שאלה באקונומטריקה

cogito

New member
שאלה באקונומטריקה

שלום רב, יש לי שאלה שמקשה עלי בנושא. לצורך עבודה אני מנסה לשחזר מאמר שנכתב על הקשר שבין מספר האסירים בבתי הכלא לבין מספר הפשעים שנערכים. כשאני מריץ את הרגרסיה אז בכל צורה שאני עושה את זה אני מקבל שיש מתאם חיובי בין מספר האסירים למספר הפשעים במדינה. אני מצרף את הקבצים הרלוונטיים (אקסל וeviews). אודה מאד אם מישהו יוכל לסייע בזה. ארז.

תשובה.

לדעתי לא בנית נכון את הגרף. לי יוצא מתאם נמוך (מאוד) וביטא שלילית, כלומר ככל שיש יותר אסירים בבתי כלא, יש פחות פשעים במדינה. מצ"ב הגרף עם משוואת רגרסיה.

cogito

New member
תודה רבה

זה באמת יוצא כך. הלכתי והשוותי את מה שעשית למה שאני עשיתי. אלו בדיוק אותם נתונים ואותן הגדרות של הגרף אך יוצאים גרפים שונים. אני מנסה לראות מה עשיתי שונה ממך ולא מצליח, זה משגע אותי. השוותי את הנתונים בקובץ שלך עם הנתונים בקובץ שלי והם אותם נתונים. כשאני מבצע אותו גרף בשניהם אז בשלי אני מקבל את הגרף העולה ובשלך את היורד! אוי זה מתסכל. אם יש לך מושג מוה גורם לאנומליה הזו אשמח לדעת. תודה רבה על העזרה. ויקולל האקסל. ארז.

כן.

בהגדרות של הגרף בחר באופציה גרף X Y ופתח סידרה חדשה. סמן את בסיס הנתונים עמודה עמודה, לא את כל התחום יחד, כלומר לערכי X בחר תחום ואח"כ בחר תחום לערכי Y . זה אמור לפתור את הבעיה שלך.

cogito

New member
זה לא עובד- שים לב:

זה פשוט לא מסתדר. אני מצרף לכןן קובץ. שימו לב שבקובץ המצורף מופיעות אותן שתי סדרות פעמיים, אלו בדיוק אותן שתי סדרות. לשתיהן עשיתי גרף xy. וקיבלתי גרפים שונים בכל אחד מהמקרים. פתרונות? ארז.

הגרף הימני נכון.

ההבדל הוא בבחירת הנתונים כפרמטרים בגרף. בגרף XY אתה צריך לפתוח סידרה חדשה ולבחור עבור X עמודה, ועבור Y עמודה. מספר התאים הנבחרים בכל עמודה צריך להיות זהה.

למעלה