שאלה באנגלית....

צומיש

New member
שאלה באנגלית....

מה יותר חשוב ללמוד אוצר מילים ז"א מילים א ביטויים באמת יש שאלות על פירשו של ביטויים או שזה רק בקידום ?

h i l a d i

New member
יש השלמת משפטים

אני מניחה שאת/ה לא ניגש/ת מחר - כי אם כן ואת/ה לא יודע/ת מה חלקי הבחינה אז כדאי שתעיין/י קצת בערכת ההרשמה... בהנחה שהבחינה שלך לא מחר - יש 11 שאלות השלמת משפטים בפסיכומטרי - נותנים משפט עם חור וארבע תשובות ואת/ה צריכה לסמן את התשובה המתאימה... לא תמיד צריך לדעת את המילה המסויימת כי לפעמים אפשר לפסול את 3 התשובות האחרות ויש גם את העניין של הבנה מהקשר אבל רצוי מאוד לשפר את אוצר המילים ע"י קריאת ספרים ומאמרים באנגלית (ברמה שתאתגר אותך - לא קלה מדי ולא קשה מדי)... אני ממליצה לוותר על אוצר המילים באנגלית שמקבלים בקורס... אני הסתדרתי יפה מאוד בלעדיו - פשוט תקרא/י באנגלית כל יום חצי שעה - זה יקפיץ את הרמה של האנגלית שלך...

צומיש

New member
הילה...

דבר ראשון אני בת
דבר שני אני ניגשת ביום ראשון ככה שאני יודעת איך בנויה הבחינה.. אבל בכל התרגולים שלי לא היו ביטויים ושלקחתי ת'ספר של קידום הם צצו אז אני שואלת מהניסיון והלמידה של אחרים... אוצר מילים למדתי השאלה אם להמשיך לשים על זה דגש או ללמוד גם ביטויים... ובקשר לקריאה זה נראה לי כבר אבוד רק התרגול יעזור וכמובן גם אלה..

h i l a d i

New member
ביטויים בקידום יש משהו כמו 2 עמודים

שווה לעבור עליהם - אפילו רק בשביל לראות כמה ביטויים שאת מכירה גם ככה אבל אם תעברי עליהם הם ייחרטו לך בראש... עזבי אוצר מילים - אם תלמדי אוצר מילים בימים האחרונים הוא יכנס לך לזיכרון לטווח קצר ולא לטווח ארוך וזה לא יועיל לך בכלל... תתרגלי השלמת משפטים ופרקים שלמים - זה מה שכן יכול להכניס מילים לזיכרון לטווח ארוך...

moriai

New member
מה ההבדל בין ללמוד אוצר מילים

ללתרגל השלמות משפטים?

h i l a d i

New member
תרגול השלמת משפטים

מכניס יותר מילים לראש וזה גם מתרגל הבנה מתוך הקשר - וגם מתרגל אותך יותר בזמנים ומשפר את הקריאה... וללמוד אוצר מילים - כשבאנגלית זה די בטוח שהן לא תופענה בבחינה - לדעתי זה מיותר - יהיו כאלה שיאמרו לך אחרת - זוהי דעתי...

moriai

New member
לא הבנתי עדיין

בלי החלק של הבנה מהקשר וקריאה מהירה יש הבדל בין השלמת משפטים לתרגול מילים? אין טעם לחזור על מילים? במילולי אני חוזרת על המילון ובאנגלית כנראה שלא לא נראה לי שאני אקלוט משהו

h i l a d i

New member
על איזה הבדל את מדברת???

אני התכוונתי לזה שיומיים לפני המבחן ללמוד את המילים לא יעזור לך אבל לעשות מקבצים של השלמת משפטים או פרקים מלאים באנגלית יכול לשפר מהירות ובו בזמן להעשיר את אוצר המילים שלך... תראי - כשאת קוראת שהמילה X פירושה Y - יומיים לפני המבחן לא תכנס לך כמות גדולה של מילים כאלה... כשאת עושה שאלה של השלמת משפטים ואת טועה בה ואח"כ בודקת בתשובות ורואה שהתשובה היא X כי פירושה Y - זה מכניס את זה לראש יותר טוב מאשר כשאת לומדת כמו תוכי... בעברית יש טעם גדול לחזור על המילים - כי את יודעת שהמילים האלו יופיעו בפסיכו' אבל באנגלית אולי 2 מילים מכל המילים במילון יופיעו - וגם זה בספק - לכן לדעתי זה מיותר...

צומיש

New member
אני אנסה...

למרות שאני לא לומדת את זה.. מספר ראשוני: מס' שמתחלק בעצמו וב-1 1 מתחלק בעצמו ובכל מס' אחר... לכן הוא לא ראשוני.. מקווה שאני צודקת

1234aaa

New member
אחד הוא לא ראשוני

לא זכרתי פשוט.. אבל ההסבר שלך לא נכון בעליל. אחד לא מתחלק בכל השאר! כל השאר מתחלקים בו. אחד חלקי 15 זה מספר שלם?

h i l a d i

New member
לא

מספר ראשוני הוא מספר שמתחלק ב2 מספרים 2 מתחלק ב1 ובעצמו 3 מתחלק ב1 ובעצמו 1 מתחלק בעצמו וזה אחד - לכן הוא לא ראשוני...

למעלה