר במשולש ולכן הוא חייב להיות גדול מ-2X (אורך הניצב) כנ"ל לגבי ED. ED+EC+X (היקף משולש ECD) יהיה גדול מ-5X. תקנו אותי אם אני טועה |מתנצלת מראש|.

sivan83

New member
../images/Emo51.gif , הסבר טוב!!

תודה על שיתוף הפעולה של כולכם... אני מבינה שאני מצליחה לעורר את הפורום הזה, שלמען האמת דיי נרדם לאחרונה... מה נסגר איתכם? הבחינה בעוד שבועיים וקצת וכמות השאלות הפסיכומטריות באמת שעולות לפורום מצטמצמת.... וחבל... הייתי שמחה אם אנשים היו מעלים לכאן שאלות מאתגרות ונחמדות... מה דעתכם?!?!?

XnirX

New member
היי גם אני ניגש...

אגב שאלה מקסימה , חולה על השאלות האלה בגיאו'..

נטי21

New member
סחתיין על השאלות שלך.

גם אני ניגשת.. חבל שאין לי סורק, לשתף כמוך את השאלות.(אם יהיה שווה לכתוב אז אני אכתוב)

sivan83

New member
מי עוד ניגש ביולי...

חוץ ממני, מניר ומנטי... חבר'ה קדימה... מסדר זיהוי... חייבית לעורר את הפורום, גם לטובת 3 אנשים שנבחנים...
נכון שהמועד הזה יותר קטן ממועד אפריל... אבל בכל זאת...

למעלה