שאלה בחשמל

Gilmore Girly

New member
שאלה בחשמל

האמת שזו שאלה מאוד בסיסית. בכח החשמלי, בחוק קולון - כאשר אחד המטענים הוא שלילי, האם צריך להכניס את סימן המינוס למשוואה? עד עכשיו חשבתי שאין צורך להתחשב בסימן המטען בזמן ההצבה במשוואה, אלא רק בכיוון הכח עצמו. גם כתוב בספר "חשמל ומגנטיות" של יורם אשל את הדבר הבא - "סימן ה- (-) של המטען נתן לנו אינפורמציה על כיוון הכח בלבד" ובדוגמא שעליה מדובר לא הכניסו את סימן המינוס למשוואה (עמוד 17). אבל מצד שני, פתרתי תרגיל באותו הספר (שאלה 14 עמ' 21) שהיא: שלושה כדורים טעונים נמצאים על קו ישר ומרוחקים מרחק d זה מזה. המטענים q1 ו- q2 מוחזקים קבועים. המטען q3 יכול לנוע אבל נשאר במנוחה. מהו היחס בין q1 ו- q2 ? והנה הציור המצורף: q3)----------------(q2)----------------(q1) התוצאה שיצאה לי היא: q1/q2 = 4 אך התוצאה הרשומה בספר היא: מינוס 4. ההסבר היחידי שאני מצליחה לחשוב עליו הוא השימוש שסימן המינוס במשוואה של חוק קולון. ואם ככה, אז יש צורך להשתמש בסימן המינוס? או שאני בכלל טועה ולא בכיוון...? תודה רבה רבה רבה מראש!

היחס בין המטענים

היחס של המטענים הוא בדיוק אותה האינפרומציה של כיוון הכוח.. שהרי אם היחס ביניהם חיובי- ישנו כוח דחייה (שניהם חיוביים או שניהם שליליים), ואם היחס שלילי הרי שהמטען האחד מנוגד למטען האחר- כלומר- זהו כוח משיכה.. על-כן, אם ברצונך לבטא את היחס ביניהם, אכן צריך לשים את הסימן במשוואת הכוח :) חג שמח!

למעלה