שאלה בחשמל

Gilmore Girly

New member
שאלה בחשמל

שאלה מס' 39 עמ' 52 בספר חשמל ומגנטיות של הד"ר יורם אשל: שני כדורים שמסתם 50gr וטעונים במטען q ו - q- (מינוס q) נמצאים בשדה אופקי חשמלי אחיד שעוצמתו N/C 6^10. הכדורים קשורים בשני חוטים שאורכם 1 מטר מנקודה משותפת. שני החוטים פרושים בזווית 10 מעלות לאנך. מהי כמות המטען q? יש לי כמה שאלות בנוגע לשאלה הזאת: 1) שאלה בסיסית בהבנה - אם מטען אחד חיובי והשני שלילי הם אמורים להמשך אחד אל השני, למה הם נדחים אחד מהשני ויוצרים זווית של 10 מעלות מהאנך? (או שלא הבנתי נכון את ההסבר? ואם כן הבנתי נכון את ההסבר, והם בכל זאת נדחים, האם זה בגלל שהם בשדה חשמלי אחיד? אם כן, למה?) 2) פתרתי את התרגיל ע"י כוחות בציר ה-X וה-Y, מציאת ה-T לפי משוואת ה-y והצבתו במשוואת ה- x וע"י כך מציאת כח הדחייה ביניהם. הצבתי את ה- E הנתון וה- F שמצאתי במשוואה E=F/Q וע"י כך מצאתי את הQ: 8.81 * (10^-7) i ובספר יש שני פתרונות (למה?) שהם - q= 8.7*(10^-8) q=1.33*(10^-6) i תודה רבה רבה מראש!

נומיש

New member
מנסה לעזור

שני הכדורים מושכים זה את זה, אבל מכיוון שהם בשדה אחיד פועל עליהם כוח נוסף, הכוח שמפעיל השדה הוא בכייונים מנוגדים, הכוח שמפעיל השדה גדול מהכוח שהכדורים מפעילים אחד על השני ולכן הכדורים נפרשים ויוצרים זווית של 10מעלות. בקשר לשאלה השניה, שים לב, במשוואה E=F/Q, ה-F מתאר את הכוח שהשדה מפעיל על המטען, ולכן צריך לחשב את הכוח שמפעיל השדה(F=EQ) ואז להציב במשוואה של ציר ה-X (אחרי שמחשבים את המתיחות). בקשר לשני הפתרונות, מציר ה-X יוצאת משוואה ממעלה שנייה, ולכן כנראה יש שני פתרונות. (לא פתרתי את השאלה עד הסוף אז יכול להיות שטעיתי בשאלה השנייה)

Gilmore Girly

New member
תודה רבה על העזרה!! ../images/Emo140.gif

תודה רבה!! ההסבר שלך מאוד עזר לי! אבל משום מה אני עדיין לא מצליחה להבין למה "הכוח שמפעיל השדה הוא בכייונים מנוגדים"? שדה אחיד לא אמור להפעיל כח אחיד לכיוון אחד מסויים? (מהפלוס אל המינוס..?)... יש לי תחושה שאני מבלבלת פה בין כמה נושאים... :/ ושוב, המון תודה!

נומיש

New member
איך מוגדר שדה?

ההגדרה של שדה היא הכוח שפועל על מטען חיובי Q מחולק בגודל המטען E=F/Q. ולכן כאשר המטען שלילי הכוח שפועל עליו הוא בניגוד לכיוון השדה. מכייון שבשאלה יש מטען חיובי ומטען שלילי, הכוח שהשדה מפעיל על כל אחד מהם יהיה בכיוונים מנוגדים. מקווה שהסברתי ברור...

למעלה