שאלה - אשמח לעזרתכם

B L I M P

New member
שאלה - אשמח לעזרתכם

אני מתעניינת בעיקר לגבי האוניברסיטה העברית, אבל אני אשמח לשמוע גם מה קורה במוסדות אחרים.

אני מחפשת הוראה שקובעת כי תכנית הלימודים שמחייבת את הסטודנט היא תוכנית הלימודים שהיתה קבועה כשהוא נרשם ללמודים/למד שנה ראשונה. נשמע לי הגיוני שזה המצב (כי לא הגיוני שלפתע יחליטו שצריך ללמוד עוד 20 נ"ז כדי לסיים את התואר ויחייבו גם את מי שכבר בשנה שניה או שלישית, או שיחייבו להשלים קורסי חובה נוספים של שנה א' לקראת סוף התואר), אבל לא משנה כמה חיפשתי לא מצאתי משהו כזה.

אני לא מחפשת עיקרון משפטי (הסתמכות וכו'), כי לפני שאני אתחיל בהתנצחויות משפטיות עם האוניברסיטה, אני מעדיפה לבדוק האם יש בכלל קביעה כזו.

למי שלא מכיר אותי - אני כבר לא סטודנטית למשפטים, ככה שלא ממש יעזור לי הוראה ספציפית של הפקולטה, אם כי אני סבורה כי בכל מקרה צריך להיות מדובר בהוראה כלל אוניברסיטאית.

בכל מקרה, תודה לכולם וחופש מהנה!

זה לא רק עיקרון

אם הזמנה יכולה להיחשב כ'הצעה' במובנה החוזי
אפשר לראות גם תכנית לימודים כהצעה שקיבלת אותה
את כרתת חוזה.

B L I M P

New member
מבחינה משפטית תאורתית יש שתי בעיות עם זה

האחת, כל שנה כשאתה משלם לאוני', אתה חותם חוזה אחר שהוא תקנון האוני' ושאר הנהלים לאותה שנה. יש הצעה ויש קיבול מחדש.

השניה, האוני' מציינת במפורש שהכללים של אותה שנה חלים. אבל להנחתי היא מדברת בעיקר על עניינים של תשלומים, התנהלות, ודברים מוניטריים אחרים.

שוב - כאן הבעיה שלי, אין שום התייחסות לתוכן של תכנית הלימודים שאני מחויבת לה.

ושוב שוב - העניין הוא לא מספיק אקוטי בשביל שאני אפתח במלחמה נגד האוני' בכובע העו"ד שלי, אבל הוא כן מספיק מעצבן בשביל שאני אנסה לפתור אותו. אם אני לא אצליח, ואחרי איזה מכתב או שניים, אני אבלע את הכובע בשקט (זה כובע אחר, לא הכובע של העו"ד שלי
)

Atenolol

New member
לא ממש, בעצם ממש לא

בתי משפט נמנעים מלהתערב בעניינים אקדמיים. זה מתחיל מסעיף 53 (נדמה לי) לחוק החוזים (חלק כללי), וממשיך בפסיקות של העליון.

את מתכוונת לכזה דבר?

ש: תכנית הלימודים בחוג שלי השתנתה מאז שהתקבלתי. האם עלי לסיים את חובותי לתואר לפי התכנית הנוכחית או לפי זו שנהגה כשהתקבלתי ללימודים?
ת: התשובה לשאלה זו איננה פשוטה. בעקרון, תלמיד מסיים את לימודיו לפי תכנית הלימודים שנהגה כשהתקבל ללימודים (אלא אם פרש את לימודיו על פני יותר משנות התקן לתואר או הפסיק את לימודיו לתקופה מסוימת). יחד עם זאת, כשתכנית לימודים משתנה, לא תמיד מוצעת התכנית הישנה במקביל לחדשה, ולכן בעניינים מסוימים יתכן שתלמיד יידרש למלא את החובות לפי התכנית החדשה. לדוגמה: אם הוחלט על שינוי של היקפו של קורס – התלמיד ילמד את הקורס לפי ההיקף שמוצע בפועל, ולא בהכרח לפי ההיקף שנהג כשהתקבל ללימודים.

http://info.huji.ac.il/ShowPage.asp?cat=634&in=436

Atenolol

New member
ובכל זאת...

כמו שנכתב למעלה, התשובה לשאלה אינה פשוטה, לכן אני מניח שייעשה מאמץ מסוים ללכת לקראתך.

MMMOOSH

New member
אצלי כתוב בתקנון בבר אילן שהתקנון המחייב הוא

התקנון שהיה נהוג בשנת הקבלה ללימודים מבחינה טכנית...

כלומר גם אם מוסיפים ומשנים חובות אקדמיים אז התקנון הראשון קובע

lol65

New member
ועדיין

השנה הם שינו את ההיקף של סדא מ-3 ש"ס ל-4 ואין לך מה לעשות עם זה. מי שכבר למד סדא, מן הסתם נשאר עם 3 ש"ס ולא צריך להשלים, אבל מי שעולה השנה לשנה ג' יצטרך ללמוד 4 ש"ס ופחות ש"ס בחירה, ואין אופציה אחרת. אז מה הם יגידו? כשנרשמתי, סד"א היה רק 3 ש"ס, אז זה לא חל עליי? זה לא עובד ככה.

למעלה