שאלה בהשוואת שפות

ד ו ב י ר

New member
שאלה בהשוואת שפות

מה עדיף ללמוד, #c או java. מצד אחד, java היא שפה עבור כל מערכת הפעלה (כולל linux) ולעומת זה #C היא שפה שיוצרת תכניות שרצות רק ב Windows.(לפחות כך אני מבין). מצד שני, אולי #C יותר טובה, כי היא חדשה יותר, ואולי ניתן לפתח איתה פרוייקטים יותר מהר. שאלה נוספת: האם יש דרישה לשפה מסויימת, יותר מהשפה השניה? תודה רבה מראש

KKnDoIt

New member
אני לא מבין לא בזו ולא בזו, אבל כך

את זה בחשבון: למיקרוסופט הייתה סביבת פיתוח שנקראה J++, שיועדה לפיתוח בשפת JAVA. כאשר מיקרוסופט יצאה עם C#, היא החליטה לזרוק את j++. אל תתפלא אם בעוד שנתיים או שלוש היא תחליט לזרוק את C#.

DecayCell

New member
לא בדיוק...

למיטב ידיעתי, היא זנחה אותה לאחר שסאן הכשילה את התוכנית שלה להשתלט על ג'אווה. אגב, #C רצה -- לפחות באופן תיאורטי -- על הרבה מערכות הפעלה. נכון לעכשיו, לידיעתי, ישנן סביבות הרצה עבור חלונות ולינוקס בלבד.

vinney

Well-known member
לינוקס?

בטה על בסיס פרסומים בפיתוח קוד פתוח וגם זה תוך התנגדות של מייקרוסופט, תקן אותי אם אני טועה. תקן סגור בשליטה פרטית קניינית זה אף פעם לא טוב.

DadleFish

New member
אתה טועה,

פרויקט מונו נתמך על ידי MS. הבעיה היא שהוא תומך ב-CLR 1.1 בלבד ולכן שווה לתחת.

galh

New member
גיבוי לטענה?

למיטב ידיעתי "התמיכה" היחידה של MS בפיתוח הזה שהם לא תובעים אותם.

DadleFish

New member
בתחילת הדרך הם תמכו בהם באמת,

כלכלית וייעוצית, ולאחר זמן מה הם פשוט הניחו להם לנפשם והפסיקו לתמוך בהם, פשוט כי הם הבינו שאין להם שמץ של סיכוי.

galh

New member
אתה מוכן להפסיק לזרוק פירורים?

למי אין שמץ של סיכוי? למה?

DadleFish

New member
ל-MS אין שמץ של סיכוי להיות

פורטביליים, וזה גם מאוד לא משתלם להם, זו יריה ברגל לפתח את NET. ללינוקס, כי בסוף לא יישארו סיבות להישאר ב-WINDOWS - לא ש-NET. היא סיבה טובה, אבל...

galh

New member
לא מסכים איתך (לא ב- 100% לפחות).

למיקרוסופט יש את המנהג של "לזבל" את התקן ולהתאים אותו לחלונות. הם בהחלט יכולים לתמוך בגרסא ללינוקס, ואז להוציא גרסא "חדשה" שמוסיפה יכולות שיעבדו רק בחלונות. הם עשו את זה עם SQL, HTML, JAVA ועוד. "אה, אתה רוצה שאפשר יהיה גם לשמור את הקובץ אחרי העריכה? בגלל מגבלות פטנטים זה אפשרי רק בגרסת החלונות שלנו" - שיחה עתידית של לקוח מול התמיכה הטכנית של מיקרוסופט.

גם על WINE אמרו את זה

עכשיו חפש בגוגל על CrossOver ותראה בעצמך אם זה מוצלח או לא. הטענה שלי היא שכן אפשר. לא אם צריך זו כבר שאלה אחרת.

DadleFish

New member
מה קשור מחט לגזר?

WINE הוא פרויקט "בסדר", "סביר" ולא הרבה יותר מזה, ומתאים למקרים נואשים במיוחד. בכל מקרה זה לא קשור - NET. מקובעת על WINDOWS ולא תזוז ממנה, לפחות עד ש-MS יחליפו גישה

KKnDoIt

New member
אני לא מכיר את העובדות המלאות

לאשורן, אך גם מה שאתה אומר מעיד מה שאני אומר: אם סאן הכשילה את התוכניות של מקירוסופט _להשתלט_ על JAVA, הרי שזו אשמתה של מיקרוסופט. בכל מיקרה היא זנחה סביבת פיתוח שלמה, שכבר נכתבו בה פרוייקטים רבים, לטובת האינטרסים הצרים שלה. אין סיבה שזה לא יקרה שוב.

../images/Emo26.gif

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=89&msgid=40745618 גם אני העלתי פעם את השאלה הזו והתפתח שרשור מקצועי ויפה. אחת מהסיבות שאני החלטתי לפתח ב-JAVA הא בגלל שהפריימוורק של מונו (www.go-mono.com) (זה שגורם ל-C# לעבוד על לינוקס ומק) שונה מהפריימוורק של MS והוא גם לא מותקן בד"כ במערכות ההפעלה הקיימות של משתמשי ווינדואס, וגם לא יותקן כנראה עם כניסת הלונגהורן (שבו ככל הנראה יהיה הפריימוורק של MS מותקן) ובכך אם אני מפתח על הפריימוורק של MS הסיכויים שהתוכנה שלי תעלה על לינוקס ומק קטנים יותר ואם אני אפתח על הפריימוורק של פרוייקט מונו אז רוב הסיכויי שמשתמשי ווינדואס לא יוכלו להשתמש בתוכנה שלי. בעוד ש-JAVA המנוע שלו מותאם ע"י החברה (SUN) לכל מערכות ההפעלה: סולריס,לינוקס,מק,חלונות... אני מציע לך לקרוא את השרשור שקישרתי אותך אליו. אגב רק לאחרונה יצא ל-JAVA גרסא חדשה.

Zack DA

New member
הדרישות הן למתכנתים טובים עם

ניסיון. לעבור מאחת השפות הללו לשניה זה לא הרבה עבודה...

galh

New member
לא כל כך מדויק.

נכון שמתכנת מסוגל לעבור משפה לשפה. אבל יש גם הכרח לרכוש ניסיון בשביל להכיר "ניו-אנסים" של השפה, באגים, כלים, ועוד. אז אל הגיד "זה לא הרבה עבודה".

Zack DA

New member
"הרבה" זה מושג יחסי ../images/Emo13.gif

אתה צודק בכך שאין כאן מעבריות טריוויאלית, אבל בסופו של דבר מבחינת השפות עצמן מדובר בכמעט העתק.

galh

New member
העתק?!

קח לדוגמא את הנושא של מחרוזות. מתכנת בפסקל שעובר ל- C, מגלה שאפשר לקבל התקף לב שצריך לעבוד עם מחרוזות. אחרי שהוא מסתגל, הוא עובר לפרל ואז הוא מגלה שהוא בזבז שנים מחייו על ניהול זיכרון וכתיבת פענוח למחרוזות דבר שהוא עושה בשניות עם ביטוי רגולרי. ואז דורס אותו רכב שנוהג בו מתכנת פייטון.

vinney

Well-known member
ולמה דורס?

כי מתכנת JAVA תיכנן את מחשב הרכב, והוא היה עסוק בGARBAGE COLLECTION בדיוק ברגע הלא נכון!

למעלה