שאלה בהגיון

yoyosan

New member
שאלה בהגיון

נתון:כל הנחשים הארסיים הם קטלניים ורק הם. איזה טענה מספיקה,נוסף על המידע הנ"ל,על מנת לקבוע אם נחש הוא קטלני או לא על פי צבעו בלבד? 1.נחשים ארסיים הם קטלנים 2.נחשים קטלניים הם ארסיים 3.נחשים ארסיים הם קטלנייים ורק הם 4.נחשים צהובים הם קטלניים אז מה התשובה ואיך הייתה צורת העבודה שהובילה אתכם אליה..

LookForAnswer

New member
נראה לי שככה

בתשובה 4 מצויין צבע ורק בה. לכן הייתי בוחר בה ראשונה. ואכן,נחשים צהובים => קטלניים כלומר, לא צהוב => לא קטלני

yehuda18

New member
אני הייתי הולך

על 3, כי על נחש להיות ארסי על מנת להיות קטלני.. הצבע לא משנה כל עוד הוא ארסי, ועל כן הוא קטלני אבל אני חייב לציין שהשאלה ממש לא ברורה וזו בגדר השערה ואני לא כזה בטוח..

yoyosan

New member
יודה צודק

אבל כמו שהוא אומר זה חצי ניחוש .. לא מסייע לי להבין את העיקרון על מנת לפתור שאלות דומות לזאת..

yehuda18

New member
הסבר

"לא על פי צבעו" החלק הזה הוא המכריע בשאלה שבעצם שולל את הצבע כהכרח.. ועל כן תשובה 3 נכונה.. כי היא היחידה שתואמת את הנתון.

yehuda18

New member
ושכחתי להוסיף

כנראה שיש לך או לספר טעות בניסוח השאלה... אני מציע שתסתכל שוב בספר ולראות אם העתקת נכון

yoyosan

New member
לי אין טעות

לספר גם אין זאת שאלה קשה ולא סתם העלתי אותה פה

Xenox

New member
אני מבין את זה אחרת

"...על מנת לקבוע אם נחש הוא קטלני או לא על פי צבעו בלבד?" כלומר האם הוא קטלני, או שהוא לא קטלני. והקביעה היא לפי הצבע שלו.

yoyosan

New member
אתה הבנת את זה כמו שצריך להבין

את זה הכוונה אם הוא קטלני או לא וזאת על פי הצבע שלו

Xenox

New member
אם כך,אז לא הבנתי את התשובה

לטעמי בתשובה אין התייחסות לצבע של הנחש ולכן לא רלוונטית. איפה העוקץ?

itsish

New member
אז לא הבנתי

איך תשובה 3 מסבירה שזה נקבע ע"פ הצבע שלו....

Ice1213

New member
עזוב

השאלה לא פסיכומטרית בעליל. צריכה להיות בתשובה התייחסות לצבע- ופה אין. ככה שהשאלה פסולה מיסודה.

yoyosan

New member
זאת שאלה מספר של יואל גבע

לוותר מראש כי זה קשה זה אחלה גישה לא? ממ אני לא כלכך הבנתי את העקרון של הפתרון הנכון אבל מה שכן הבנתי שבגלל שזה טענה דו צדדית את יכולה להסיק על הצבע גם מבלי להתייחס אליו ישירות..

Ice1213

New member
מממ

למה נראה לך שאני מוותר כי השאלה קשה? תאמין לי נתקלתי בשאלות ה ר ב ה יותר קשות. פה זה לא המצב. השאלה סתם דפוקה. תשובה 3 חוזרת על הנאמר בטענה המקורית. אז איפה פה השאלה ואיפה פה התשובה? אשמח אם תאיר את עיניי. ודרך אגב- גם בהגיון צורני יש צורך להפעיל את הראש. בהצלחה :)

למעלה