שאלה בגלים

bejman

New member
שאלה בגלים

מצורף קובץ שמכיל מבחן בגלים. השאלה שלי מתייחסת לשאלה מספר 1 במבחן. בשאלה זו מבקשים לחשב את האנרגיה של אופני התנודה. לשם כך יש צורך למצוא את האפליטודה של אופני התנודה. בפתרון שיש לי ראיתי שעושים זאת באמצעות אינטרגל אבל לא הבנתי בדיוק למה? אשמח לקבל תשובה.

תשובה

לגבי א' בשביל לחשב את האנרגיה (קינטית או פוטצילית ) של המיתר במצב ההתחלה הנתון צריך לחשב את האנרגיה של כל אלמנט אורך ds a של המיתר. אתה יודע לבצע את החישוב

bejman

New member
כן. זאת לא הבעיה...

הבעיה היא בחישוב האמפליטודה של אופני התנודה. אני יודע שצריך לחשב את זה עם אינטגרל אבל לא יודע למה?!?!? אם כבר אתה פה ומוכן לעזור, יש לי שאלה נוספת שקשורה לקובץ שמקושר להודעה הזו. מדובר בשאלה מספר 3. אם אתה יודע את הפתרון - אני אשמח לשמוע. נ.ב. תודה על העזרה!

johngalt2

New member
לא חייבים לעשות את זה

כל פעם מחדש... מספיק פעם אחת לפתח את הביטוי הכללי לאנרגיה פוטנציאלית וקינטית של גל על מיתר ואז להתשמש בו.

johngalt2

New member
הדרכה

תחשוב על כל אחד מהסינוסים בטור שקיבלת כאילו הוא גל בפני עצמו, שאין לו קשר לכל האחרים. אתה יודע את האמפליטודה שלו מהפיתוח לטור. אתה גם יודע (אני מניח) למצוא את האנרגיה הקינטית והפוטנציאלית של גל על מיתר - אז פשוט תמצא את האנרגיות של כל רכיב סינוסי בנפרד. זה יתן לך את האנרגיה האגורה בכל אופן תנודה.

bejman

New member
אממ...

טוב, אני מרגיש קצת מפגר שזה היה מתחת לאף ולא חשבתי על זה. תודה. אשמח אם תוכל לעזור לי בבעיה השנייה שהצגתי - היא מופיעה בתגובה שלי לדניאל החכם. ושוב, תודה!

למעלה