שאלה בזריקה משופעת

rotem84

New member
שאלה בזריקה משופעת

שלום הייתי שמחה אם תסבירו לי איך פותרים את הבעיה הבאה: מפציץ הצולל בזווית 30 מעלות ביחס לאופק משחרר פצצה בגובה 1000 m הפוגעת בקרקע 5 שניות לאחר שחרורה (מתוך מכניקה ניוטונית כרך א' של עדי רוזן ע"מ 325 תרגיל15). השאלה: מהי מהירות הפצצה (גודל וכיוון) ברגע פגיעתה בקרקע.

TotalCommnader

New member
תשכחי לרגע מ30 מעלות. תסתכלי על ציר Y בלבד קו

דם. יש לך גובה וזמן הגעה לקרקע. מזה את יודעת את Voy. כעת את צריכה למצוא מהו וקטור Vox כך שחיבורו עם Voy יתן וקטור ב30 מעלות. Vo^2=Vox^2+Vox^2 משיקולי אנרגיה את מחברת את אנרגית התנועה שמצאנו קודם לאנרגיית הגובה->אנרגיה כוללת->מהירות ברצפה.

rotem84

New member
תודה

תודה אבל לא ממש הבנתי, לא למדתי על אנרגיה. יש דרך אחרת בלי זה? תודה בכל מקרה!

TotalCommnader

New member
תשכחי לרגע מאנרגיה

תשכחי לרגע מ30 מעלות. תסתכלי על ציר Y בלבד קוו TotalCommnader ו 17:16 | 09/01/08 דם. יש לך גובה וזמן הגעה לקרקע. מזה את יודעת את Voy. כעת את צריכה למצוא מהו וקטור Vox כך שחיבורו עם Voy יתן וקטור ב30 מעלות.מVoy והגובה את יכולה למצוא את Vy הסופי. Vx לא משתנה. את V את מוצאת מפיתגורס ואת הזווית מטנגנס. כדאי בכל זאת ללמוד שיקולי אנרגיה כי הם מקלים על החיים.

antreprize

New member
עוד שאלה, נושא אחר:

(אני מקווה שזה לא מפריע ששרשרתי ולא פתחתי הודעה חדשה). תחנת דלק ב' נמצאת 10 ק"מ דרומית לתחנת דלק א'(תחנת דלק א' נמצאת בתחילת ציר X). משאית יוצאת במהירות 70 ק"מ מתחנה א' צפונה, חצי שעה אח"כ יוצא אופנוע במהירות של 100 ק"מ מתחנת דלק ב' ונוסע לכיוון צפון. א. כתוב נוסחת מקום-זמן של המשאית. ב. כתוב נוסחת מקום זמן של האופנוע. ג. כמה זמן לאחר צאתה של המשאית משיג אותה אופנוע? עם סעיף א' הסתדרתי(X=0+70t), בסעיף ב' התקשתי ואני מבקש את עזרתכם כדי למצור לו פתרון, אני חושב שלא תהיה לי בעיה עם סעיף ג'.

למעלה