שאלה בחשמל

ben060

New member
שאלה בחשמל

המעגל שבתרשים מכיל ארבעה נגדים, מד מתח ומד זרם אידיאליים, סוללה לא אידיאלית ומפסק. קריאת האמפרמטר נרשמה בעת שהמפסק היה פתוח וגם כאשר הוא היה סגור. (בלי קשר לתרגיל, מה המשמעות של אידיאלי?) אחת הקריאות הייתה 1.5 A. והקריאה האחרת הייתה 1.8 A. 1. האם הזרם הגבוה נמדד כאשר המפסק היה פתוח או סגור ? נראה לי פתוח כי ככה יש יותר זרם לאמפרמטר שלא מבוזבז על הנגד (לא בטוח) 2. מהי הוראת מד המתח בשני המצבים האלה ? 3.75 ו 4.5?? ככה יצא לי, האמנם? 3. חשב את הכא"מ וההתנגדות הפנימית של הסוללה. יצא לי קשקוש אז אני נמנע מלהגיד 4. מה היו מראים אותם שני מכשירי המדידה, אילו היינו מחברים את מד המתח במקום מד הזרם ולהיפך ? נראה לי אותו דבר (חסר כל בסיס) אשמח להסבר קצר תודה

AnarchistPhilosopher

Well-known member
אידיאלי אומר בלי התנגדות עבור האמפרמטר

ועם התנגדות אינסופית עבור מד המתח. יש לי שאלה, אתה לומד מספר/מורה או מה בדיוק, כי זה דבר שזוכרים דבר ראשון, כאשר שומעים/קוראים את זה. 1. תחשב את ההתנגדות השקולה עם הנגד והמפסק כאשר המפסק פתוח וכאשר הוא סגור, יש יחס הפוך בין הזרם להתנגדות כפי שאמרת, ככל שההתנגדות גדולה יותר הזרם שיזרום דרך המעגל קטן יותר. 2. אני לא מתכוון לחשב את זה, זו שאלת אלגברה פשוטה מאוד, המתח שמודד מד המתח הוא המתח שעל הכא"מ אם יש לו התנגדות r אז מפחיתים את הזרם הכולל Ir מהכא"מ ומקבלים את הדרוש. בכל מקרה רמז, בשני המצבים צריך להתקבל אותה תשובה, למעשה זה לא רמז זו התשובה, אלא אם משנים את הכא"מ באמצע. 3. טוב, את זה אני אחשבן:
E=1.8*8+1.8r=1.5*10+1.5*r​
4. אני אשאיר לאחרים לענות.

NessT

New member
תשובה

אידיאלי בכללי זה אומר שהרכיב עושה רק את המטרה שלו ולא משנה במעגל שום דבר. ספציפית יותר זה אומר: בסוללה - המטרה של סוללה היא להיות ספק אנרגיה ולכן סוללה היא אידאלית כשאין לה התנגדות וככה היא רק מוסיפה אנרגיה למטענים שעוברים בה בלי "לבזבז" להם אנרגיה על המעבר דרכה. במד מתח - המטרה של מד המתח היא למדוד את המתח (הגיוני..
) אז כדי שהוא יהיה אידאלי הוא צריך לא לשנות את הזרם ואת ההתנגדות הכוללת במעגל. בגלל שמחברים מד מתח במקביל הוא צריך להיות בעל התנגדות "אינסופית" כדי להיות אידאלי. במד זרם - המטרה שלו היא למדוד מתח (שוב - גאוני לא?). אז כדי שהוא יהיה אידאלי הוא צריך לא לשנות את המתח ואת ההתנגדות הכוללת במעגל. בגלל שהוא מחובר בטור הוא צריך להיות חסר התנגדות כדי להיות אידאלי. עכשיו לשאלה: 1. AnarchistPhilosopher כבר ענה לך.. 2. האמת שגם לי אין כוח לחשב את זה עכשיו... זה רק אלגברה 3. גם על זה AnarchistPhilosopher כבר ענה לך. 4. שני מכשירי המדידה ממש לא היו מראים אותו דבר חח יש סיבה למה מחברים מד מתח במקביל ומד זרם בטור... אתה צריך לזכור שני דברים: * מד זרם ומד מתח מודדים את הזרם/מתח שעליהם בלבד. * למד הזרם פה אין התנגדות ולמד המתח יש התנגדות אין סופית. עכשיו אפשר לראות - כשתחבר את מד הזרם במקום של מד המתח לא תהיה שום התנגדות על החוט המוליך הימני בין קצוות הסוללה, מה שיגרום לזרם אין סופי דרך מד הזרם (בפועל הסוללה פשוט תתרוקן או שהחוט ישרף, מה שיגיע קודם
). כשתחבר את מד המתח במקום של מד הזרם לא יוכל לעבור דרכו הזרם בגלל ההתנגדות האינסופית שלו, מה שיגרום להצטברות של מתח בקצוות שלו ובסופו של דבר המתח עליו יהיה אפסילון.

ben060

New member
טוב אז תודה לשניכם!!

את הסעיף של החישוב הצלחתי לעשות באמצעות הפורום השכן אני חושב שהחומר מתחיל להסתדר קצת. שוב תודה רבה, התרגיל הושלם במלואו. :>

למעלה