שאלה בהארקה

Noblilo

New member
שאלה בהארקה

מאריקים כדור מתכת שרדיוסו 10 סנטימטר ומטענו 10^-8 קולון בהנחה שרדיוס כדור הארץ הוא 6400KM והוא ניטרלי חשב את הפוטנציאל של הכדור לאחר ההארקה ב. מה מסקנתך לגבי הפוטנציאל והמטען של גוף מוארק? לא הבנתי משהו בסיסי הרי הארקה גורמת לכך שהמטען והפוטנציאל של מוליך תהיה אפס נכון? אז איך זה שהתשובה לא' היא 1.41* 10 בחזקת מינוס חמש?!?! ואיך זה שהמוליך עדין יהיה מוליך אם כל המטען שלו עובר לאדמה? -- ואם נגיד יש למוליך כמה שכבות נגיד כדור עם כמה קליפות, אז אם אני מאריק את הקליפה החיצונית זה הופך אותו ללא מוליך? תודה

Rus Almighty

New member
כמה הסברים

הארקה עם כדור הארץ היא לא הארקה אידיאלית ולכן יהיה פוטנציאל, כדור הארץ מתהג כמו קבל אחד גדול. כאשר מוליך מאורק אז הפוטנציאל שלו מתאפס וזה לא בהכרח אומר שהמטען עליו הוא 0 ושאין לו מטענים חופשים(התכונה שעוזרת ליצור זרם) והמוליך חמשיך לתפקד בתור מוליך(כאשר יש לו מטענים חופשים)

Noblilo

New member
לא הבנתי

הרי המורה אמר בפירוש שהפוטנציאלים משתווים כאשר מחברםי מוליכים, וכאשר מאריקים הפוטנציאל שווה אפס. אז איך בשאלה ששאלתי אותך התשובה היא שיש פוטנציאל ?

Rus Almighty

New member
כי זאת לא הארק אידיאלית

המטענים הולכים לכדור הארץ ויוצרים פוטנציאל(קטן מאוד)

Noblilo

New member
אבל אתה לא יכול לסתור את

אתה לא יכול לסתור את החוק שהפוטנציאלים שווים בחיבור מוליכים ובפרט הארקה, אז אתה לא יכול להגיד מצד אחד שזה לא שווה אפס, אבל הנוסחא כן נותנת מספר. אז הישמוש בנוסחא דפוק פה. אני מנסה להבין את ההסבר הזה אבל הוא בעצם אומר לי מה שקורה במציאות וזה לא ממש עוזר לי.. אני צריך לדעת אם במבחן לכתוב אפס או מספר אחר חח... תודה רבה וסליחה אם אני משגע אותך... אני מנסה להבין...

Rus Almighty

New member
זה הכל תלוי שאלה

פה בברור מתכוונים שהארקה לא אידיאלית ורוצים שתחשב פוטנציאל אחרת למה נותנים את רדיוס כדור הארץ(בשביל ידע כללי??) וזה שהוא ניטרלי(שקר כלשהו)

Noblilo

New member
אבל זו לא תהיה טעות אם אני

אגיד אפס כי לפי התיאוריה זה כן... איך אפשר לכוון ככה שאלה שסותרת את כל מה שלמדנו? שהארקה גורמת לכל המטען לעבור, שחיבור של מוליך גורם לפוטנציאלים שווים,שכדור הארץ ניטרלי. זה פשוט דפוק ללמד אותנו משהו שבשאלה כל מה שלמדנו לא נכון!

לא, לפי ה'תיאוריה' זה בקירוב אפס.

ופשוט מתייחסים לזה כאל אפס. בשאלה כנראה רוצים שתראה כמה זה קטן, כנראה. וסתם, לתרגל איתך פוטנציאלים . צריך לשים לב לדקויות של השאלה.

Noblilo

New member
ותוכל להתייחס לשאר השאלות פליז?

תודה רבה

למעלה