שאלה בהלכה

אחר

New member
האומנם?

עד כמה שאני יודע הדעה המקובלת היא שהתורה נחתמה באזור תקופת חורבן הבית. אשמח אם מישהו יתקן אותי

rigoletto111

New member
אולי אתה מתכוון לתנ"ך...

כקנון מקודש. לא חמשת ספרי תורה. הם נחתמו קודם. אני חושב שהשכבות המאוחרות בתורה הן מימי שיבת ציון. על החתימה והעריכה הסופיות אני לא יודע.

אחר

New member
התכוונתי לבית שני

ועד כמה שאני יודע אין ביטחון שהספר שנתגלה בימי יאשיהו הוא דברים. ובכל מקרה זה לא אומר שאז נתקבע הספר

יש דווקה כן

בספר בראשית פרשת וישב יש את סיפור "ער ועונן" שהשחיתו את זרעת לחירייע. אגב, יש איסור להזדיין לפני הנישואין אפילו לא נידה והוא האיסור של "לא תהיה קדישה". ולעניין שחז"ל היו חרמנים אני חושב שלא, אחרת לא היה להם כל כך הרבה זמן לגמרא והם היו עוסקים יותר בגמירות. ביי.

קיום יחסי מין ללא נישואין היא

מחלוקת ראשונים. לדעת הרמב"ם זהו איסור תורה של "לא יהיה קדש", ואילו לדעת הרמב"ן בהשגותיו לספר המצוות אין בזה איסור, אם כי הוא טורח ומזהיר שלא לגלות זאת לציבור, כדי שלא יכשלו באיסור אח ואחותו. אז הנה גיליתי. כמובן שעל האשה לטבול, שלא תהיה נידה. ומדין תורה, האיסור רק בהכניס כל ראש העטרה, כמכחול בשפופרת. ובעל נפש יחדיר האיבר כולו. ונוהגין שלא להשתמש בקוענדאם, דחיישינן לחציצה. כל זה לפילפולא דאורייתא,

m666s

New member
הכי טוב שהוא לא גומר כי:

אז האישה עלולה להנות יותר!

או אולי

היא צריכה לערוף את ראשו אח"כ? ולהגיד שהוא ניסה להוציא אותה בשאלה תוך כדי.

pinkli

New member
כל הנאת הגוף-אסורה.

אם אתה חי בעולם שצריך לשאול שאלות כאלה,אז הפרטים לא חשובים כ"כ. גם לתת יד לבחור/ה אסור. כך שאם כבר,אז כבר ... בהנאה.. לי.

מקורות (ללא ציון המקור)

- אסור להרהר אחר אשה ביום שמא יבוא לידי קרי בלילה [ע"כ אמרו חסידים, אסור להרהר שאסור להרהר] - אחרי ארי ולא אחר אשה - אאע"ה "עתה נא ידעתי כי יפת מראה את" [מכלל שעד כאן לא ראה ביפי שרה] - אסור לתת מעות מידה לידו בכדי להסתכל בה עכשיו, שאתם יודעם שאסור, הנכם מוזמנים לטעום מהמים גנובים ימתקו הזהרה ! עבר ושנה נעשית לו כהיתר והלכה ההנאה

goosh

New member
הבעיה היא אחרת,

מדאורייתא קידושי ביאה מקדשים גם בלי כל טקס אחר, גם אם הוא לא גמר. לכן מדאורייתא הם נשואים, וזה הסיפור... אבל אם הוא רוצה גם לזיין וגם ללכת לגן עדן אז שיטרח לגרש אותה אחרי זה.

../images/Emo6.gif

יאללה יאללה, החבר שלה בטח ניסה לשכנע אותה זה:"פסול הלכתי", כי זה מעצבן אותו.

leogwo

New member
נראה לי שמיצו את עניין ההלכה, רק ש.

שכולם שכחו להזכיר לך שהתירוץ השכנה שלי כבר לא מוכר... אז בפעם הבאה לא להתבייש זה אני...

spag

New member
א חסידשע מעיישה:

חסיד שהגיע לרבי, הרש"ב, התבייש להודות שעשה חטא כזה-וכזה, אבל מה לעשות? צריך לקבל עיצה מהרבי...: "רבי, חברי ביקשני להזכירו לפני הרבי להתפלל עליו על חטא כזה-וכזה שעשה ולבקש מהו התיקון הראוי" ענה הרבי: "למה הוא שלח אותך? יכול היה לבוא בעצמו ולבקש עיצה כאילו לחברו מבקש" ======== - שלא כמייקי770 זצוקלל"הה, אין לי זכרון לפרטים, אז אין שום דיוק למציאות. זה הרעיון הכללי של הסיפור. - הרש"ב : מי שלא יודע מי זה...זבש"לו! אין לי כח עכשיו לספר עליו. אני חולה.

../images/Emo36.gifתגובתו המלומדת של האיש האחרון

לפי ההלכה אין איסור ממשי בלבעול בת ישראל כשרה ובתולה אחרת, מפני עצם מעשה הביאה מקדש את הבחורה שתהיה לו לאישה. וכבר נחלקו בזה אבותינו חז"ל לגבי דינו של אונס האם לאחר שהחדיר את איברו האם עדיין צריך להורגו? ומסקנתם היא שאסור כיון שבעצם מעשה החדירה הרי היא כעיקר המשכב, ולכן אין למנוע מהאונס להמשיך במעהו. ולאחר המשכב יתן האונס לאבי הנערה 50 זוז והנערה תהיה נשואה לו לעולם ללא יכולת לגרשה לעולם. (מסכנה). דבר נוסף המכשיר את השרץ הוא.... שכל בחורה בתולה הרי היא בחזקת נידה כיון שספק אם הדם הוא גם דם נידה. דבר נוסף המכשיר את מעשה הנבלה ... הוא שכתוב בשולחן ערוך שהבעל יכול לבעול את אשתו שלא כדרכה גם אם היא מסרבת וחז"ל לא חששו כלל לשפיכת זרע לבטלה. דבר נוסף הוא ... שכתוב שאם לא עומד לבעל הרי מותר לה לקחת את איברו בידה ולעשות כמעשה רחב, וגם שם לא חששו חז"ל להוצאת זרע לבטלה. והמסקנה היא שכל הבעיה בעצם מעשה זה הוא שבעצם הבחורה לא היתה נשואה לגבר, וכיון שעל פי ההלכה קידושי ביאה תופסים, וההימנעות מקידושין אלו הם רק בגלל תקנה, הרי שאין כאן שום איסור. כיון שבעצם מעשה הביאה הרי שהבחורה נתקדשה לבעל.... ולגבי החשש מבעילת נידה הרי שעל כל בן ישראל יהיה עליו להקריב קרבן חטאת מחשש שבעל נידה. ומותר לזוג הנדון ליהנות ואף על פי כן שערי גן עדן פתוחים בפניהם תרתי משמע. נכתב ע"י הרה"ח הגה"צ יוסף יצחק זיזוב נ"י השי"ת ישמרהו ויחיהו.

למעלה