שאלה בגבס

Y a r o s s i

New member
שאלה בגבס

אני מבצע שיפוץ באחד החדרים בבית הכולל חיפוי גבס לקירות. בחלק מהחיבורים בין לוחות הגבס בלית ברירה יצא שקצה המקורי של הלוח (קצה מושקע במקצת) נושק לקצה לוח חתוך, מה שיוצר אי סמטריה בגובה הלוחות. האם אוכל לבצע פעולות עם שפכטל וסקט שריון מנייר כדי לבטל את יחסי הגבהים או שהלוחות יבלטו תמיד ואין מה לעשות. הנה תמונה להמחשת הבעיה.

אלבה

New member
תגובה

לפי התמונה השארת רווח ע-נ-ק בין 2 הפלטות, משהו כמו 2-3 ס"מ, וחייבים למלא אותו עם קלסימו למשל. וכשמחברים 2 צדדים בלי מגרעות צריך לגלף קצת את השוליים בשיפוע.

Y a r o s s i

New member
התמונה קצת מטעה

בגלל זוית הצילום. הרווח הוא כמה מ"מ בודדים כולל הפרשי הגבהים. הרווחים נוצרים בגלל סטיות של הקיר שהתברר שהוא לא הכי ישר בעולם! אם הרווח יוצא גדול מדי, המרק שפכטל לא מספיק טוב? צריך קליסמו? ואם אגלף את השוליים לא עלולה לצוץ לי הבעיה של הגבהים לאחר שאסיים את העבודה? אני שוקל פשוט לפרק חלק מהעבודה ולהרכיב מחדש.

אלבה

New member
קיר גסב

צריך לגלף את השוליים בשיפוע כדי שהסרט עם השפכטל לא יבלוט. אם ישאר שקע תמיד אפשר למלא עם קליסימו עד לקבלת משטח חלק. לגבי בניית מדפים- צריך לעשות קונסטרוקציה חזקה, ולשים כמה שיותר ניצבים/מסלולים.

בהנקה999

New member
עוד שאלה בנושא גבס

אני רוצה לבנות ארון ספרים מגבס, לקיר פינתי (מצורף קובץ של תאור הקיר,... א- איך בונים את המדפים של הקיר גבס מספיק חזק כדי שלא יפול מהכובד? ב- כמה דבר כזה אמור לעלות לי בערך? ג- האם פניתי לפורום הנכון? אם לא- לאן אני צריכה לפנות? המון תודה מראש....

למעלה