שאלה אקטואלית

שירןן21

New member
אתה מדבר על ההקלטה בעמונה

זאת הייתה פעם אחת ואוהבים לחגוג על זה עד עכשיו.. שוטרי יס"מ לא מורידים תג שם , אבל..! מה לעשות כשיש לך עסק עם חיות אדם שזורקים עליך אבנים ברזלים וכל מה שבא ליד אז אתה כשוטר לוחם תתמגן מן הסתם באפוד קסדה וכו'.. האפוד מסתיר את התג שם , עוד לא מצאו פתרון לתג שם שיצוץ לו מתוך האפוד במיוחד שיש עליך עוד ציוד באפוד.. שמירת החיים של השוטר והמיגון המקסימלי שלו חשובים יותר מתג השם , אגב היה תקדים פעם שצולמו שוטרים מכים באלימות יתרה ובגלל האפודים לא היו יכולים לזהות אותם , מי שקיבל ראיון אזהרה ונתן את הדין היה המפקד במקום. לגבי השאלה שלך אם אני מכאן.. אז כן מסתבר שכן.. אבל לא תמיד אתם המתנדבים רואים את כל התמונה במלואה.. שתהיה שוטר ותחייה את המערכת כמו שהשוטרים חיים אותה אולי אני יפתח איתך על זה דיון.. כל עוד אתה בא פעמיים שלוש בשבוע עושה משמרת ומתי שבא לך הולך בלי שום מחוייבות אחרת לתפקיד.. כל עוד אתה לא משתתף בהפגנות אלימות ולא חיי את השטח מהבחינה הזו אז גם קצת יהיה לך קשה להבין את אותם שוטרים בשטח , יפה וטוב לראות את זה מהטלוויזיה או לשמוע חוויות מאחרים. שתהיה אחד מאלו נרחיב בנושא.

ימער

New member
אל תעשי מעצמך מה שאת לא

"זו היתה פעם אחת" ??? "האפוד מסתיר את התג" ???? שוטרים קיבלו הוראה (!!) מקצין בכיר (!!) להוריד את תג השם (!!) ושאם יהיה תיק מח"ש - צמרת המשטרה תדאג "לקמט" אותו (!!!!!???), ואת מבלבלת לי על אפוד שמסתיר וסיפורים על כמה קשה לשוטרים המסכנים בלה בלה בלה. אני לא אהיה אחד מאלו, וכל הסיפורים מסביב לא מעניינים בכלל. לא ראיתי שאת כל כך "מבינה" את החרדים עם מצעד הגאווה שלהם שבגינו הם עוברים על החוק, ולא ראיתי "סלחנות" למתנחלים שגורשו מבתיהם. רק השוטרים הם המסכנים שצריכים להתמודד עם חיות (אני תוהה אם ליס"מניקים שצולמו קורעים את הפנים למפגין כפות גם יש לך הסבר מבין ומחבק). יש לשוטרים בעיה? שילכו לבכות לפסיכולוג. לשמור על החוק הם צריכים בין אם הם במצוקות רגשיות ובין אם לא.

שירןן21

New member
לא אמרתי שלשוטרים יש בעיה

אמרתי שהם צריכים להגן על עצמם, שוב לגבי אותו קצין לא הכחשתי אמרתי שממקרה אחד מסכן לוקחים אותו כדרך קבע , את החרדידים לגבי מצעד הגאווה מה יש לי להבין בדיוק? לא נאה להם יהיה שם שיעתרו לבגץ.. אבל מה שהכי מצחיק זה שמצד אחד הם רוצים את העזרה של בגץ ועותרים ומצד שני מתנהגים כמו בהמות לא ניראה לך קצת תמוהה? לגבי האפודים.. שתעלה להר הבית לתגבורים של תפילות יום שישי תבין על מה אני מדברת.. וכמו שאמרתי עד שלא תעשה את אלו אתה לא תבין

ימער

New member
כן, אבל כנציגי החוק

הם אינם מעל לחוק. ואת זה את הרי יודעת היטב. הרי לא מדובר בתגבורים של הר הבית, ואני לא זוכר הפגנות גירוש בהם השוטרים לבשו אפודים. להיפך, אני זוכר מקרים רבים בהם הם לא לבשו דבר מלבד מדים, ללא תגי שם. וזה, כבר סיכמנו, הגיע כהנחייה לא חוקית מצמרת הפיקוד. לא טענתי שאת צריכה להבין את החרדים, אבל לא ייתכן ש"תביני" רק את השוטרים המפירים את החוק, דווקא אלה שאמונים על קיומו הדווקני. אני לעומתך מבין את החרדים. בינינו, אם המשטרה אוסרת על תפילת יהודים בהר הבית, מסיבות של פגיעה ברגשות וכן הלאה, ומאידך לא אוסרת קיום מצעד כזה מאותן הסיבות, אם פגיעה ברגשות המוסלמי חשובה יותר מפגיעה ברגשות היהודי (זה נכון גם לגבי הגירוש, הרי לעולם בג"צ לא יאשר לגרש ערבי מביתו, לעומת כמה עשרות אלפי יהודים שלגרש אותם זו אפילו מצווה) - אני מבין את הצורך החרדי לפתח הרתעה. ואני שמח שזה עבד. משטרה כזו, ובג"צ כזה, אינם מייצגים את הציבור כולו, כי אם רק את המילייה שלהם. אין חרדי בבג"צ, ולא יהיה. זו סחורה אחרת. זו מנטליות אחרת עם סדרי חשיבות אחרים ותפיסת עולם שונה. אפילו איציק רחוק ממנה מאוד (ומי שמבין את הדקויות בציבור החרדי יבין את זה היטב). ובג"צ במקום לשמור על זכויות המיעוטים, שכן כולנו למדנו שזוהי תפקידה של הדמוקרטיה - הפך למכריע והפוסק הגדול לגבי אורח החיים הנאור והראוי לכווווולם. לזה אני קורה דיקטטורה. סופ"ש מהנה ושקט לכולם.

שירןן21

New member
הססמאות באוויר שאתה זורק..

בג"צ לא יאשר לפנות ערבים מהבתים שלהם? שוב אתה טועה.. ושוב למה? מהסיבה שטענתי מקודם אתה לא רובץ עמוק בתוך המערכת .. יצא לי ה-מ-ו-ן פעמים לבצע צווי פינוי אם זה הוצל"פ ועיקולים ומבנים לא חוקיים בבתים של בני מיעוטים במסגרת של עבודה בשכר.. הקימו את מתפ"ה שהם משטרת פינו הריסות שחודשיים הקרובים קיבלו הכרזה של יס"מ היחידה הזו כמעט רוב העבודה שלה למעט בפלילים מסייעת בהריסות ופינוי בתי בני מיעוטים אז אל תזרוק סתם שטויות באוויר. לגבי החרידים לא אמרתי שאני לא מבינה אותם , אמרתי שאם זה עבר בג"צ הם תמיד יוכלו לערער אבל לא לפנות לבימה"ש ובכך לפנות לחוק ומצד שני להתנהג בצורה עבריינית ולהשתולל ברחובות ובכך הם בחרו בדרך העבריינית שזה סותר אחד את השני. בהפגנות נגד הפינוי בת"א בכיכר אולי נכון לא שמו אפודים כי האולוסיה הייתה בהתאם , אבל לדוגמה בשדרות כיסופים וכו' היינו עם אפודים כי משום מה ה' בירך אותנו גם במטר של אבנים .. בהפגנות ולצורך העניין לפני שנה בירשולים עם בני העדה האתיופית שמחו כנגד משרד הפנים החלו התפרעויות וכן שמו כולם אפוד וקסדה וכן זה כיסה את התג השמי עדיף מאשר להיפצע לא? ושוב בפעם האחורנה חביבה - שוטרים שהולכים ללא תג שם בהפגנות זה חמור זה לא חוקי זה מה שאתה רוצה ותמיד אפשר להתלונן תמיד אפשר לצלם היום לכל שב"ח יש פל' עם מצלמה , אבל.. ויש אבל.. וזה ישמע לך קטנוני וכסת"ח רציני אבל יש מקרים שבהפגנה ללא כוונה התג שמי נשבר , נקרע או אם זה סקוטץ' הוא יוצא בלי שאתה שם לב , ואם זה מודפס אז אחרי כמה כביסות יכול להיות שהוא נמחק והכל קורה בתמים , לי קרו פעמיים כאלו.. וכל מי ששואל לשמי אומר שיש לי שם יפה אז אין לי סיבה להסתיר אותו
. לא הכל נגד האזרח ולא כל מה שאתה רואה במבט ראשון ניראה כמו שהוא , וזה שאתה מתנדב כל הכבוד לך ישר כוח (ואני לא צינית!) אבל כשאתה במערכת ואתה חיי אותה יום יום ומתמודד בעבודה הזו יום יום בכל מיני תרחישים מול כל מיני קצינים ועם כל מיני אזרחים ומסימות שונות בכל יום אתה מבין ולומד אותה אחרת ומתנהג בהתאם . רוב השוטרים שאני מכירה כן שומרים על קוד האתיקה של המשטרה , כן מכבדים את האזרח ואפילו השינוי של שרות לאזרח הוטמע בהם , חבל שכל מיני ססמאות שאתה בכלל לא יודע מה אתה מדבר אתה מכפיש שמות של רבים וטובים .

ימער

New member
סיכום השרשור ?

נראה שאת מתמחה בלעשות את עצמך לא מבינה. צווי הוצל"פ או פינוי יש גם בצפון ת"א, כמו שיש במגזר הערבי (לעיתים נדירות יש לומר), בג"צ לא מתערב בהליכים שכאלה לשני הצדדים, אבל אני הרי הבאתי דוגמא של גירוש יהודים באשר הם יהודים, טיהור אתני, מעל אדמתם ומבתיהם. אני רואה את גדר ההפרדה עושה שמיניות באוויר, מאריכה את תוואי הסיכון במאות קילומטרים כדי לא "לגזול" אדמת מרעה מרועה פלסטיני, וודאי שבג"צ יודע לשמור היטב על "זכויות" הערבי. לא כך כשמדובר ביהודי. אז מה את מדברת לי על הוצל"פ??? לרקע כללי, אני עמוק בתוך המערכת מתוקף מקצועי האזרחי, אבל ברור שיותר נוח לך להסיט את הויכוח לשם. אולי כי את לא יכולה להתמודד עם הטיעונים כהוייתם. וחבל. את צודקת לגבי החרדים, באמת לא בסדר שהם סותרים את עצמם. לדעתי טוב עשו שהתפרעו ולא טוב עשו כשפנו לבג"צ. אבל זה בגלל התמימות שלהם. אל דאגה, הם לא יעשו את זה לאורך זמן, עם הזמן הם יבינו שאין עם מי לדבר ויעשו את מה שצריך - כוח כוח ועוד קצת כוח. צר לי על כך, אבל נראה שלעיתים אין ברירה מלבד לנער קצת את המערכת המושחתת משטרה-בג"צ-פרקליטות. ביום שיהיו שופטים חרדים בבג"צ, עו"ד חרדים בפרקליטות וניצבים חובשי כיפות, אולי דברים יראו אחרת. את שוב מתבלבלת. אני הייתי בכפםר מיימון, ולא היה שוטר וחייל אחד עם אפוד, כולם שם עמדו עם תגי שם עד ... שהם הרביצו למפגינים. זה נהיה נוהל שכזה. אגב, בכיסופים לא זרקו אבנים על וטרים, זה אולי קרה כשנכנסו בעלי המדים השחורים (גם בלי אפודים!!) לגרש יהודים מבתיהם, וכך צריך היה להיות. עמונה היה מקרה חריג, שם אכן היו אבנים, ואכן היו אפודים ושכפצים, ובכ"ז - אם החוק מחייב תג שמי, מבחינתי שהשוטר יתפור אותו עם חוט למצח. זה הכל. חוק, זה חוק, לא?? לטענתך, "תמיד אפשר להתלונן תמיד אפשר לצלם" - התשובה היא לא. לא תמיד אפשרף ולגמרי לא צריך. את תדאגי שהשוטר ילך כחוק, ולא תחפשי את העילה המבצעית למה הוא צריך להפר אותו. את ממשיכה לספר לי שתגים נופלים, נמחקים, נשברים, וכל זה בזמן שפיקוד המשטרה מורה לשוטרים להוריד אותו כדי שלא יזוהו בזמן עימות - את פשוט חיה בסרט אופטימי וורדרד. אין לי דרך אחרת לתאר את זה. "רוב השוטרים שאני מכירה כן שומרים על קוד האתיקה של המשטרה , כן מכבדים את האזרח ואפילו השינוי של שרות לאזרח הוטמע בהם , חבל שכל מיני ססמאות שאתה בכלל לא יודע מה אתה מדבר אתה מכפיש שמות של רבים וטובים". אני לא מכפיש אף אחד. אבל ניסו שחם מכפיש, ודוד צור מכפיש, וכל חרי פרשת פריניאן מכפישים, וכן הלאה. אני באמת מיותר במערכת ההכפשות, החברה שלך עושים עבודה נהדרת לבד. ואם מדובר בבכירים ביותר, מה כבר יש להלין על אחרון שוטרי המקוף?!! שבתשלום.

ghost7

New member
סכום השרשור? או סיכום הסיסמאות שלך?

ואתה בעצמך נותן את הדוגמה למה שנאמר "חוק- על תנאי". אם מתאים לך- חובה לשמור עליו. ברגע שלא מתאים- הוא פסול, וכל האמצעים, כולל שמוש בכוח, מוצדקים כדי להתנגד...

ימער

New member
כן, גוסט, אתה קצת צודק

כשחוק סותר את זכויות היסוד, כשחוק הוא אינו חוקתי, כשדגל שחור של אי מוסריות מתנוסס מעליו, יש חובה אזרחית להילחם בו גם בדרכים שלא במסגרת החוק על מנת לשמור על המערכת הדמוקרטית. אגב, תתפלא לשמוע שגם בדת היהודית, זה בדיוק כך. יש חובה לעבור על הדת ועל ההלכה כדי להציל אותה גם מעצמה.

ghost7

New member
אתה צודק- החוק אינו "תורה מסיני".

אבל בעיה- מי יקבע מתי "אינו מוסרי" או "אינו חוקתי", ש"דגל שחור" וכו'? במה טובה קביעתו של אדם אחד מקביעתו של אדם אחר? אתה לא חושב, שאם כל אחד יקבע לעצמו איזה חוקים יש לקיים, ואיזה להפר, זאת אנרכיה, ולא דמוקרטיה?

ימער

New member
מאה אחוז צודק

וקשה מאוד, במיוחד עקב מגוון עצום של מצבים שונים, לדעת מה נכון ומה לא. אני מניח, שכל אחד מחליט בסופו של דבר בעצמו, תוך שהוא לוקח בחשבון את חומרת ותוצאות מעשיו. שכן את החובה המוסרית כל אחד מפרש לעצמו, ונותן דין וחשבון למצפונו הוא.

שירןן21

New member
בחיים אבל בחיים אל תעדיף בריונות

ואלימות על פני הידברות , וכן אם קרה שלא קיבלו את הדעה שלך ולצורך העניין זה מצעד הגאווה אז אין מה לעשות נסה לקבל את הדין בהבנה , אי אפשר לרצות בחוק רק מתי שנוח לנו ומתי שלא להתעלם ממנו כאילו לא היה , לגבי דוד צור פסלת אותו בשניות על אירוע שספק קרה כי ההוראה להוריד תגי שם אם אני לא טועה נתנה ע"י מפקד מחוז ש"י . דוד צור איש בעל עבר עשיר בתרומתו לצבא ולמשטרה אם זה כלוחם בצנחנים אחרכ קצין , שוטר בימ"מ , מפקד בימ"מ יועץ לשר לבט"פ וכו' , אל תזלזל באנשים ובמיוחד לא בכאלו שתרמו ועשו תפקידים שסיכנו את חייהם לא פעם ולא פעמיים..

ימער

New member
שירן, הכל מתחיל ונגמר בך

כמה קל לך להבין עבריין שקורא למערכת החוק לנהוג כמו החולצות החומות ... בבריונות ואלימות ובניגוד מוחלט לחוק. עברו המפואר הוא סיבה אולי לא להושיב אותו מאחורי סורג ובריח - אבל היא אינה סיבה להשאיר אותו בתפקידו. אם הוא קורא במפורש לעבור על החוק, אם הוא אומר במפורש שהוא "יקמט" תיקים - כלומר, יזייף, ישקר בחקירה, יבצע פעולות לא חוקיות ויעלים את הראיות - אז מדובר בבריון עבריין ולא אמין. והוא מנהל את ידה של מערכת החוק במדינה ?? יו קידינג מי ?! כמה קל לך להבין את הפושעים במדים שירן, חבל רק שאת לא מבינה שההבנה הזו שלך, והסלנות הזו שלך, היא זו שגורמת למערכת להיות מה שהיא. מושחתת. לו שוטרים ומתנדבים, כמוני וכמוך, היו קמים ואומרים - לא מסכימים לשרת תחת פיקוד עברייני - דברים היו זזים. לרווחת כולנו, ובמיוחד לרווחת האזרחים אותם אנחנו מתיימרים לשרת. את, שמסכימה עם עבריינות שכזו, היא הגורם לשחיתות המערכת וסיאובה.

שירןן21

New member
אני לא מאשרת או מכחישה

את מה שכתבת על דוד צור , לא מכירה את העניין הזה וגם לא שמעתי עליו , אבל אם כמו שאתה אומר לכאורה הוא אמר לשוטרים תורידו תגי שם תראו כוח תיכנסו בהם - אני חושבת שאם כך היה אז זאת בגלל שלא רצו להסלים את המצב לתת מכה חזקה אחת ולעצור כל מי שרק זז שם וזה מתחבר לי מאוד למשפט שכתבת "תתפלא לשמוע שגם בדת היהודית, זה בדיוק כך. יש חובה לעבור על הדת ועל ההלכה כדי להציל אותה גם מעצמה. " אז אולי צריך להתעלם קצת מהאתיקה על מנת שמצבים לא יעברו את הגבולות? וכמובן שהכל לכאורה.

ימער

New member
את לא מפסיקה להפתיע ...

אולי צריך להתעלם מהאתיקה ??? הוא עבריין !!!! הוא לא רק אומר "תנו להם חזק" אלא אומר, אני אדאג לזייף מסמכים, להעלים ראיות ולשקר לוועדות החקירה כדי שאתם תצאו נקיים. אדם כזה לא יכול להישאר במערכת אכיפת החוק גם לא דקה אחת נוספת. הוא עבריין מוצהר שמקומו מאחורי סורג ובריח. מילא לתת למפגינים בכוח, על מנת לסיים את העניין - אבל לעבור על החוק לפני, אחרי, ותוך כדי ....??? והוא אמור להיות אמון על שלטון החוק ???!!! מי שאשם זה לא דוד צור, כי אם את, וכל אחד אחר, וודאי שהוא שוטר, שמצדיק התנהלות שכזו ולא רואה את חומרתה ואת הסכנות הגלומות בה, או את המדרון החלקלק הבלתי נסבל שהיא עלולה לגרום.

שירןן21

New member
לא הצדקתי התנהגות כזו

כתבתי אולי 3 פעמים ודאגתי לכתוב לכאורה - לא מכירה את העניין הזה ולא שמעתי עליו אף פעם , פשוט הראתי לך שהדברים שכתבת לא כל כך נכונים לפחות לא בתפיסה שלי , שבשביל לשמור על החוק צריך לעבור עליו לפעמים? אז קיבלת דוגמה הפוכה. אם אתה חושב ככה אז אתה צריך לקבל את זה לטוב ולרע. אתה מבלבל בין שני מקרים - המקרה לכאורה שדוד צור אמר אמר ואמר.. ומקרים שאני מתכוונת אליהם ששוטרים ניראו בלי תגי שם בתמימות! ועל דוד צור כן איש שעשה המון - איפה שמעת בדיוק שהוא אומר אני יזייף אני ישקר ואני ואני ואני.. סתם מעניין אותי. כשאמרתי לך שתגים נקרעים צחקת עליי.. בהפגנה מסויימת שוטר צולם ללא תג שם , שוטר מהיחידה שלי שהיה באותו זמן בקורס. הצילום הגיע למפכ"ל שדאג לברר אישית מי השוטר וזומן לשיחה עימו אישית (אחרי שיחה עם הממ"ר ) מזלו של השוטר ששמר על התג שמי שלו שניקרע ומזלו הגדול עוד יותר שהוא דיווח למ"מ שלו באותה ההפגנה שהתג ניקרע לו ע"י מפגין הוא נתן תיאור מלא שלו על מנת שינסו לאתר אותו , ולא ההפגנה לא הייתה אלימה כל כך היו פה ושם התנגשויות ובאחת מהן נקרע התג . אז יש מקרים לא כולם עבריינים כמו שאתה חושב אם יש כאלו הם מעטים , וכן אני עדיין עומדת במה שאמרתי רוב השוטרים שאני מכירה מכבדים את החוק את האתיקה זאת הפרנסה והעבודה שלנו , אין לי מה להסתיר את השם שלי כי אני יודעת שאני עושה את העבודה על הצד הטוב ביותר ובלי לעבור על שום חוק , אז שחפצים , אפודים , מעיל אופנועים , חרמונית , או סתם כי נקרע נשבר בדרך לעבודה מסתירים תגי שם קורה גם אנחנו בני אדם הרוב לא עושים זאת בכוונה ואם כן אז הם עוברים על נוהל,חוק או מה שלא תרצה ראית אחד כזה אתה יכול להתלונן. אבל אל תכפיש את כולם ואל תכליל הבעיה שלנו הישראלים שאנחנו אוהבים לשפוט מהר ולהכליל.. ביטויים כמו הערבים האלו! הרוסים האלו, השוטרים האלו , והאלו והאלו והאלו.. כל אחד הוא אדם בפני עצמו.

ימער

New member
לא גינית ולו פעם אחת !!

לא, אין מצב ששוטר יעבור על החוק בשביל לשמור עליו. לכן קיימת תורת "פרי העץ המורעל" בארה"ב - ללמדך שראיה, אמיתית וטובה ככל שתהיה, באם הושגה שלא כדין - תיפסל לחלוטין. אלמנטרי ווטסון ידידי. אני לעומת זאת התייחסתי לפקודה בלתי חוקית בעליל, ולחוקים שאינם מוסריים ושאינם חוקתיים. על אלה יש לעבור, יתרה מכך - חובה מוחלטת לעבור, ולתת את הדין במידת הצורך אם וכאשר. וודאי שתג שמי אינו פקודה בלתי חוקית או שאינה חוקתית. וזה ההבדל הקטן. את מפרידה בין מקרית בהם שוטרים הולכים בלי תג שמי בניגוד לחוק בתמימות, לבין אלה שהולכים כך בכוונה. אבל אני אומר שאם מפקד מחוז ש"י בזמנו אמר מפורשות ללכת בלי, אין כבר תמימות. מדובר בהחלטת קריצת עין, עבריינית. את מספרת לי כמה צור היה שוטר נהדר, סו פאקינג וואט? את מספרת לי על לכופף את החוק כי לפעמים צריך? לא במדינה שלי. את מתאתר שחפ"צים, אפודים וחרמוניות, יופי של סיבה לעבור על החוק. מצידי, כבר אמרתי, שיחרטו את השם על המצח ... אבל שלא יעברו על החוק. דוד צור אמר "אם תהיה חקירת מח"ש - אני אדאג לקמט אותה". ומה זה אומר אם לא בידוי ראיות, תיאום גירסאות, העלמת נתונים ולשקר לחוקרים?! יש לך הסבר אחר ל"קימוט" חקירה??

שירןן21

New member
אני יכולה לתת לך 10000 דוגמאות

ופירושים למילה קימוט ועו"ד טוב יוצא איתו נקי מכל הסיבור יש כל כך הרבה הסברים לסיטואציה הזו , ושוב אני לא מכירה את האירוע הזה ואני מתחייסת אליו כתגובות למה שאתה כותב רק, לגבי הלחרוט את השם על המצח... אז אני לא יחרוט אותו , כשיש מצב של התפרעויות זריקות אבנים פחים בוערים ויש סכנה לציבור ולשוטרים במקום מן הרואי שיפעלו כמה שיותר מהר , אתה בכל השרשור שלך כותב על אירוע אחד ויחיד שבוא הייתה פקודה להוריד תגי שם ומכליל את זה לכלל השוטרים , אני לעומת זו נותת לך מקרים אחרים שבהם שוטרים בלי תגי שם , אתה קורא לזה עבריינות אבל אפשר להגדיר את זה גם כהופעה מרושלת? ושוב לא הבנת את כוונתי לא אמרתי שצריך לכופף את החוק כי לפעמים צריך זאת לא הייתה הכוונה שלי בכלל. שורה תחתונה אם המקרה שאמרת אכן היה נכון אז כן יש פה איזשהי התנהגות לא תקנית אבל אם ניכנס לעומקו של עניין ובאמת היו פותחים הליך פלילי הוא היה יוצא מזה בלי כל בעיה אפשר לסנגר על המילים הללא מפה ועד לפלנד אתה לא יכול להסיק לבד מהמילים האלו שהוא אמר שהוא ישקר , שהוא יתחזה שהוא יהגן וכו' , לקמט זה יכול להיות גם "אם תהיה חקירה אני אדאג לתת לכם את הגב שלי " או למשל "אם תהיה חקירה אני כממ"ז יקמט (יקטין את הסעיפים לגביכם ויקח את הפקודה עלי") אלו סתם שתי דוגמאות , אני לא מצידקה את הדברים אבל אי אפשר לפרש אותם איך שאתה רוצה , אחרי טיעונים של הצד השני יהיה אפשר להעביר ביקורת. ואתה יודע מה אם בעיית התג השמי הייתה הבעיה של האזרחים מול המשטרה אז אני שמחה , אבל היום עם שוטר נוסע בלי כחול יעצור אותו רכב וישאל אותו " המפכ"ל לא אמר לכם להדליק" על כל שטות הכי קטנה יש תלונות מעבירים ביקורת מבקרים את השוטרים ואת המשטרה בכלל..לא שאני מצפה שיקבלו אותנו בזרי פרחים אבל זה משהו שלומדים לחיות איתו לצערי.

ימער

New member
לא ... את לא.

אין יותר מפירוש אחד למשמעות האמירה, וזו בדיוק הבעיה. אחרת הייתי סובר שאולי הוא לא הובן כראוי. אבל כשמישהו, מפקד, אומר לפקודיו תעברו על החוק ואם יפתח תיק במח"ש (כמה הסברים יש לך למשמעות 'חקירת מח"ש'?) הוא ידאג לקמט אותו, הוא מתכוון, אני אסדר שלא תפגעו. והסבר כזה אומר רק דבר אחד - אני ארמה ואשקר ואעלים ראיות - אני אסדר שלא תיענשו על אף שעברתם על החוק -וזה קצין בכיר, כמעט הבכיר ביותר. זה פושע מתועב. אז אדרבא, אם את יכולה, תפרשי לי את זה בבקשה. "אני לעומת זו נותת לך מקרים אחרים שבהם שוטרים בלי תגי שם , אתה קורא לזה עבריינות אבל אפשר להגדיר את זה גם כהופעה מרושלת?" - LOL ... את גורמת לי לחייך, וזה יפה. שיביאו פתק מההורים על הופעה מרושלת והכל יהיה בסדר. "אם באמת היו פותחים הליך פלילי הוא היה יוצא מזה בלי כל בעיה" - את צודקת, כי מישהו מעליו היה מקמט את החקירה. הרי ככה הדברים עובדים. הוא מקמט להם, וההוא מקמט לו. והכל מקומט ... העיקר שכולם ישרים כמו סרגל. אני עו"ד במקצועי, וצברתי מספיק ניסיון כדי ללמד אותך שעל מילים כאלה קשה יהיה להגן בבימ"ש. מאידך, העניין קומט ולא הגיע בכלל לבימ"ש. כך שכולם מאושרים ... מלבד אולי אלה שתאבים למערכת ישרה והגונה. אפשר לסנגר על הכל, וודאי, אבל אני ואת, מבחן האדם הסביר, כולנו מבינים למה הוא התכוון. כן, קשה לשוטרים היום, בזה אין לי ספק. הם גם לא אשמים שהם צריכים למלא מדיניות בעייתית, מול קהלים אלימים, אותי כשוטר מתנדב זה מקומם. אבל כאזרח, אני לא יכול להרשות לשוטר לחרוג במילימטר מהחוק ומהנהלים. רק ככה אפשר לבנות מדינה.

שירןן21

New member
טוב אחרי שיעורי בית שקצת עשיתי

ומה שאני אומרת לך זה בדוק ,דוד צור לעולם לא נתן פקודה כזו ולא תועד בה , אני מציע שתבדוק טוב טוב טוב טוב את השמות שאתה כותב חבל להכפיש סתם שם של אדם ובמיוחד בן אדם כמו דוד צור , מה שכתבתי לך זה בדוק במליון אחוז מקרה כזה עם אותו קצין בכיר מעולם לא היה , מעולם.

ימער

New member
אז אחרי שיעורי בית שעשיתי אני

מסתבר שאכן זכרוני הטעה אותי. מדובר בשחר איילון, מפקד מחוז ש"י בתקופת הגירוש. מאחר והנושא הוא לא זהות האומר כי אם תפקידו, רום מעמדו ודרגתו - הדברים שכתבתי נשארים בעינם.

למעלה