שאלה בחשמל

ספרייט2

New member
שאלה בחשמל

אין לי מושג איך לגשת אליה, את האמת. לא הבנתי בכלל מה זה פוטנציאל ניסיתי לקרוא על זה בספרים ובאינטרנט אבל זה לא נכנס לי לראש משום מה. השאלה היא : כדור זעיר שמסתו 0.2 גרם תלוי בחוט בין שתי טבלות מקבילות המרוחקות 5 סמ זו מזו. מטענו של הכדור הוא 6*10 בחזקת 9- קולון. איזה הבדל פוטנציאלים בין הטבלות יביא את החוט לידי סטיה בזווית של 30 מעלות לאנך. אם תוכלו להסביר לי מה עשיתם בכל שלב בשאלה ולא סתם לזרוק תשובה אני אשמח מאוד כי כל המטרה שלי היא להבין את טכניקת הפתרון. :) תודה

ספרייט2

New member
אוקיי חברים...

אין סיבה להלחץ ולהכנס לפאניקה, הצלחתי את התרגיל! אבל בכל זאת יש לי שאלה, יש את הנוסחא : דלתא V = אנרגיה * d איך הגיעו אליה ? כלומר לא הבנתי למה אנרגיה כפול רוחק בין 2 הלוחות שווה להפרש הפוטנציאלים. אשמח לקבל תשובה תודה

montag26

New member
נראה לי שאתה מתבלבל

V=E*d E זה שדה חשמלי, לא אנרגיה זה נובע מהנוסחה V=-(integral)E*dr

ספרייט2

New member
כן בדיוק מה שהתכוונתי

אני לא מבין למה זה נובע מאינטרגל והגדרות מתמטיות אתה יכול להסביר לי את זה באופן מילולי ? תודה

montag26

New member
מהנוסחה שכתבתי

כאשר E קבוע (שדה קבוע) מתקבל V=Ed, זה קיים למשל בקבל לוחות. מה שאני כתבתי זה הנוסחה היותר כללית. אני מניח שבתיכון משתמשים רק במקרה V=E*d. הנוסחה היא בסיסית, לכן אי אפשר "להוכיח", היא נובעת מכך שהשדה החשמלי משמר. כמו ש"דניאל החכם" כתב, אפשר לפרש אותה גם כ:"האנרגיה הפוטנציאלית ליחידת מטען של המערכת, שווה לעבודה ליחידת מטען שמבצע כוח חיצוני כנגד השדה".

הנוסחה היא delta V = d E

כאשר E הוא השדה החשמלי. הפרש פוטנציל זה העבודה שצריך לעשות על מטען יחידה על מנת להעבירו בין בין הלוחות הכוח שפועל על מטען יחידה הוא E ועבודה זה כח כפול דרך (כאשר הכח קבוע אחרת זה אנטגרל של הכח על הדרך). -> delta V = d E

למעלה