שאלה בחידות הגיון

The Human

New member
שאלה בחידות הגיון

אבי, בני, גדי, ודוד השתתפו באליפות ישראל ב"קירות" - תחרות שבה המתחרים מטילים גוגו אל הקיר, והם מדורגים לפי המרחק של הגוגו שלהם מהקיר - ככל שהמרחק קטן יותר כך הדירוג גבוה יותר. לפניך ארבע טענות אשר אינן מתיישבות זו עם זו. עליך לקבוע איזו טענה יש להשמיט, כדי ליישב את הסתירה ולסמן את מספרה בגליון התשובות. 1) הגוגו של אבי נחת קרוב יותר לקיר מהגוגו של גדי 2) בין הגוגו של אבי לזה של בני הפריד גוגו אחד 3) דוד דורג שני מקומות מעל בני 4) בני דורג מקום אחד מתחת לגדי אשמח לתשובה.. ואם מישהו יסביר לי איך פותרים את השאלות האלו בפחות מדקה אודה לו\לה מאוד!

The Human

New member
כן.. ואשמח להסבר...

וגם בנוגע ללמה זה לא יכול להיות 3.

SHARON 103

New member
אז ככה..

מתחילם מנתון 4- בני מתחת לגדי. אחר כך כתוב בנתון 3 שדוד ממוקם 2 מקומות מעל בני. כלומר דוד מעל גדי. כמו כן בנתון 1 אומרים שאבי הגיע הכי קרוב לקיר. משמע הוא הכי למעלה . וככה זה יוצא..... אבי דוד גדי בני תשובה 2 מיותרת...

SHARON 103

New member
תוספת להסבר...

אפשר לומר לאחר קריאת נתונים 3 ו-4 שאבי יכול להיות מתחת לבני או מעל דוד. ואז נתון 2 לא יכול להתקיים.

כי סידרנו בשורה

ופירשנו את נתון 4, כאילו גדי רחוק יותר מבני, וזה הפוך. כי נותנים לך שבני דורג מתחת לגדי, משמע גדי דורג גבוה יותר-משמע היה קרוב יותר.

SHARON 103

New member
../images/Emo41.gif תשובה

אני אני לוקח את הנתונים של 1 2 ו-4 אז יוצאים שני תרחישים: תרחיש ראשון - תרחיש שני - אבי דוד דוד אבי גדי גדי בני בני כלומר אנחנו לא יודעים מה נובע בהכרח . אם תשים לב , התרחיש הראשון סותר את נתון 2 . לכן אין התאמה בין שלושת הנתונים.

The Human

New member
לא אמור שיינבע בהכרח...

אמרו ש-3 מהטענות מתיישבות זו עם זו.. ואחת סותרת... זה לא חייב לנבוע בהכרח... כפי שאני ראיתי לפי 1 2 ו-4... זה אמור להיות: אבי גדי בני דוד (ראשון או אחרון) כלומר הטענה שדוד מדורג 2 מקומות מעל בני סותרת את 3 הטענות האחרות.. ולפי טענה 2 ד"א התרחיש השני שציינת לא הגיוני.. משום שרק גוגו אחד מפריד בין אבי לבני.. אז דוד יכול להיות או ראשון או אחרון...

The Human

New member
תיקון טעות..

* אמרו (בכותרת) והתרחיש הראשון (ולא השני) שציינת לא מסתדר...

SHARON 103

New member
דוד אמור להיות בתרשים שלך

מעל בני... אם כך הוא הראשון... ואז אתה תראה שיש סתירה בין מה שנותצר לך לבין הטענה ה-2... בסופו של דבר אנחנו צריכים לראות שסידור הנתונים מגיע למבוי סתום כי טענה אחת מתוך ה-3 לא מסתדרת......

The Human

New member
לא הבנתי...

רשום בטענה ה-2.. שבין הגוגו של אבי לגוגו של בני אמור להיות גוגו אחד (כלומר הגוגו של גדי ע"פ טענות 1 ו-4).. כלומר דוד יכול להיות או הראשון או האחרון ע"פ 1, 2 ו-4.. אני לא מבין איך יכול להשתמע מהטענות הללו שדוד אמור להיות מעל בני.. משום שלא רשום עליו בעצם שום דבר..

SHARON 103

New member
לדעתי חסרה המילה "בהכרח"..

כי כשאנחנו לוקחים את נתונים 1,2,4 יש לנו סתירה כי מי אמר לך בהכרח שאבי בדיוק מעל גדי? אולי דוד מפריד ביניהם ועדיין אבי מעל גדי.... אתה מבין? אין כאן משהו מוחלט...לכן נתון 2 יכול לא להתאים באופן מוחלט....

The Human

New member
טענה 2 מבהירה את זה..

כי אם a קרוב יותר לקיר מ-b ו-b קרוב יותר לקיר מ-c ויש רק עצם אחד שמפריד בין a ל-c.. אז הם מדורגים: a, b, c וd יכול להיות מתחת לc או מעל a אבל בשום פנים ואופן לא ביניהם..

SHARON 103

New member
אני אנסה להיות ברור יותר

קח את הנתונים 1,3,4 .... אם תסדר את השמות לפי הנתונים תקבל 4 שמות מסודרים בצורה קבועה. (אין מקום לשינויים). ואז תראה שנתון 2 יוצא דופן. אבל, אם אתה לוקח את נתונים 1,2,4 אז יוצא לך רק 3 שמות מסודרים. ואנחנו רואים שחסר לנו דוד. העניין הוא שאם אתה עובד ומשבץ את השמות בסדר הבא- 4, 1 ,2 אז יוצא לך סתירה. מי קבע שאבי בהכרח מעל גדי.... ? מעניין איך אחרים יסבירו את זה......

The Human

New member
טענה מס' 1...

הגוגו של אבי נחת קרוב יותר לקיר מהגוגו של גדי... לפיכך הוא מדורג יותר גבוה...

SHARON 103

New member
התכוונתי שלא בהכרח שאבי בדיוק

מעל גדי. אולי יש מישהו ביניהם.

למעלה