שאלה בהשוואת שפות

DadleFish

New member
בלי להיכנס לויכוחים תיאולוגיים,

1. #C אינה פורטבילית, למרות שהייתה "כוונה" כזו. 2. אם כבר יש העדפה בשוק, היא ל-JAVA. 3. #C יותר חדשה, אבל היא העתק של JAVA ביחד עם כל מיני תוספות של MS שנדחו על ידי המעצבים של JAVA בזמנו. 4. JAVA היא, לטעמי, הכלי המהיר ביותר לפיתוח תוכנות נורמליות, ולדעתי היא גם פחות מורכבת מ-#C. 5. JAVA יותר בוגרת מ-#C, ולכן נוספו לה הרבה דברים שלא נמצאים ב-#C. 6. #C סובבת את NET. מאוד חזק, ודורשת ממך להכיר טכנולוגיות נוספות מעבר לשפה עצמה. זה לא דבר שלילי בעקרון, אבל זה מגדיל את עקומת הלימוד.

ד ו ב י ר

New member
עוד שאלה בקשר להשוואה

אני פיתחתי אתר עכשיו ב ASP.NET, וכתוצאה מכך נחשפתי ל .NET וגם ל #C. מצד שני, עברתי לא מזמן, קורס ב J2EE, ומאוד נהניתי, אבל הרבה מהחידושים שיש ב ASP.NET, אני לא מכיר ב J2EE, כמו הרבה פקדים חדשים, והאפשרות ליצור פקדים שמותאמים לי אישית, פקדי אימות, קלות בקישור ל DB, ועוד כמה דברים. (למעשה לא כיסינו הכל בקורס, ולכן בהחלט יתכן שיש דברים ב J2EE שאני לא יודע עליהם). למעשה פיתחתי את האתר ב VB.NET אבל עכשיו אני בפרשת דרכים. אני רוצה להמשיך במה שאני עוסק, אבל אני לא יודע אם לפנות ל java או ל #C, ובגלל זה אני שואל. האם יכול להיות שבשיל לבנות אתרים, עדיף להשקיע ב ASP.NET? עוד שאלה למי שמבין. אני בעוד כמה חודשים צריך להתגייס, ואני רוצה להתגייס ליחידה שמתעסקת בפיתוח פרוייקטים. (אם יש כאלו יחידות, כי שמעתי שהרבה פרוייקטים בצבא, הולכים לחברות חיצוניות). האם לאור העובדה הזו, יש עדיפות להכיר תחום מסויים (ואני לא שואל בהכרח לגבי #C או java, אלא גם לגבי דברים אחרים (למשל, אני יודע ++C)). תודה רבה מראש

שמע

JAVA לפיתוח אתרי אינטרנט זה יותר הולך ל-כיוון ה-JSP J2EE כמו שהזכרת. אחד הבדלים שרצוי לקחת בחשבון זה כמה כסף יש לשלם עבור אחסון האתר אתר שבנוי ב-ASP.NET רצוי שאוחסן בשרתי windows מסיבות ברורות - מה שאומר שעלות השרת תהיה יותר גבוהה משרת שיאוחסן בו אתר JSP שלרוב יאוחסן על שרתי לינוקס. אבל נדיר למצוא שרת ישראלי שיתמוך ב-JSP (בדקתי בכמה חברות מובילות בתחום האחסון בישראל: ADCD (נראה לי) ו-sweethome ובשניהם אמרו לי שרק מבאחת החבילות הגבוהות(במחיר) שלהן יש תמיכה ב-JSP) בהגזמה אבל (ובחריגה מהנושא) PHP הרבה יותר משתלמת מבחינת אחסון - רצוי על לינוקס ולא נדיר למצוא אותה בשרתי אחסון אתרים מתקדמים) בכל אופן .NET הביאה לך את האפשרות ליצור פקדים שצד השרת מודע להם. לדעתי זה חיסרון ומלכודת שכן זה גורם לך להיות יותר מידי תלוי בשרת ובכך אתה שולח כל בקשה לשרת במקום לעשות אותה בצד הלקוח.(כמובן שאפשר גם שלא לשלוח לשרת). קלות בקישור ל-DB - אמנם עדיין לא הגעתי לזה בלימוד ה-JAVA שלי אבל לפי מה שהבנתי קל לתקש עם מסדי נתונים דרך JAVA ורוב המסדים המודרניים שעובדים גם על לינוקס: ORACLE, MYSQL, PGSQL, SYBASE הוציאו חבילת JConnector עבור ה-JDBC של JAVA. כך בחשבון גם ש J2SE (אאל"ט J2EE גם מושפע מהם) חודש לאחרונה לגרסא 1.5. ורק לידע כללי
הפקדים ש-ASP.NET מייצרת (כמו Button נגיד) אינם תואמים לתקן ה-XHTML.

melatonin

New member
בקשר לצבא

עומדות בפנייך שתי אפשרויות: מסלול בסמ"ח (ממר"ם) או מסלולים אחרים. כדי להגיע לבסמ"ח, עליך להיות בעל פרופיל רפואי שלא עולה על 64 וקב"א של לפחות 54 (אם אני זוכר נכון), ולעבור מבחני ידע כלליים במחשבים. לא מעניין אותם בכלל הידע שלך בשפות תיכנות, והקורס עצמו מיועד לאנשים ללא כל רקע תיכנותי, וילמד אותך את כל מה שאתה צריך לדעת. האפשרות השנייה היא להיות מאותר לאגף המודיעין או להישלף מהבקו"ם לאחת מיחידות המחשב סתם ככה (מה שנקרא ביחידות שונות "תכניתן שחור"). אני מכיר פחות את האפשרות הזו, אבל כדי להגיע אליה צריך ידע במחשבים, ואפילו ידע טוב. בכל מקרה, אני בספק אם חוסר ידע בתחום מסויים לעומת תחום אחר ישפיע על שיבוצץ. מה שרוב היחידות מחפשות זה פוטנציאל ו/או נסיון מוכח. אם יש את זה, הם יכולים לעשות ממך הכל, ותסמוך עליי, לרוב הם צודקים.

DadleFish

New member
קב"א 53 מספיק,

וצריך הרבה ויטמין P כדי להיות תוכניתן שחור.

vinney

Well-known member
"קבוצת איכות"

סיווג של האנשים בצה"ל לפי הIQ (בערך) נקבע בעקרון על בסיס מבחנים פסיכוטכניים, ראיונות ועוד אינסוף מדדים אחרים עקרונית קב"א של בן אדם זה מידע חסוי, אפילו לבן אדם עצמו, ולא אומרים לך מהו, אלא אם כן יש לך קומבינות בשלישות

melatonin

New member
ויטמין P?

לאו דווקא. לא מעט drop outs של מיונים למודיעין מתגלגלים להיות תוכניתנים שחורים בחיילות הירוקים

למעלה