שאלה אשמח לטיפים

haliminal

New member
שאלה אשמח לטיפים

שלום רציתי לדעת מה הדרך הכי מומלצת לשפר סיבולת לב ריאה
כשאנחנו עושים ספארינג( תאילנדי) לעתים אחרי 3 סיבובים אני גמור ( כמובן שלפני זה ביצענו אימון שלם)
השאלה שלי היא איזה תרגילים /מכשירים
כדאי לעשות כדי לשפר את הדופק והנשימה בספארינג
כי שאני מתעייף אני מאבד ריכוז כוח ו.. חוטף
תודה

לא מנסיון אישי, אבל ממה שהומלץ פה בעבר:

קפיצה בחבל
ריצה
תרגול פונקציונלי (כלומר: לעשות הרבה ספארינג).

לא בהכרח בסדר זה.

d y s

New member
סיבולת לב ריאה

היא היכולת לשאת מאמץ בינוני ומטה לאורך זמן והיא בסיס כללי לכושר גופני.בספארינג מה שבא לידי ביטוי הוא רכיב כושר אן אירובי ואינו מרכיב הסיבולת אלא העלת היכולת האן אירובית.במקביל לריצות אירוביות מתונות עלייך לשלב אינטרוואלים קצרים ובסטים גבוהים כמו לדוגמר 100 מטר כפול 10 חזרות בעצימות גבוהה כאשר זמן המנוחה הוא כדקה בין כל מקצה.

בשלבים מתקדמים יותר אנו מדברים על כוח פליאומטרי בליסטי היינו היכולת להוציא כוח מתפרץ והעברתו לגוף אחר כגון ניתורים,אימונים עם כדורי כוח,כפיפות סמיכה עם הקפצה וכ"ו.

הנורץ הבליסטי גובה עתודות גבוהות של אנרגיה מהגוף ולכן זו תחושתך בספארינג.

לא ממליץ על עבודה ללא תכנית אימון ממדריך כושר

TheDoberman

New member
שילוב

אתחיל בזה שהכל תלוי. בהרבה דברים (מספר האימונים המקצועיים בשבוע, זמן פנוי, יכולת פיזית, רצון)

בגדול אני ממליץ לבסס את הכושר על אירובי (2-3 פעמים בשבוע) - בסביבות 70% מהדופק המקסימאלי למשך 30 דק ומעלה.

וכן להוסיף עוד 2-3 אימונים פונקציונאליים שמטרתם לא בהכרח לשפר טכניקה, אלא להתמקד בכושר.
אימונים אלה מאופיינים בדופק מקסימלי לתקופה מסויימת, ומנוחה לתקופה קצרה (מדמה סיבובים של תחרות אגרוף).
את אימונים אלה אפשר לעשות בריצה (אינטרוולים) או בשק לפי זמנים.

Yin

New member
tabata

ונגזרותיו.

פרוטוקול אימון מעניין שאפשר ליישם אותו בכול מיני אופנים.
נדמה לי שהפקוטוקול המקורי דיבר על 8 סבבים של 20 שניות עבודה עצימה מאוד ו- 10 שניות מנוחה.
יותר מאוחר התפתח ל X עבודה וחצי X מנוחה.

אתה יכול לבחור אחד או שני תרגילים פשוטים - סמוך קום, ספרינט, איגרוף על שק, שחיה, מכרעים, שכיבות סמיכה ואחרים.
צרך לזה טיימר פשוט, חימום קצר קודם וסע.

zhongling

New member
מוסיפה
על tabata

לא מבין בזה, אבל קראתי איפשהו אזהרה שזה

פרוטוקול שמתאים למתקדמים - מי שכבר יש לו כושר טוב.
למי שרק מתחיל, אימון בעצימות גבוהה מאוד עלול לגרום נזקים, במיוחד אם אין מי שינחה לגבי טכניקה נכונה והימנעות מתנועות מזיקות.

מכיוון שאני לא מבין בזה, אשמח אם מי שכן מבין ירחיב.

TABATA

פרוטוקול עבודה נחמד שניתן לגוון איתו.
אין בו סכנה אינהרנטית מעבר לסכנות כלליות בפעילות גופנית ללא הקשבה לגוף, או ביצוע תנועות מפגרות.

ספרינטים
זה שם המשחק:
100 מטר; 200 מטר; 400 מטר לאמיצים; 800 מטר לחולי נפש.
מספר חזרות וזמני התאוששות משתנים בהתאם לרמת המתאמן ופרמטרים נוספים.

boxing3

New member
אתה יכול לפנות לאתר של קרוספיט

משם לדעתי זה לקוח.
פעם פתחתי על זה דיון כאן (שמסקנתו הייתה שאומני לחימה שמנים ולא בכושר הם כעקרון עדיפים).
האימון היומי באתר אכן מתאים למתקדמים (או מתקדמים מאוד), אבל יש הנחיות (גם אם לא מאוד מפורטות) כיצד להתאימו גם למתחילים.

אם לדייק, המסקנה הייתה שלוחם מיומן עם סכין

טובה יכול לעשות ממך קישוט נאה לסוכה הרבה לפני שההבדל בכושר ביניכם יגיע לידי ביטוי.

boxing3

New member
ההומור שלי

כנראה לא עובד עליך (אני לא מתיימר להיות מצחיק במיוחד, אבל זה בכל זאת חבל).

כנראה שזה הדדי. לא נורא. אני כבר התרגלתי

שאף אחד לא מבין את ההומור שלי. אם זה חשוב לי נורא, אני שמה סמיילי. אבל האמת שגם אז זה לא תמיד עובר.

boxing3

New member
לשים סמיילי זה

כמו להכריז בשיחה פנים אל פנים - ככל שהדבר האנכרוניסטי הזה עדיין קורה - שעכשיו אתה מספר בדיחה. כבר עדיף לא להיות מובן

עניין של תרבות. wavegal סיפר לי פעם על סבב

ההרצאות הראשון שלו ביפן: בהרצאה משולבות כמה בדיחות קבועות, שבדרך כלל מעוררות פרצי צחוק. מגיע לבדיחה הראשונה - אף אחד לא צוחק. מגיע לבדיחה השניה - אף אחד לא צוחק. מגיע לבדיחה השלישית, אנשים מתחילים להתעוות מרוב נסיונות לא לצחוק, אבל אף אחד לא צוחק...
בקיצור, מסתבר שביפן מאד לא מנומס לצחוק ממשהו שבן אדם אמר, אלא אם כן הוא מכריז שזו בדיחה. כי אם הוא לא אומר, אז אולי הוא לא התכוון להצחיק, ואם תצחק אז אתה מעליב אותו....

boxing3

New member
סיפור משעשע

ורק שתדעי שרציתי להתקרצץ לגביו והתגברתי.

WaveGal

New member
לא רק משעשע אלא גם אמת לאמיתה

ורק חבל שאת הסיפור של ג'ימי קרטר שמעתי אחרי המקרה אחרת הייתי מנסה להשתמש בשיטה של המתרגם שלו:

קרטר סיפר בכמה אירועים שכשביקר ביפן גילה שהקהל מגיב לבדיחות בהתלהבות יתרה. כששאל את המתרגם, זה הודה שבמקום הבדיחות הוא אמר ביפנית "הנשיא סיפר בדיחה. כולם לצחוק!"

Tonjin

New member
Tabata לקוח משמו של ד"ר טאבטה מאונ' קיוטו

שהמציא פיתח את הפרוטוקול, הטאבאטה האמיתי/מקורי הוא כפי שYin ציין למעלה: 20 שניות של עבודה אינטנסיטבית ככל האפשר ו10 מנוחה כפול שמונה פעמים...

קרוספיט משתמשים בו בגלל שהוא עובד ועובד טוב, הם לא המציאו אותו.

וכל שאר הווראיציות עליו הן בדיוק זה - וואריאציות (ובד"כ בגלל שהפרוטוקול המקורי קשה בצורה בלתי רגילה, בעיקר כעושים אותו כמו במקור בריצה/אופניים/מכונת חתירה - לא כמו בקטלבלס, או סמוך-קום או שכיבות סמיכה, בהן יש 'קטעים מתים' ארוכים יותר), הן לא טאבאטאה..

למעלה