שאלה בהספק

PiTzPuTz

New member
שאלה בהספק

יש לי חולשה בנושא הזה
4 פועלים העובדים בקצב זהה מסימים עבודה ב 3 שעות כשהם עובדים יחד. אם מצטרף אליהם פועל נוסף שהספקו כפול מהספקו של כל אחד מ - 4 הפועלים, בכמה שעות יסיימו את העבודה כשיעבדו כולם ביחד? פתרון פשוט בבקשה... סבכו לי את החיים מספיק היום אחרי סימולציה מייגעת...

NGEO9

New member
נראה לי דרך מסורבלת ומונפצת

אבל שיהיה... ההספק של ארבעת הפועלים ?/4=1/3 (לא הצלחתי לעשות X אז שיהיה סימן שאלה) מכאן שהספק של כל עובד הוא 1/12 ושל העובד החמישי הוא 2/12. עכשיו צריך לחבר את ההספק של כולם ונקבל את העבודה/הזמן המשותף 4/12+2/12=1/2 הבנת? כי אני לא

NGEO9

New member
לקח לי איזה 5 דקות לכתוב את זה

משום מה
טוב, אני בשוונג. עוד שאלות

SummerWinds

New member
הדרך נכונה, וגם מהירה.

עשיתי את זה כמוך, זה לקח לי בדיוק 10 שניות לפתור את השאלה. אני מניח אז שהדרך בסדר, ולא איטית בכלל... הספק של כל עובד הוא 1/12 אז הספר של העובד החמישי הוא 1/6, מחברים את כל ההספקים יוצא 1/2, ממש אבל ממש לט מסובך, דרך בסדר גמור. רק לא צריך X או שום סימן שאלה, תעשה הכל בראש או על דף... אבל בלי נעלמים. 5 דקות!?!? :) לא נראה לי...

ממ אולי

לא פתרתי , אני פותר תוך כדי כתיבה. כדי שתבין את דרך החשיבה. בהתחלה נמצא עד כמה "מועיל" כל אחד מהפועלים אם 4 פועלים עושים את זה תוך 3 שעות אחד יעשה תוך 12 שעות. הפועל עם ההספק הכפול עושה פי 2 יותר מהר, אז הוא יספיק בתוך 6 שעות. אם נגדיר את העבודה כX אז מהירות של פועל היא X חלקי 12 ושל המהיר היא X חלקי 6 נחבר את כולם (המהירות סה"כ) את זה נכפיל בY שזה הזמן שצריך למצוא. וזאת נשווה לX. יוצא Y=2 שעות. זו הדרך הכי מגעילה ומפגרת לעשות, אבל אני עושה ככה, אני לא צריך לבזבז זמן על לחשוב פשוט פותר מייד וזהו. אבל בתחל"ס יש דרך יותר טובה

נסיון למצוא דרך פשוטה יותר.

שחכתי טריק, להציב ... נציב העבודה שווה ל12. יוצא 4 פועלים מבצעים ב3 שעות 12 משהוא (לא משנה מה). מהירות של פועל 1 זה העבודה חלקי הזמן חלקי כמות פועלים. יוצא 1. פועל מהיר פי 2 המהירות שלו 2. 1+1+1+1+2 זה 6 6 כפול מה שווה 12 ? כפול 2. כן עם הצבה זה יותר פשוט

PiTzPuTz

New member
והנה מה שהספר מסביר...

4 פועלים ועוד אחד שיש לו הספק כפול זה כמו 6 פועלים. וממש הייתי חושבת על זה באמצע מבחן! נו באמת

SummerWinds

New member
לפי דעתי...

1/12 + 1/12 + 1/12 + 1/12 * 2 = 1/2 זהו...זאת שיטה בסדר גמור. אפשר גם באמת להגיד שזה כמו 6 עובדים כמו שכתוב בספר 4 * 3 = 1 (מצב התחלתי) בגלל שעכשיו זה 6 * ? = 1 (מצב לאחר הוספת 1 עובד, בעל הספק כפול) מכפילים את ה3 ב2/3 (יחס הפוך) , שזה שווה 2, כלומר: 6 * 2 = 1 כלומר בשעתיים 6 עובדים יסיימו את העבודה. עם לא הבנת, את ההסבר השני אז תעזוב את זה, ותעשה איך שאמרתי בהתחלה. יותר פשוט נראה לי.

ofir14

New member
שעתיים

הספק של אחד זה 12\1 מהעבודה בשעה. ארבעתם ביחד בשעה 12\4. תכפיל ב-3 שעות זה יוצא 12\12=1 עבודה. אם תוסיף 12\1*2 ההספק של החמישה בשעה יהיה 12\6 ובשעתיים הם יסיימו את העבודה.

למעלה