שאלה בגרמנית:

שאלה בגרמנית:

מישהו מדוברי הגרמנית יכול בבקשה לספר לי איך כותבים "מזחלת כלבים" ו-"מזחלות כלבים" בשפה הארוכה הזו? גיליתי שאני יכול לחפש פריטים לאוסף שלי באי-ביי הגרמני בנפרד מאי-ביי הרגיל, לו רק ידעתי את המילים לחיפוש... תודתי מראש.

HezyA

New member
אכן, Hundeschlitten

ראה הקישור המצורף: http://www.schweden-spezialist.de/

tallyb

New member
זה מדהים התשובות של אנשים

ומה עם השאלה המתבקשת - אתה אוסף מזחלות כלבים???????????????????????? יש בדיחה שדומה לזה, אבל היא זרחה מפרחוני

כן.

בעוונותי, אני אוחז באוסף בולים תימאטי, בנושא מזחלות כלבים וכלבי מזחלות. אוסף גדול ויפה, למעלה מעשרים שנה. אני גם נהג המזחלות היחיד בארץ, למיטב ידיעתי: הנה אני (עושה אאוטינג). מזחלות אני לא אוסף, יש לי שתיים ויותר מזה לא צריך.

Ibex in Canada

New member
אז בוא למלון של אבא שלי בקנדה

כפי שברור מהניק, גם אני שם עכשיו. בקיצור, שעתיים נסיעה צפונה מטורונטו, אתרי סקי מקסימים באזור וגם אזורים שמתאימים במיוחד למזחלות כלבים. יש פה פעם בשנה אירוע של מירוץ מזחלות כלבים, וקבוצה שלמה של מתחרים מתאכסנת אצל אבא שלי במלון עם ערימה שלמה של האסקים יפיפיים שישנים להם בנוחיות בחוץ בשלושים מעלות מתחת לאפס...

יווו - האם מדובר

ב- Iditarod במקרה? ראיתי פעם תכנית על המרוץ הזה. אמור להיות חוויה משגעת.... ורדה

תודה על הזמנה. מעניין

גם אנחנו חבורה קבועה, שמגיעה לאותו המקום כל שנה, עם כ- 130 כלבים שנהנים להשאר בחוץ. ככה נראה המקום שלנו:

Eldad S

New member
נהדר! כבר נאמר לפני כמה ימים

שהפורום נוסק לגבהים חדשים, ועכשיו נראה שהוא כבר שועט בבטחה לעבר מרחבים חדשים, (כמעט) מעבר לגבולות הדמיון
ול-Ibex in Canada - בהנחה שמדובר בנסיעת pleasure rather than business - תבלי!

Ibex in Canada

New member
גם business וגם pleasure

הבאתי איתי עבודה כי לא לעבור חודש וחצי, במקצוע שלנו, זה די שחיתות ומאד לא כלכלי. אז הבעל (שהוא כן בחופשה) אחראי על העולל ואני משתדלת לעבוד קצת. וכן, אני נהנית מאד. מזג האוויר פה אלוהי - 20 מעלות עם שמש ורוח קרירה. תענוג לא נורמלי. שקט ואוויר צח. לא רוצה לחזור לארץ בכלל...

ST

New member
נצלו"ש, נראה לי שגרמנית,

נסעתי בירושלים, ועל אחד הבתים במלכי ישראל / שרי ישראל (קרוב לרשות השידור ברוממה) היתה כתובת Mundjen. הגיוני שהיו 2 נקודות מעל ה-U, ככה: Ü אבל אני בכלל לא בטוחה. מישהו יודע מה זה? אולי זה פשוט השם של המשפחה שגרה שם?

ST

New member
הקריאו עכשיו קטע בגל"צ

מתוך "גרטרוד" של הרמן הסה, וזה דיבר על מישהו שנסע במזחלת וזה שינה לו במשהו את החיים (משהו כזה, שמעתי רק פסקה, בערך). זה היה ב"תאוריית הקשר", למי שמקשיב לזה...

וסתם לידיעה:

את המילה מזחלת חידש בשפה העברית לא אחר מהמשורר הלאומי, ב"שירים ופזמונות לילדים". קודם לכן נקרא המכשיר "מגררה" (מילון לחידושי ביאליק).

ובכן,

התמזל מזלי להיות באידיטרוד בשנת 1994 - לא השתתפתי כמתחרה כמובן, כי זה מרוץ למקצוענים, עם הרבה כסף, שנים של אימונים וגידול כלבים, כמעט כמו הפורמולה למכוניות. השתתפתי כטבח ועוזר של אחת הקבוצות (היו אז 54 משתתפים). ביליתי באלסקה כמה שבועות והיה כיף גדול. מה שאני עושה היום אינו מרוץ, ההיפך בדיוק: התרגעות ויציאה מהמרוץ הקבוע של החיים. אחת לשנה אני נוסע לצפון ארה"ב למחנה אימונים של מזחלות, עם קבוצה של חברים אמריקאים, לבד לבד ביער. כלבים, שלג, חברה טובה, בלי טלפון, בלי עיתון או טלויזיה, בלי רעש ובלי הפרעות. רק לבן בעיניים ושקט באוזניים (130 כלבים ועשרים אנשים יכולים לחיות יחד בלי להשמיע שום רעש, שלא יהיו טעויות).

למעלה