שאלה בגאומטריה

duvdevanim

New member
שאלה בגאומטריה

בבקשה מי שיכול שיבדוק לי את השאלה ויגיד לי אם הדרך נכונה או לא.. בקובץ מצורף....

שגוי

בהתחלה השתמשת במשפט על תיכונים למראת שמודבר בגבהים, ואפילו אילו היה מדובר בתיכונים השימוש שגוי שכן מהשימוש נובע שבהכרח כל 2 תיכונים במשולש שווים באורכם.

duvdevanim

New member
אתה יכול לרשום לי את תכונות הגובה?

כי יש לי כבר שתי תכונות מאד פשוטות af=af קטע משותף-צ bf=fc- נתון זוית =90f1=f2 נתון גובה מזה נובע שהמשולשים חופפים צ ז צ נכון?

לא

לא נתון לך ש-AF הוא גובה... אבל ניתן להוכיח שהוא גובה. יש משפט שאומר ששלושת הגבהים במשולש נפגשים בנקודה אחת...

בבקשה ../images/Emo107.gif

AF הוא גובה, כי הוא עובר דרך נקודת מפגש הגבהים. AF הוא גם תיכון (נתון BF=FC ). משולש שבו הגובה הוא גם תיכון - הוא משולש שווה שוקיים (מ.ש.ל.).

duvdevanim

New member
רגע ולא צריך להוכיח שהוא עובר

דרך נקודת מפגש הגבהים כי הרי הציור של המשולש זה רק סקיצה... ?

.......

אם אתה לא יודע שהוא עובר דרך Q, אזי הטענה שבתרגיל שגויה. ולכן יש מיקרים שבהם אתה חייב להסתמך על הציור. הוכחות מדויקות בגיאומטריה הן מעבר לרמה התיכונית משום שיש ללמוד את האקסיומות של הגיאומטריה האוקוולדית [יש די הרבה!] וגם ההוכחות נהיות נורא מיגעות!

....

א. Q היא נקודת מפגש 2 גבהים ולכן ע"פ המשפט שכתבתי בתגובתי הקודמת הגובה השלישי חייב לעבור ב-Q. אבל הוא גם חייב לעבור ב-A. ומשום שדרך 2 נקודות עובר ישר יחיד, AF הוא גובה. נתון גם ש-AF תיכון, על כן ABC שו"ש. ב. DEQ דומה ל-CQB. משום זוית משותפת ויחס [שם לב שמשום שהמשולש שו"ש DC=BF וכן BQ=QC ולכן גם DQ=QE. ומכאן קל להראות ש:DQ/QC = EQ/QB]. ולכן יש זוויות מתחלפות...

בבקשה ../images/Emo107.gif

צייר לך משולש ABC . נעביר שלושה גבהים : ´AA´ , BB´ , CC . צ"ל שהם נפגשים בנקודה אחת. דרך A נעביר מקביל DF ל BC , דרך B נעביר מקביל EF ל AC ודרך C נעביר מקביל DE ל AB . נקבל משולש DEF . ACEB מקבילית ולכן AC=BE . ACBF מקבילית ולכן AC=BF . מכאן BE=BF . באותה דרך : AD=AF , CD=CE . ´AA מאונך ל BC ולכן מאונך גם ל DF . מכאן שהוא אנך אמצעי ל DF . באותה דרך ´BB אנך אמצעי ל EF וגם ´CC אנך אמצעי ל DE . מאן ששלושתם נפגשים בנקודה אחת, לפי המשפט ששלושת האנכים האמצעיים במשולש נפגשים בנקודה אחת. עכשו בטח תשאל אותי איך אני יודע את המשפט הזה ? טוב, כאן ההוכחה נורא קצרה ופשוטה – שתי שורות. נעביר שני אנכים אמצעיים שנפגשים ב N , ונוכיח שגם השלישי עובר ב N . לפי משפט אנך אמצעי : AN=BN , BN=CN ולכן AN=CN , ומכאן ש N על האנך האמצעי השלישי.

duvdevanim

New member
תוגה לכולם- אבל יש לכם אולי דרך

לסעיף 2 בלי משולשים דומים כי לא למדנו עדין משולשים דומים

למעלה