שאלה אקטואלית

tarivs

New member
הבעיה שהאזרחים לא מבינים היא:

שהמשטרה תופסת גנבי רכב ופורצים, והעונשים שהם מקבלים, הם מצחיקים. בהרבה מקרים, זה נגמר מקסימום בתיק במשטרה, וזה לא ממש מרתיע את הגנבים, והאזרחים אומרים שהמשטרה לא עושה את העבודה.

oferyosi

New member
כי יש בארץ תרבות של החוק פתוח למו"מ

המחשבה היא קודם כל עוברים עבירה, ואח"כ כבר נראה איך יוצאים מזה.ומי שיגיד לי שזה לא נכון - מדבר שטויות. אני יכול להסביר את זה גם מבחינה חברתית - מאיה זה כנראה בא- אבל זה לא משנה. זה מה שקורה בפועל. ויש גם התדרדרות מבחינת אכיפת החוק והענישה. זה מה שמביא שבכל דור ודור - האנטי כלפי החוק ואוכפיו עולה. נוער הגבעות הוא דוגמה מצויינת (ואני יודע שיש פה כאלה שיקפצו עליי..
) זאת האמת. הם גדלו עם תחושה שאכיפה היא רק בשיבל ערבים - והיום רואים את התוצאה. גם העובדה שהמדינה לא עומדת בדיברתה (כלומר לא לגייס לצבא כל מיש נפתח לו תיק בהתנתקות ) רק מוסיף שמן על מדורת "החוק הפתוח למשא ומתן".

ימער

New member
למה שיקפצו עליך ??

נוער הגבעות הוא דוגמא מצויינת. מה שלא ברור הוא למה לשיטתך המדינה לא צריכה לגייס (לדעתי הם לא צריכים להתגייס מצד עצמם) מי שנלחם למען הארץ הזו והיה מוכן לשלם בעתידו עבורה. דווקא הם, יהיו החיילים הטובים ביותר. להבדיל מאלה שיושבים על הכורסא ולא יוצאים להזיע.

למעלה