שאלה בגיאומטריה

duvdevanim

New member
שאלה בגיאומטריה

דחו לי את המבחן למחר... אז שאלה ובבקשה שלב אחרי שלב.. הצלחתי להוכיח שזה טרפז ע"י כך שאמרתי שאם יש לי אנך, אז הוא נפגש גם עם הקטע האמצעים ולכן יש גם בבסיס וגם בקטע האמצעי זויות של 90 ולכן הם זויות מתאימות, ולכן הישרים מקבילים, ואם במרובע זוג אחד של צלעות מקבילות הוא טרפז , זה נכון? בכל אופן זה מאד חשוב לי שתפתרו לי את כל השאלה שלב אחרי שלב .. תודה@!

פתרון

AO=OC מטעמי מקבילית. AM=MD מנתון, לכן MO קטע אמצעיים ב-ADC, על כן MC מקביל ל-FK. באותה דרך מראים ש-OK קטע אמצעיים באותו משולש ולכן OK=MD. זווית DAF שווה ל-90 פחות זווית D. כמו כן, ANF הוא שו"ש [שכן במשולש זה תיכון הוא גם גובה - גובה מטעמי מקבילות ונתון, תיכון כי קטע אמצעיים חוצה כל קטע העובר וכו...] אם כן זווית NFA היא גם 90 פחות זווית D ולכן זווית AFD היא שווה לזווית D אם כן NFD שו"ש ו-ND=NF ולכן NF=OK. NDKF איננה מקבילית שכן DK איננו מקביל ל-NF [הוכח בעצמך].

duvdevanim

New member
עשיתה קצת בלאגן באותיות

ולכן אני לא מבין כל כך.. רשמתה לדוגמא במקום n m ועוד ועוד אתה יכול אז בבקשה לעבור ולתקן כי אני לא מצליח להבין לאיזה חלקים אתה מתכון תודה איגור!

...

AO=OC מטעמי מקבילית. AN=ND מנתון, לכן NO קטע אמצעיים ב-ADC, על כן NO מקביל ל-FK. באותה דרך מראים ש-OK קטע אמצעיים באותו משולש ולכן OK=ND. זווית DAF שווה ל-90 פחות זווית D. כמו כן, ANF הוא שו"ש [שכן במשולש זה תיכון הוא גם גובה - גובה מטעמי מקבילות ונתון, תיכון כי קטע אמצעיים חוצה כל קטע העובר וכו...] אם כן זווית NFA היא גם 90 פחות זווית D ולכן זווית NFD היא שווה לזווית D אם כן NFD שו"ש ו-ND=NF ולכן NF=OK. NDKF איננה מקבילית שכן OK איננו מקביל ל-NF [הוכח בעצמך].

הערה

עדיף שתקרא את הפתרון של האחר שהגיב לך שכן בפרט מסוים היא פתר בצורה פשוטה יותר, אבל שכח להראות שהמתימר להיות טרפז איננו מקבילית.

the man is back

New member
הנה הפתרון

1.AO=OC כי אלכסוני המקבילית חוצים זה את זה. 2.AN=ND 3.עכשיו אתה יכול להגיד ש- NO קטע אמצעים. 4.NO||KF 5.ולכן NOFK טרפז DK=KC.6 7.AN=ND 8.ולכן NK קטע אמצעים 9.ולכן NK||OC 10. עכשיו אתה יודע שמשולש AND ישר זווית ו- NK תיכון ולכן AN=ND=NK במשולש ישר זווית תיכון ליתר שווה למחצית היתר. עכשיו אני חושב שתוכל להמשיך לבד!

duvdevanim

New member
לאאאאאאאאא הבנננננתייייייייי

איגור אני מתייחס על ההסבר שלך: למה משולש nfd הוא משוש? לא הבנתי.... יותר מחצי דרך

בסדר

תקרא את מה שכתבתי ותחשוב.. זה אף פעם לא יזיק ואם בכול זאת יש בעיה תגיד לי איזה נימוק לא הבנת.

duvdevanim

New member
תודההההההה ../images/Emo13.gif הבנתי אתה יכול

עכשיו לענות לי על השאלה ששאלתי בשאלה השנייה שעניתה לי?

duvdevanim

New member
the man is back

אתה יכול אולי לפתור לי את הדרך המלאה? כלומר כולל הכל בלי קיצורי דרך כי זה ממש ממש ממש חשוב לי

arcsinus

New member
תשובה.

אלכסוני המקבילית חוצים אחד את השני, ולכן הנקודה O היא אמצע הקטע AC. כמו כן, עפ"י הנתון, N הוא אמצע AD, ולכן NO הוא קטע אמצעים במשולש ADC ומכאן שהוא שווה למחצית הקטע DC, כלומר: NO = DC . מאותם שיקולים, OK הוא קטע אמצעים במשולש ACD ומאותה הסיבה: OK = ND . נסמן את נקודת החיתוך של הקטעים AF ו NO ב E. עפ"י הנתון ומהעובדה NO ו DC מקבילים, נוכל להסיק ש NE מאונך ל AF. כמו כן, לפי תכונת קטע האמצעים במשולש ADC, הקטע NO חוצה את הגובה AF, ולכן AE = EF . קיבלנו שהקטע NE הוא גם גובה וגם תיכון במשולש ANF, ולכן המשולש ANF הוא משולש שווה שוקיים. כלומר: AN = NF אבל AN = ND = OK ומכאן ש: NF = OK ולכן הטרפז NOKF הוא טרפז שווה שוקיים. מ.ש.ל

duvdevanim

New member
רשמתי כאן מה שהבנתי כלומר

את הדרך שלי לפתרון הבעיה, אתם יכולים לומר לי האם היא נכונה?

למעלה