שאלה בחשמל.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
שאלה בחשמל.

יש לי את השאלה מהספר של הפתוחה שהולכת ככה: לשתי קליפות כדוריות שוות-מרכז בעלות רדיוסים a וb (b>a) מטען משטחי כולל Q ו-Q- בהתאמה, שצפיפותו המשטחית אחידה, חשב את האנרגיה החשמלית האצורה בשדה החשמלי של המערכת הזו. עכשיו בפתרון רשום שעבור r>b השדה שווה לאפס כמו כאשר r<a. עכשיו עבור r<a זה מובן לי וחזרנו על זה בכתה, עכשיו עבור r>b, לא כ"כ ברור, האם זה שווה לאפס בשל ביטול השדות, כלומר השדה הפנימי הנוצר ע"י הקליפה בעלת הרדיוס a מבטל את השדה הנוצר ע"י הקליפה החיצונית בעלת רדיוס b? זה לא נראה לי נכון כי השדה מחוץ לקליפה הפנימית הוא Q/a^2 והשדה מחוץ לקליפה החיצונית הוא Q/b^2-, זה לא נראה לי מתבטל, היכן הטעות שלי?

whitston bridge

New member
הענייון הוא

שהשדה הוא לא Q/a^2 ו Q/b^2 - אלא Q/r^2 ו Q/r^2 - ולכן הסכום של גדלי השדות ייהיה שווה אפס.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
תגובה.

יכול להיות שהתבלבלתי בין פוטנציאל לבין שדה. עבור פוטנציאל זה נכון רק לא בחזקת 2 אלא בחזקת 1, נכון?

whitston bridge

New member
לא

אתה צריך להבין (או את צריכה להבין) שכאשר את מניחה מטען בוחן בנקדות ייחוס מסויימת,אזי יהיה r אחד ויחיד מהקליפות במרחק ממרכז הקליפות עד למטען הבוחן. לא יכולות להיות שתי נקודות יחוס עבור כל אחת מן הקליפות(מתייחסים אל קליפה כאל מטען נקודתי). ולכן גם הפוטנציאל המושרה משתי הקליפות יהיה שווה 0 ,בנקודת הייחוס שבחרנו. שכן: Vtotal=kQ/r-kQ/r=0

AnarchistPhilosopher

Well-known member
עוד שאלת חישוב.

בעיקרון נראה לי שהפתרון שלי נכון, אבל ראיתי פתרון שונה בספר שכולל חישוב מפורט כך שאני לא בטוח בתשובה שלי. בכל אופן הנה השאלה: על פניה של בועת סבון טעונה פועל כוח חשמלי, כלפי חוץ. נתון שהמטען הכולל Q שעל הבועה ונתון שהרדיוס שלה הוא R. מה גודלו של הכוח השקול השואף להרחיק את מחציתה הכדורית של הבועה ממחציתה האחרת? בעיקרון, מכיוון שלפני ההפרדות יש לשתי המחציות דיסקה משותפת, חישבתי את הצפיפות המשטחית של הדיסקה, יצא לי: Q/(16piR^2)dd, עכשיו השדה השקול הפועל על שתי המחציות שווה ל-4pi כפול הצפיפות המשטחית שמצאתי, אחרי כן כופלים במטען של מחצית הכדור. האם זה נכון? מבחינת התשובה הסופית זה נכון, אבל האם הדרך אכן נכונה?

whitston bridge

New member
שאלה טובה ותשובה עוד יותר טובה.

האמת שהייתי צריך להסתכל בפיתרון שהצעת כדי לחשוב על הבעיה.

whitston bridge

New member
כלומר,הדרך המילולית נכונה

אם כי כשהגעת לחלק של חישוב השדה היית צריך להגיד שאתה מחשב שדה שנוצר כתוצאה מדיסקה במרחק R ממרכז הדיסקה.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
הסתכלתי בפיתרון של הספר.

וזה חתיכת חישוב מעצבן. לכן ביררתי האם התשובה שלי נכונה.

למעלה