שאלה בחשמל

kobyp2

New member
שאלה בחשמל

השרטוט מצורף q= -1.6*10^-8 איך אני מחשב את השדה החשמלי שיוצרים 2 המטענים בנקודה C ? את הפוטנציאל קל לחשב כי מדובר בגודל סקלרי ואותו מחברים אולם איך אני אמור לחשב את השדה שהוא גודל וקטורי ?

עבור שדות צריך לעשות חיבור וקטורי

המטען השמאלי יוצר שדה שכיוונו בהמשך הצלע השמאלית של המשולש. המטען הימני יוצר שדה שכיוונו בהמשך הצלע הימנית של המשולש. בגלל שמדובר במשולש שו"צ אז עוצמות השדה הן שוות. עכשיו צריך לעשות סכום וקטורי של השדות בנקודה C. אם נפרק את השדות לרכיב אופקי ורכיב אנכי, נראה שהרכיבים האופקיים מבטלים זה את זה. לעומת זאת, הרכיבים האנכיים מחזקים זה את זה והשדה הכולל בנקודה C שווה לפעמיים הרכיב האנכי של כל אחד מן השדות. הרכיב האנכי יהיה
E(C) = 2*Kq/r²*sin60° וכיוונו כלפי מטה.​

kobyp2

New member
תודה רבה על התשובה

רק הערה קטנה : המטענים הם שליליים וכיוון השדה שיוצרים מטענים שליליים הוא אל תוך המטען לכן הכיוון הסופי של השדה הוא כלפי מעלה ולא מטה כפי שכתבת. שורה תחתונה : אם מבקשים ממני לחבר וקטורים (שדה וכו') אני צריך להטיל את רכיבי הוקטור על הצירים ולסכום אותם ? במקרה הזה Ec=2(cos30 * k * -1.6*10^-8)/0.09^2

כן. במקרים פשוטים אפשר גם לחשב בשיטת המקבילית

אבל הכי בטוח זה באמצעות חיבור אלגברי רכיבים בכל ציר.

kobyp2

New member
שאלה נוספת בחשמל

ראו את סעיף א' בתרגיל שצירפתי. בתשובות הם כתבו : כאשר שני המפסקים פתוחים ההתנגדות של המעגל היא אין סופית לכן הזרם במעגל שווה ל- 0 לכן אין מפל מתח על הנגדים המתח שמוראה הוולט מטר שווה ל-9volt איך הגיוני שהזרם הוא 0 שכן עפ'י חוק אוהם למעגל בסיסי סגור : I=9/10+2 I=3/4 A . ?

כאשר 2 המפסקים פתוחים אז הנתק מונע מן הזרם

להגיע ל R1. אז כל הלולאה התחתונה (שכוללת את R1) כבר לא רלוונטית. בלולאה העליונה, ההתנגדות של הוולטמטר היא גבוהה מאוד. למעשה מחשיבים אותה כאינסוף. לכן, גם בלולאה העליונה לא יכול לזרום זרם. אז הוולטמטר מודד את הכא"מ של המקור כאשר יש זרם אפס דרך R2, על הוולטמטר ועל ההתנגדות הפנימית של המקור. מכאן שהמתח על הוולטמטר שווה לכא"מ.

kobyp2

New member
רגע אז מה שאני מבין זה ש

בגלל שוולטמטר הוא אידאלי (בעל התנגדות אינסופית) הוא מוריד את הזרם במעגל העליון ל0 ולפי הנוסחא v =e-ir אם I =0 אזיי V שווה לכאמ הסוללה הבנתי נכון ?

למעלה